Προς το περιεχόμενο

Συλλογή νομισμάτων

NickTheGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω καμιά 300άρα, το έχω κόψει εδώ και καιρό το hobby. Από τα σπανιότερα είναι ένα του 1831 με τον φοίνικα που αναγράφει ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

Δημοσ.
Έχω καμιά 300άρα, το έχω κόψει εδώ και καιρό το hobby. Από τα σπανιότερα είναι ένα του 1831 με τον φοίνικα που αναγράφει ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.

Αναλόγως την κατάσταση που είναι, μπορεί να είναι από πολύ φτηνό ή και πολύ ακριβό...

Δημοσ.
Ειναι κανεις που ασχολειται με το αντικειμενο?Αντε να ανταλλαξουμε αποψεις και...νομισματα!

Τι νοσμίσματα μαζεύεις;

Δημοσ.
Αναλόγως την κατάσταση που είναι, μπορεί να είναι από πολύ φτηνό ή και πολύ ακριβό...

Ε έχει ξεφτίσει λίγο αλλά είναι τζι. Όχι ότι σκοπεύω να το πουλήσω, χαριεντίζομαι στην σκέψη πως αυτό το χρησιμοποιούσαν κάποιοι μετά την Επανάσταση για να αγοράζουνε τις εξωτικές πατάτες.

Δημοσ.
Τι νοσμίσματα μαζεύεις;

Βασικα απο μικρος μαζευα,ειχα παππου ναυτη βλεπεις και τα ειχα παρατησει για καποια χρονια.Τωρα δεν ξερω πως μου ξαναρθε.Απ όλα μαζευω.Εχω πολλα Ελληνικα και αρκετα ξενα,γυρω στα 350 στο συνολο.Και δεν εχω αγορασει ουτε ενα.Το 1/3 ομως απο απο αυτα ειναι Ελληνικα απο το 1973 και μετα.

Τα πιο παλια που εχω ειναι ελληνικα,ενα του 1869,ενα του 1878 και ενα του 1894.Αυτα που μ'αρεσουν περισσοτερο ειναι ενα Βρετανικο του 80,συλλεκτικο απο τα 80στα γενεθλεια της βασιλισσας,ολοκληρο τερας,100 Υen του 67,ενα αιγυπτιακο του 65,ενα απο το Βahrain...κ.α.

Δημοσ.
Ε έχει ξεφτίσει λίγο αλλά είναι τζι. Όχι ότι σκοπεύω να το πουλήσω, χαριεντίζομαι στην σκέψη πως αυτό το χρησιμοποιούσαν κάποιοι μετά την Επανάσταση για να αγοράζουνε τις εξωτικές πατάτες.

Δεν τα πουλανε αυτα για 1-2 καφεδες.Κριμμα ειναι.Κρατα το για ενθυμιο

Δημοσ.
Τα πιο παλια που εχω ειναι ελληνικα,ενα 10λεπτο του 1869,ενα 10λεπτο του 1878 και ενα 20λεπτο του 1894

Υπαρχει κανεις που να γνωριζει ποσο αξιζουν αυτα?

Δημοσ.

Έχω ξεκινήσει συλλογή χαρτονομισμάτων από μικρός.

Το πρόβλημα είναι, ότι μόλις τα βάζω στην τσέπη μου, κάτι θα συμβεί και τα ξαναδίνω.

Νομίζω ότι είναι το πιό δύσκολο χόμπι ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

Πoλλά στοιχεία μπορείτε να αντλήσετε από το παρακάτω site.

http://www.GCD.idx.gr

Tιμές νομισμάτων χαρτονομισμάτων καλύτερα θα ενημερωθείτε απο την καθημερινή επαφή με site δημοπρασιών,όπως το http://www.123sold.gr και άλλα οπου υπάρχει πληθώρα συλλεκτικών αντικειμένων προς πώληση (και όχι τόσο από καταλόγους επειδή οι τιμές εκεί είναι βγαλμένες από εμπόρους).

Βασική παράγοντες που καθορίζουν την τιμή ενός νομίσματος είναι η καταστασή του,το τιράζ του,η ιστορική περίοδος που κόπηκε ,το υλικό του (κυρίως για χρυσό) και βασικά η προσφορά και η ζήτηση που υπάρχει για το κάθε νόμισμα.

Για παράδειγμα ένα ασημένιο πεντάδραχμο (25 γραμ.-35 χιλιοσ. ασήμι 900%) του 1873 Γαλλικό με το ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΙΙΙ μόλις φτάνει τα 15 ευρώ ανάλογα με την καταστασή του ,ενώ ακριβώς το ίδιο πεντάδραχμο του 1876 με τον Γεώργιο Α' ξεκινά από 40 ευρώ και ας έχει κοπεί στο ίδιο νομισματοκοπείο με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...