Προς το περιεχόμενο

ti einai kalitero>???? usb i karfi

cyberstorm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nai alla den 8a paizoun olla ta hxeia me afto to kalodio... Stereo 8a akous etsi den einai?? dior8oste me an kanw la8os ...:(( oi mones kartes pou 3erw pws kanoun afth thn douleia coaxial syndeshs einai oi DDL kartes kai sthn ellada exoun na er8oun apo thn enswmatomenh soundstorm sta palia 8eeika akriva nforce2ultra... eytyxws sto cdfreaks vrika thn Mystique!!! Glytosa apo ta lefta gia extra hxeia kai Dolby Digital Live me to palio koreatiko 7.1 poio xaroumeno apo pote!!!... :PPPppPP

Ps krima pou h nvidia den yposthri3e pera apo nf2 thn sygekrimenh texnologia sta akriva asus me me ta plug in ekane 8avmata...

Δημοσ.

Βασικά έχω ψιλομπερδευτεί...

Τώρα έτσι όπως τα έχω είναι 6 channel direct και πχ τα mp3 παίζουν από όλα τα ηχεία (όπως θέλω), αλλά στις ταινίες νομίζω ότι το surround δεν λειτουργεί σωστά. Άμα κάνω τη σύνδεση με ψηφιακό καλώδιο τι διαφορές θα έχει? Δεν θα γίνεται να ακούγονται τα mp3 από παντού? Άμα δεν γίνεται δεν πολυαξίζει, αφού μουσική ακούω πολλαπλάσιες ώρες από αυτές που βλέπω ταινίες με πολυκάναλο ήχο...

Δημοσ.

Η ψηφιακή σύνδεση βασικά είναι ο ιδανικός τρόπος μεταφοράς κωδικοποιημένου σήματος (Dolby, DTS) ώστε η δουλειά να γίνει από τον εξωτερικό αποκωδηκοποιητή, ο οποίος που βγάζει σαφώς καλύτερη ποιότητα από τον συνδυασμό αποκωδηκοποίησης απ' την κάρτα ήχου + μεταφορά μέσω τριών αναλογικών καλωδίων.

Εγώ προσωπικά αυτή τη στιγμή, έχω τα Ζ-5500 συνδεδεμένα με το PC με οπτικό καλώδιο, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που με κάνει να θέλω να ενώσω ξανά τα τρία καρφιά για every day use. Όταν δεν παίζει κάποιος ήχος στα windows πχ, τα ηχεία γράφουν No Digital Signal και όταν παίξει κάποιος ήχος πχ msn message, χάνονται κάποια miliseconds ήχου.. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά ώστε να το καταλάουν όσοι δεν τους έχει τύχει, αλλά εμένα μου φαίνεται ενοχλητικό και νιώθω πως είναι επίπονο. Όταν παίζουν τραγούδια ας πούμε (ήχος χωρίς διακοπές) όλα πάνε μιά χαρά.

Δημοσ.
Ευχαριστώ, θα κοιτάξω να βρω το καλώδιο!

Για να συνδεσεις ψηφιακο καλωδιο στην καρτα θα πρεπει πρωτα να εχεις ψηφιακο αποδικωποιητη dolby digital DTS

αφου το μοντελο αυτο που εχεις το διαθετει τοτε απο την κατα συνδεεις μονο το ψηφιακο το καλωδιο(τα αλλα δεν χρειαζωνται)

και να τον ενεργοποιησεις απο το condrol panel της καρτα ηχου!

Η καλυτερη συνδεση ειναι με οπτικη ινα ισως τα logiteck να το εχουν επανω αλλα θα πρεπει να εχεις και εξοδο απο την καρτα ηχου!

Δημοσ.

*akmakas σχετικά με την οπτική και την koaxial δεν υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα καμία απολύτως.

*giankyr παλιότερα είχα το Koaxial της audigy2 zs συνδεμένο με αποκωδικοποιητή sony και ο ενισχυτής ποτέ δεν μου έκανε τις μικροκαθυστερήσεις ούτε και έγραφε no sound κτλ.Τέτοιο έγραφε μόνο εάν έκλεινε ο υπολογιστής.Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό σε εσένα,ίσως να παίζει ρόλο ο ενδιάμεσος ενισχυτής.Πάντως με την ψηφιακή έξοδο ο ήχος σε μουσική και ταινίες ήταν άψογος

Δημοσ.

Τα usb speakers δεν θα στα πρότεινα.

Το ιδανικό είναι να βρεις έναν 5.1 ενισχυτή με ψηφιακή είσοδο, και να τον συνδέσεις μέσω αυτής με τον υπολογιστή σου (όλες η κάρτες ήχου, ακόμα και αυτές των μητρικών, έχουν ψηφιακή έξοδο).

Το μειονέκτημα είναι προφανώς η τιμή.

Τα πλεονεκτήματα πολλά (θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και για τις ταινίες σε home theater, για xbox, PS2 ή ότι παιχνιδομηχανή έχεις. Συνήθως έχει και ραδιόφωνο).

Οι τιμές τους ξεκινάνε περίπου από 200-250€ + τα ηχεία.

Μια ενδιάμεση λύση είναι να πάρεις ηχεία υπολογιστή με ψηφιακή είσοδο, αλλά αξίζει να δόσεις κάτι παραπάνω για την προηγούμενη λύση.

Και τέλος η προφανής λύση που όλοι επιλέγουν, ένα απλό σύστημα 5.1 για pc με 3 καρφιά.

Δημοσ.
Τα usb speakers δεν θα στα πρότεινα.

Το ιδανικό είναι να βρεις έναν 5.1 ενισχυτή με ψηφιακή είσοδο' date=' και να τον συνδέσεις μέσω αυτής με τον υπολογιστή σου (όλες η κάρτες ήχου, ακόμα και αυτές των μητρικών, έχουν ψηφιακή έξοδο).

Το μειονέκτημα είναι προφανώς η τιμή.

Τα πλεονεκτήματα πολλά (θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και για τις ταινίες σε home theater, για xbox, PS2 ή ότι παιχνιδομηχανή έχεις. Συνήθως έχει και ραδιόφωνο).

Οι τιμές τους ξεκινάνε περίπου από 200-250€ + τα ηχεία.

Μια ενδιάμεση λύση είναι να πάρεις ηχεία υπολογιστή με ψηφιακή είσοδο, αλλά αξίζει να δόσεις κάτι παραπάνω για την προηγούμενη λύση.

Και τέλος η προφανής λύση που όλοι επιλέγουν, ένα απλό σύστημα 5.1 για pc με 3 καρφιά.[/quote']

Συμφωνώ απόλυτα...

Απείρως καλύτερη λύση από κάθε άποψη.

Ο εξωτερικός ενισχυτής θα σου δώσει ποιότητα,ποιότητα και ποιότητα ήχου, επαρκή ισχύ για τα ηχεία και πάρα πολλές εισόδους/εξόδους για να συνδέσεις ταυτόχρονα πολλές συσκευές.

Τον αγοράζεις μία φορά και τον έχεις για πολλά χρόνια αφού ούτε χαλάνε ούτε παλιώνουν εύκολα, τα Doldy Digital & DTS είναι χρόνια τώρα και θα παραμείνουν για πολύ καιρό.

Το μόνο «πρόβλημα» είναι ότι κοστίζουν κάποια χρήματα αλλά κάνουν απόσβεση λόγο μακροχρόνιας χρήσης.

Προσωπικά έχω έναν MARANTZ SR4200 εδώ και 6 χρόνια και δεν πρόκειτε να τον αλλάξω αφού αυτά που υποστηρίζει με καλύπτουν μια χαρά.

Έχω συνδέσει επάνω του pc, dvd player, video, dvd-writer, ipod...

Τα ηχεία που μπορείς να βάλεις επάνω του τώρα είναι άλλη ιστορία.

Καταρχήν έχεις πάρα πολλές επιλογές αφού μιλάμε για κανονικά ηχεία όπου στο εμπόριο παίζουν δεκάδες μάρκες και όχι 2-3 όπως στα πισί.

Άρα οι οικονομικές επιλογές είναι πολλές. :-D

Μπορείς να συνδέσεις επάνω του απλά μικρά ηχεία από αυτοκίνητο, από mini σύστημα, από το παλιό στερεοφωνικό του παππού ή από ότι άλλο βρεθεί εκεί γύρω, όλα θα παίξουν. ;)

Μαζεύεις λεφτά σιγά σιγά και αγοράζεις καλά ηχεία δυό δυό.

Θέλεις να βάλεις ηχεία τέρατα επάνω του για να κάνεις πάρτυ και αν σε ακούσουν σε όλο το δήμο, εκμεταλεύεσαι τις εξόδους προενίσχυσης που έχει και βάζεις 1-2-3-4 τελικούς ενισχυτές με ότι θηρία ηχεία βρεις ή νοικιάσεις... :twisted:

Γενικά κάνεις ότι θέλεις. ;)

Δημοσ.
Ωστόσο τα mp3 τα παίζει από όλα τα ηχεία?

Το ψηφιακό καλώδιο μεταφέρει στέρεο όταν παίζω mp3, τα ηχεία μου όμως έχουν εφέ που μπορούν να παίζουν όλα τα ηχεία. Συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το Dolby Pro Logic II Music που έχουν τα Ζ5500

*giankyr παλιότερα είχα το Koaxial της audigy2 zs συνδεμένο με αποκωδικοποιητή sony και ο ενισχυτής ποτέ δεν μου έκανε τις μικροκαθυστερήσεις ούτε και έγραφε no sound κτλ.Τέτοιο έγραφε μόνο εάν έκλεινε ο υπολογιστής.Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό σε εσένα,ίσως να παίζει ρόλο ο ενδιάμεσος ενισχυτής.Πάντως με την ψηφιακή έξοδο ο ήχος σε μουσική και ταινίες ήταν άψογος

Μάλλον η κάρτα παίζει ρόλο, δεν τα έχω δοκιμάσει με κάποια άλλη κάρτα που να έχει ψηφιακή έξοδο για να μπορώ να αναλύσω την περίσταση..

Εντωμεταξύ, σαφώς και τρελαινόμαστε από ποιότητα όταν έχουμε εξωτερικό ενισχυτή, αξιόλογα ηχεία κτλ ..αλλά ξεφέυγουμε πολύ όσον αφορά το κόστος!

Δημοσ.

Και θα μπορούσε κάλλιστα μια κάρτα να κάνει αναπαραγωγή σε περισσότερα από δύο κανάλια όπως γίνεται όταν συνδέουμε τα 3-4 αναλογικά mini jacks, αλλά δεν το κάνει.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρώ κάπου στο κέντρο της Αθήνας το καλωδιάκι RCA to 3.5mm mini (S/PDIF)?

Δημοσ.
*akmakas σχετικά με την οπτική και την koaxial δεν υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα καμία απολύτως.

auto pos ginetai? theoritika me tin optiki den exeis ilektroniko thoribo. ektos kai an to les apo praktikis apopsis

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Μήπως ξέρετε που μπορώ να βρώ κάπου στο κέντρο της Αθήνας το καλωδιάκι RCA to 3.5mm mini (S/PDIF)?

ρε συ jordan, το βρηκεσ τελικα το καλωδιο?πεσ μασ που να το ψαξουμε..ή οποιοσ αλλοσ ξερει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...