Προς το περιεχόμενο

Microwave Cooking!!!

WizeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κατ' αρχήν ας εξετάσουμε τον τρόπο λειτουργίας του φούρνου μικροκυμμάτων.. Εκπέμπει μικροκύματα σε συγκεκριμένη συχνότητα στην οποία τα μόρια του νερού αρχίζουν να ταλαντώνονται.. 'Ετσι όπως ταλαντώνονται δημιουργείται τριβή μεταξύ των μορίων και παράγεται θερμότητα..γι' αυτό εαν βάλεις κάτι στεγνό μέσα π.χ. πιάτο αυτό δεν πρόκειται να θερμανθεί καθόλου... Θερμαίνεται μόνο οτι έχει νερό...

Το γεγονός οτι λιώνουν τα μακαρόνια - απλά αν ο φούρνος ήταν πιο δυνατός θα έλιωναν και εκεί πιστεύω, δεν παίζει ρόλο...

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προσοχή ραδιενέργεια

Για στεγνωτήρια κάνουν αυτά τα φουρνάκια.?

Θέλω να στεγνώνω τα παπούτσια μου μετά από βροχή. :mrgreen:

Δημοσ.

Μάγκες πηγαίνετε στα DIA και αγοράστε ποπ-κορν.Είναι σε ένα πορτοκαλί σακουλάκι και μέσα εκτός από το καλαμπόκι έχει και βούτυρο.Βαλτε τα σε ενα φούρνο μικροκυμάτων κάνά 3λεπτο αν θυμαμαι καλα και θα φατε τα καλύτερα ποπ-κορν που εχετε φαει ποτέ.Ημουνα προχτες με την κοπελιά μου και βλεπαμε ταινια και τσακισαμε 4 σακουλακια.Ειναι απλα τελεια..θα με θυμηθείτε

Δημοσ.

Μανώλη αυτό το έχω κάνει και όντως είναι κορυφή!

Έλαβα σήμερα τον φούρνο, δοκίμασα την πρώτη μου "συνταγή"

Σαλάτα Εποχής μπαρμπα-Στάθης, το αδειάζετε όπως είναι σε ένα πλαστικό ή πυρέξ δοχείο, βάζετε και μισή κούπα νερό, και το "μικροκυμιάζετε" Lol, για 12-14 λεπτά στην υψηλή σκάλα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ποποοοο βρε WizeMan......συγνώμη αλλά θα ήθελα να πω μερικά πράγματα...

Όλα όσα χρησιμοποίησες είναι άκρως οικολογικά.....:)

1) Μπαρμπαστάθης: έχει τις καλιέργειές του στην Σερβία......η αμερικάνοι στον πόλεμο φρόντισαν να φυτέψουν αρκετες οικολογικές βομβούλες στην Σερβία...και πόσο μάλλον τα φυτά που τραβάνε πολλά θρεπτικά στοιχεία από το έδαφος....(διαβάστε στις συσκευασίες μπαρμπαστάθης την χώρα προέλευσης)....

2) Ζεσταίνεις φαγητό σε λαστικό: το πλαστικό από μια θερμοκρασία και πάνω δημιουργεί παράγωγες οργανικές ουσίες που δεν ειναι συμβατές με την φυσιολογία του σώματος....κοινός καρκινογώνες....(χημικές ιδιότητες των πλαστικών)....γι' αυτό ποτέ δε ζεστένουμε σε πλαστικό ή δεν βάζουμε ζεστά φαγητά μέσα...

3) φούρνος μικροκυμμάτων: η συχνότητα λειτουργίας πολύ πιθανών να επιρρεάζει τις οργανικές ουσιές που αποτελούν...το φαγητό....κάνοντας τες σε μεγάλο βαθμο καρκινογώνες....

Παίδες προσέχεται τον εαυτό σας....δεν χρειάζετε να τρελενόμαστε......ΑλλΑ

δεν χρειάζετε να προκαλούμε και την υγεία μας....

Ειδικά εμείς που είμαστε τόσες ώρες σε καθιστική εργασία και που δεχόμαστε όλη αυτή την μικρή αλλά συνεχώς προστιθέμενη ακτινοβολία......θα πρέπει να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας με σωστή διατρόφή.....

Ελπίζω να μην κούρασα....

Δημοσ.

Το φαγητό που ψήνεται σε φούρνο μικροκυμάτων δεν είναι καρκινογόνο. Το πρόβλημα είναι σε περίπτωση διαροής του φούρνου. Τα μικροκύματα χρησιμοποιούνται για αποστείρωση σε σκεύη στα οποία δεν επιτρέπεται ξηρά ή υγρή θερμοκρασιακή αποστείρωση. Τώρα, ο συμβατικός φούρνος. Με τη θέρμανση των αντιστάσεων έχουμε ελεύθερα ηλεκτρόνια. Το τηγάνι. Τα αντικολλήτικα με teflon (το ίδιο ισχύει και για τα ταψιά) είναι εξαιρετικά καρκινογόνος η κατάποση μικρών κομματιών teflon. Θα έχετε δει πώς ξύνονται από τα μεταλλικά πιρούνια, σπάτουλες κλπ αυτά τα σκεύη.

Δημοσ.

Στο πρώτο έτος είχα πλύνει στο χέρι κατι μπλούζες (τα καθαρά ρούχα ουσιαστικά είχαν τελειώσει και έπρεπε να ανέβω Αθήνα) οπότε για να μην περιμένω να στεγνώσουν είπα να τα στεγνώσω στο φούρνο μικροκυμάτων.

Εξάλλου μην ξεχνάμε οτι στο manual γράφει "Προσοχή: Μη ζεστένετε ρούχα και άλλα αντικείμενα" - κοινώς πολύς κόσμος το κάνει αυτό στάνταρ (όλοι έχουμε δει αντίστοιχα σκηνικά σε ταινίες).

Ε, οι 3 πρώτες μπλούζες βγήκαν ΟΚ, αλλα στην τελευταία παίχτηκε λαλακία... Την βάζω στο full burn και την αφήνω 1-2 λεπτά... Και πάω στο σαλόνι που έπεζε η TV... Και φυσικά ξεχάστηκα (πρέπει να είχα ρυθμίσει το φούρνο στα 6-7 λεπτά).

Με το που πάω στη κουζίνα βλέπω μαυρο το τζαμάκι του φούρνου.. "Αυτά ειναι" σκέφτομαι, και κάνω το λάθος να ανοίξω το πορτάκι. Καφέ χημικός καπνός παντού (η μπλόυζα ηταν ημισυνθετική), και η μπλούζα να φλέγεται. Τελικά μετά απο πολύ βύξιμο και δάκρυ, κατέληξε στο νεροχύτη...

Ο φούρνος δουλεύει ακόμα, αν και έχει αποκτήσει μια μπεζοειδή απόχρωση ο χώρος ζεστάματος...

Δημοσ.

Δεν είναι κατάλληλα όλα τα πλαστικά σκεύη για τον φούρνο μικροκυμάτων... στην Αμερική θυμάμαι τα σχετικά σκεύη έφεραν τη σήμανση "Microwave Safe", εδώ Ελλάδα δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο.

Δημοσ.
Δεν είναι κατάλληλα όλα τα πλαστικά σκεύη για τον φούρνο μικροκυμάτων... στην Αμερική θυμάμαι τα σχετικά σκεύη έφεραν τη σήμανση "Microwave Safe", εδώ Ελλάδα δεν έχω δει κάτι αντίστοιχο.

χμ.. οπότε θα ψάξω στο ebay... ή θα χρησιμοποιώ μικρά πυρέξ

Δημοσ.

Λάθος, και εδώ υπάρχουν πλαστικά "κατάλληλα για φούρνο μικροκυμάτων".....Συνήθως αναγράφεται στη συσκευασία.......

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...