dimi7RiS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 εχω κατι χαρτονομισματα που μου τα εδωσε ο παππους μου!1.000.000.000.δραχμες 500.000 δραχμεσ και πολλα αλλα!! εισαι σιγουρος????? Τεσπα βρηκα 20.000 δραχμες σε μια τσεπη σημερα που καθαριζα την ντουλαπα μου...γνωριζει κανεις εαν η Τραπεζα της Ελλαδος αλλαζει ακομα χαρτονομισματα??
KWSN_Men Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 εχω κατι χαρτονομισματα που μου τα εδωσε ο παππους μου!1.000.000.000.δραχμες 500.000 δραχμεσ και πολλα αλλα!! Εάν είναι ακυκλοφόρητα, έχουν κάποια αξία, μη φανταστείς και κάτι τρομερό όμως. Αν είναι κυκλοφορημένα, πάνε με το κιλό. εισαι σιγουρος????? Τεσπα βρηκα 20.000 δραχμες σε μια τσεπη σημερα που καθαριζα την ντουλαπα μου...γνωριζει κανεις εαν η Τραπεζα της Ελλαδος αλλαζει ακομα χαρτονομισματα?? Για την απορία σου για τα χαρτονομίσματα που βρήκε ο φίλος, μη σου κάνει αντύπωση, υπήρχαν και μεγαλύτερες αξίες. Ήταν κατοχικά, τυπώνονταν κατά εκατομύρια και ειδικά προς το τέλος της κατοχής έβγαιναν συνεχώς καινούργιες (μεγαλύτερες) αξίες. Η Τράπεζα της Ελλάδος αλλάζει χαρτονομίσματα και θα αλλάζει μέχρι και το 2012, αλλά μόνο ότι κυκλοφορούσε πριν την αλλαγή σε ευρώ, δηλαδή 100-10.000 δραχμές. Ο,τιδήποτε παλιότερο δεν έχει ονομαστική αξία.
dimi7RiS Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2006 ευχαριστω.... 2 δεκαχιλιαρα βρηκα θα μου τα ειχαν δωσει σε καμια γιορτη! εγω παραταω τα λεφτα οπου να 'ναι και μετα τα ξεχναω
NOMIKOS Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2006 ευχαριστω.... 2 δεκαχιλιαρα βρηκα θα μου τα ειχαν δωσει σε καμια γιορτη! εγω παραταω τα λεφτα οπου να 'ναι και μετα τα ξεχναω Για τα κέρματα πλέον η απόσυρση έχει τελειώσει για τα χάρτινα ισχείει όπως ανάφερε ο φίλος KWSN_Men παραπάνω. :-P :-P :-P
NOMIKOS Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Για την απορία σου για τα χαρτονομίσματα που βρήκε ο φίλος, μη σου κάνει εντύπωση, υπήρχαν και μεγαλύτερες αξίες. Ήταν κατοχικά, τυπώνονταν κατά εκατομύρια και ειδικά προς το τέλος της κατοχής έβγαιναν συνεχώς καινούργιες (μεγαλύτερες) αξίες. QUOTE] Βγαίναν τεραστιες ποσότητες από τα κατοχικά (έχει τυχει ένας γνωστός σε επαρχία να μου δείξει ολόκληρο σακί από τέτοια),επίσης πολλές φορές τα βρίσκουμε και με όμοια νούμερα εκτύπωσης μέσα στον πανικό των τελευταίων μηνών του πολέμου.
KWSN_Men Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2006 Σε πολλά χωρία τα χρησιμοποιούσαν για χρόνια για προσάναμα, λόγω και της μεγάλης περιεκτικότηττας σε πετρέλαιο.
NickTheGreek Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Μπορει να μου πει καποιος αν 20? για τα 2 τριανταδραχμα του Παυλου και Κωνσταντινου,σε τελεια κατασταση-ακυκλοφορητα, ειναι καλα?
BLISS Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Εμένα μου δώσανε σε ρέστα κέρμα του 1880 και έμεινα σέκος... Το κέρμα, στο μόνο που διαφέρει με πρόσφατα, είναι η ημερομηνία κοπής (και φυσικά είναι εμφανώς φθαρμένο από τα χρόνια χρήσης). Μόνο σε μια χώρα μπορούσε να γίνει αυτό... -> (.ch)
fanpan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Παίδες πρίν από κάτι χρόνια βρήκα σε ένα οικόπεδο ένα νόμισμα του Μ.Αλεξάνδρου.Στην μία όψη δείχνει την κεφαλή του , και στην άλλη δείχνει τον Μ.Αλέξανδρο να κάθεται στον θρόνο τόυ κρατώντας το δόρυ του.Ξέρει κανείς που μπορώ να μάθω αν έχει κ'αποια αξία? Thx...
NickTheGreek Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Να αγοράσεις ή να πουλήσεις; ναι ειναι κι αυτο...Να αγορασω.
KWSN_Men Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2007 Παίδες πρίν από κάτι χρόνια βρήκα σε ένα οικόπεδο ένα νόμισμα του Μ.Αλεξάνδρου.Στην μία όψη δείχνει την κεφαλή του , και στην άλλη δείχνει τον Μ.Αλέξανδρο να κάθεται στον θρόνο τόυ κρατώντας το δόρυ του.Ξέρει κανείς που μπορώ να μάθω αν έχει κ'αποια αξία? Thx... Αν είναι χάλκινο, τίποτα κατά πάσα πιθανότητα. Μιλάμε για κοπή πολλών χιλιάδων. Αν είναι ασημένιο ή χρυσό, σίγουρα έχει κάποια, πιθανόν και σημεντική. Θεωρητικά βέβαια, γιατί αυτή τη στιγμή είναι παράνομο που το έχεις. ναι ειναι κι αυτο...Να αγορασω. Εγώ θα έδινα 18 το πολύ για ακυκλοφόρητα. Αλλά εντάξει, δε σε κλέβει κιόλας.
NickTheGreek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 5€ για αυτο το 10 δραχμο ειναι καλα?Μεχρι ποσα να δώσω? Δεν μου φαινεται για πλαστο.
KWSN_Men Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2007 Ναι αλλά δε μου φαίνεται και για ακυκλοφόρητο. Πέντε ευρώ δεν είναι και άσχημα πάντως.
AFANIS_ Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 Δημοσ. 12 Απριλίου 2007 έπεσαν στα χέρια μου τα εξής χαρτονομίσματα 100δρχ. του 1955 500δρχ. του 1955 50 δρχ. του 1955 20 escoudos του 1978 50 ...κάτι του ισραήλ του 1978 σε σχετικά καλή κατάσταση...απλά διπλωμένα στη μέση και σχεδόν άφθαρτά... σε μεγάλη ποσότητα...δεν είμαι συλλέκτης και θα ήθελα να ξέρω στο περίπου την αξία τους...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.