Προς το περιεχόμενο

Συλλογή νομισμάτων

NickTheGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εχω κατι χαρτονομισματα που μου τα εδωσε ο παππους μου!

1.000.000.000.δραχμες

500.000 δραχμεσ και πολλα αλλα!!

εισαι σιγουρος?????

Τεσπα βρηκα 20.000 δραχμες σε μια τσεπη σημερα που καθαριζα την ντουλαπα μου...γνωριζει κανεις εαν η Τραπεζα της Ελλαδος αλλαζει ακομα χαρτονομισματα??

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εχω κατι χαρτονομισματα που μου τα εδωσε ο παππους μου!

1.000.000.000.δραχμες

500.000 δραχμεσ και πολλα αλλα!!

Εάν είναι ακυκλοφόρητα, έχουν κάποια αξία, μη φανταστείς και κάτι τρομερό όμως. Αν είναι κυκλοφορημένα, πάνε με το κιλό.

εισαι σιγουρος?????

Τεσπα βρηκα 20.000 δραχμες σε μια τσεπη σημερα που καθαριζα την ντουλαπα μου...γνωριζει κανεις εαν η Τραπεζα της Ελλαδος αλλαζει ακομα χαρτονομισματα??

Για την απορία σου για τα χαρτονομίσματα που βρήκε ο φίλος, μη σου κάνει αντύπωση, υπήρχαν και μεγαλύτερες αξίες. Ήταν κατοχικά, τυπώνονταν κατά εκατομύρια και ειδικά προς το τέλος της κατοχής έβγαιναν συνεχώς καινούργιες (μεγαλύτερες) αξίες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αλλάζει χαρτονομίσματα και θα αλλάζει μέχρι και το 2012, αλλά μόνο ότι κυκλοφορούσε πριν την αλλαγή σε ευρώ, δηλαδή 100-10.000 δραχμές. Ο,τιδήποτε παλιότερο δεν έχει ονομαστική αξία.

Δημοσ.

ευχαριστω.... 2 δεκαχιλιαρα βρηκα θα μου τα ειχαν δωσει σε καμια γιορτη! εγω παραταω τα λεφτα οπου να 'ναι και μετα τα ξεχναω :P

Δημοσ.
ευχαριστω.... 2 δεκαχιλιαρα βρηκα θα μου τα ειχαν δωσει σε καμια γιορτη! εγω παραταω τα λεφτα οπου να 'ναι και μετα τα ξεχναω :P

Για τα κέρματα πλέον η απόσυρση έχει τελειώσει για τα χάρτινα ισχείει όπως ανάφερε ο φίλος

KWSN_Men παραπάνω.

:-P :-P :-P

Δημοσ.
Για την απορία σου για τα χαρτονομίσματα που βρήκε ο φίλος, μη σου κάνει εντύπωση, υπήρχαν και μεγαλύτερες αξίες. Ήταν κατοχικά, τυπώνονταν κατά εκατομύρια και ειδικά προς το τέλος της κατοχής έβγαιναν συνεχώς καινούργιες (μεγαλύτερες) αξίες.

QUOTE]

Βγαίναν τεραστιες ποσότητες από τα κατοχικά (έχει τυχει ένας γνωστός σε επαρχία να μου δείξει ολόκληρο σακί από τέτοια),επίσης πολλές φορές τα βρίσκουμε και με όμοια νούμερα εκτύπωσης μέσα στον πανικό των τελευταίων μηνών του πολέμου.

Δημοσ.

Σε πολλά χωρία τα χρησιμοποιούσαν για χρόνια για προσάναμα, λόγω και της μεγάλης περιεκτικότηττας σε πετρέλαιο.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εμένα μου δώσανε σε ρέστα κέρμα του 1880 και έμεινα σέκος... :mrgreen:

Το κέρμα, στο μόνο που διαφέρει με πρόσφατα, είναι η ημερομηνία κοπής (και φυσικά είναι εμφανώς φθαρμένο από τα χρόνια χρήσης).

Μόνο σε μια χώρα μπορούσε να γίνει αυτό... -> (.ch)

Δημοσ.

Παίδες πρίν από κάτι χρόνια βρήκα σε ένα οικόπεδο ένα νόμισμα του Μ.Αλεξάνδρου.Στην μία όψη δείχνει την κεφαλή του , και στην άλλη δείχνει τον Μ.Αλέξανδρο να κάθεται στον θρόνο τόυ κρατώντας το δόρυ του.Ξέρει κανείς που μπορώ να μάθω αν έχει κ'αποια αξία? Thx...

Δημοσ.
Παίδες πρίν από κάτι χρόνια βρήκα σε ένα οικόπεδο ένα νόμισμα του Μ.Αλεξάνδρου.Στην μία όψη δείχνει την κεφαλή του , και στην άλλη δείχνει τον Μ.Αλέξανδρο να κάθεται στον θρόνο τόυ κρατώντας το δόρυ του.Ξέρει κανείς που μπορώ να μάθω αν έχει κ'αποια αξία? Thx...

Αν είναι χάλκινο, τίποτα κατά πάσα πιθανότητα. Μιλάμε για κοπή πολλών χιλιάδων. Αν είναι ασημένιο ή χρυσό, σίγουρα έχει κάποια, πιθανόν και σημεντική. Θεωρητικά βέβαια, γιατί αυτή τη στιγμή είναι παράνομο που το έχεις.

ναι ειναι κι αυτο...Να αγορασω.

Εγώ θα έδινα 18 το πολύ για ακυκλοφόρητα. Αλλά εντάξει, δε σε κλέβει κιόλας.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

έπεσαν στα χέρια μου τα εξής χαρτονομίσματα

100δρχ. του 1955

500δρχ. του 1955

50 δρχ. του 1955

20 escoudos του 1978

50 ...κάτι του ισραήλ του 1978

σε σχετικά καλή κατάσταση...απλά διπλωμένα στη μέση και σχεδόν άφθαρτά...

σε μεγάλη ποσότητα...δεν είμαι συλλέκτης και θα ήθελα να ξέρω στο περίπου την αξία τους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...