memoslar Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Είναι αξιόπιστοι οι φορτιστες αυτοκινήτου για laptop? Ακουσα πως παρουσιάζεται πρόβλημα στο Laptop λόγω της αστάθειας του ρεύματος και μπορεί να καει.Ξέρει κανείς τίποτα για αυτό?Είναι αλήθεια?
kirimis Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 επειδη οι διαφορες εταιριες ζητανε τα μαλλια της κεφαλης τους για τετοιους adaptors, εγω ελυσα το θεμα αυτο με 50 ευρω.... πηγα και πηρα εναν μετατροπεα απο 12V αυτοκινητου σε 300watt πριζα κανονικη... και επι ενα χρονο που χρησιμοποιουσα τον φορητο ετσι δεν ειχα κανενα μα κανενα προβλημα. Δεν θα πρεπει να εχεις κανενα απολυτως προβλημα, αρκει να μην ειναι η λυση που θα χρησιμοποιησεις τελειως "κινα" στην κατασκευη.
Powerfull Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Εχμ, και πόση ώρα ακριβώς αντέχει να τροφοδοτήσει το laptop αυτό το πράγμα πριν σου τσακίσει τη μπαταρία;
bgeorgalas Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Εχμ, και πόση ώρα ακριβώς αντέχει να τροφοδοτήσει το laptop αυτό το πράγμα πριν σου τσακίσει τη μπαταρία; Εισαγωγικά: δεν είμαι ηλεκτρονικός (οπότε αν κάποιος πιο σχετικός θεωρεί ανακριβή τα παρακάτω ασ με διορθώσει) αλλά τυχαινεί να δουλεύουμε με video (μακριά απο τις πρίζες) καi κάμερες wireless στο εργαστήριο οπότε έχουμε κάνει κάτι αντίστοιχο.... λοιπόν νομίζω ότι αυτό που λέει ο φίλος ονομάζεται 'inverter' υπάρχουν διάφορα μοντέλλα που μπορείς να τα συνδέσεις κατευθειαν με μπαταρία (ή σε πρίζα αυτοκινήτου) 12 η 24V Dc και σου δίνουν 220V εναλλασόμενο. Τα μοντέλα που κυκλοφορούν βγαίνουν με διαφορετική ισχύ ανάλογα με το τι θέλεις να συνδέσεις (εμείς δουλεύουμε με ένα των 150W αλλά φτάνουν μέχρι τα 2500W....). Η διάρκεια της μπαταρίας εξαρτάται από τις Αh της μπαταρίας και το ρεύμα (Α) που 'τραβάει' αυτό (ή αυτά) που έχεις συνδεδεμένα....στα specs του inverter αναφέρεται ότι έχεις μια απώλεια της τάξης των 10% (δηλαδή αν συνδέσεις μια συσκευή των 100W να υπολογίζεις ότι θα 'καις' 110W) αν θες δες εδώ: http://www.heliopolis2000.com/inverter.htm (σελίδα στα ιταλικά ή ψάξε για κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά, αν θες βοήθεια με μετάφραση στείλε pm) σαν τιμές είναι σχετικά φτηνά (αν υπολογίσεις μάλιστα ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με άπειρους τρόπους εκτός από το να συνδέσεις τον υπολογιστή) Ελπίζω να βοήθησα.....έλα γεια!
Powerfull Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Μόνο 10% είναι η απώλεια να σηκώσεις τα 12v στα 220? ενδιαφέρον. Είναι αλήθεια πως η φυσική μου έχει σκουριάσει λίγο. Και μετά που τα ξανακατεβάζεις στα 14-18v? Χαρά, τότε θα πάω να τσιμπήσω κι εγώ ένα. Του βάζεις και μια πρίζα με σταθεροποιητή επάνω και έκλεισες.
memoslar Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Παιδια το έχω το δοκιμάσει το inverter αλλα μου κάνει παράσιτα στα ηχεία λόγω του ταλάντωσης που δημιουργείται δηλ απο 12 volt σε 220 και πάλι σε 19 volt.Επειδή το συνδέω με τα ηχεία του αυτοκινήτου.Εσείς έχετε το ίδιο πρόβλημα?
memoslar Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2006 Μόλις αγόρασα μια κάρτα ήχου usb για να δώ αν θα μου κάνει παράσιτα και απο κεί....
bgeorgalas Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 memoslar , εμείς όπως είπα παραπάνω το δουλέυουμε με φορητό video και τηλεόραση και μέχρι στιγμής δεν έχω πρόβλημα....σου κάνειπαράσιτα στα ηχεία του αυτοκινήτου ή στα ηχεία του υπολογιστή? (μαλλόν στου υπολογιστή από ότι καταλαβαίνω) αλλά είναι εσωτερικά ή εξωτερικά ηχεία? η γείωση του inverter έχει συνδεθεί κανονικά?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Δημοσ. 31 Μαΐου 2006 Aν δεν είναι θωρακισμένα τα καλώδια σήματος(π.χ από το laptop στο aux)τότε είναι πανεύκολο να βγαίνουν διάφοροι ενοχλητικοί θόρυβοι στην επιφάνεια.
memoslar Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Μου κάνει παράσιτα στα ηχεία του αυτοκινήτου... Η γείωση του inverter είναι κανονικά τοποθετημένη αλλα σίγουρα δεν είναι το καλώδιο το RCA που συνδέει το laptop με τη μονάδα γιατι όταν το βγάζω απο τη φόρτιση το laptop και δουλεύει με τη μπαταρία η ήχος είναι κανονικός χωρίς παράσιτα, κρυστάλινος.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2006 Το πιο εύκολο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι ένα σετ θωρακισμένα rca. Ρεύμα παίρνεις από τον αναπτήρα η από ξεχωριστή παροχή?
memoslar Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Ρεύμα παίρνω απο τη δεύτερη μπαταρία που έχω... Αν αντι για τα rca συνδέσω ακουστικά στην έξοδο (ψείρες) ενώ φορτίζει δεν υπάρχει πρόβλημα.Μόλις ακουμπώ τα rca στην είσοδο Aux της μονάδας κάνει παράσιτα...
mjmj Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2006 http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages/c.o.20060601.p.pigienergias12v Αυτο εδω κανει τη δουλεια ή οχι?
memoslar Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουνίου 2006 Δεν ξέρω αν πάρω φορτιστη αυτοκινήτου για laptop δηλαδη απο 12 volt σε 19αν θα γίνει κάτι, νομίζω θα μου δουλέψει χωρίς παράσιτα.Να μην χρησιμοποιώ το Inverter και δημιουργεί ταλάντωση.Αλλά πάλι φοβάμαι μη μου κάψει κανα laptop αυτή η συσκευή γιατι δεν δίνουν εγγύηση στο laptop που φορτίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.