Jerry59 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2006 έχω ένα πρόβλημα με τον φορτιστή του αυτοκινήτου! μείζον θέμα' date=' μιας και η μπαταρία δεν κρατά πάνω από 4 ώρες περίπου!!!συγκεκριμένα, ενώ όταν βάζω το βύσμα στην υποδοχή του αυτοκινήτου ανάβει το λαμπάκι του φορτιστή, το PPC δεν φορτίζει... στην αρχή (όταν το πήρα) φόρτιζε μια χαρά, ώσπου μετά από κάποιες μέρες μην μια φόρτιζε και την άλλη όχι. τώρα, δεν φορτίζει καθόλου. δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να έπαθε. το καλώδιο δεν πιέστηκε κάπου για να πω ότι κόπηκε ή έπαθε κάτι τέτοιο. όποια γνώμη δεκτή γιατί αγανάκτησα... δεν μπορώ να πάω σχεδόν πουθενά, αφού φοβάμαι μην σβήσει απο μπαταρία...[/quote'] Το πιθανότερο είναι να μη πατάει καλά το βύσμα στην πλευρά του PDA. Δοκίμασε να το κουνήσεις ελαφρά προς όλες τις κατευθύνσεις διατηρόντας την κίνηση για λίγο σε κάθε θέση και παρακολούθησε το λαμπάκι του PDA αν σε κάποια θέση αναβοσβύνει. Φυσικά θα σου πρότεινα αν έχεις τεχνικές γνώσεις να κοιτάξεισ και με πολύμετρο αν διαθέτεις, όμως αυτό είναι υπό συζήτηση
sasasj Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Το πιθανότερο είναι να μη πατάει καλά το βύσμα στην πλευρά του PDA. Δοκίμασε να το κουνήσεις ελαφρά προς όλες τις κατευθύνσεις διατηρόντας την κίνηση για λίγο σε κάθε θέση και παρακολούθησε το λαμπάκι του PDA αν σε κάποια θέση αναβοσβύνει. Φυσικά θα σου πρότεινα αν έχεις τεχνικές γνώσεις να κοιτάξεισ και με πολύμετρο αν διαθέτεις, όμως αυτό είναι υπό συζήτηση κατι τέτοιο φαντάζομαι και εγώ με την επαφή που κάνει με το PDA. τον τελευταίο καιρό ούτε με το κούνημα πιάνει η φόρτιση. δηλαδη πριν επιανε καπου καπου οταν κουνουσα το βυσμα στην υποδοχή του PDA και τώρα δεν πιάνει καθόλου. τελειως νεκρό το λαμπάκι. θα δοκιμάσω με το πολυμετρο που αναφέρεις, αλλα δεν νομίζω να βγάλω αποτέλεσμα. τον φορτιστή τον δοκίμασα και στο δικο μου αυτοκίνητο, και στου πατέρα μου, αλλα σε κανένα δεν άρχισε να φορτίζει.
papabiris Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 παιδια μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει?ξερει κανεις σας αν μπορω να βαλω στην SD θυρα του Royaltek δεκτη TV???τι παιζει γενικως με τις SD θυρες?τι ειναι το SDIO?
sasasj Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Εγώ φίλε papabiris δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν γνωρίζω από τέτοια. Και εγώ με το RoyalTek έκανα την αρχή με τα PPC, τα GPS, τις κάρτες μνήμης και ότι άλλο περιλαμβάνει. Κάνε μια έρευνα στο ιντερνετ και πιστεύω θα βρεις κάτι που θα σε βοηθήσει. Το θέμα μάλλον το παράτησαν γιατί δεν βλέπω και πολύ κίνηση...
zedone Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δυστυχώς δέν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο απο τη συσκευή μας... και κάτι άσχετο τα πήγαν 16 ευρώ τα πενάκια,60% πάνω δηλαδή...και η δερμάτινη θήκη που διάβαζα οτι θα έχει δέν φαίνεται στο site της digitalsolutions για δερμάτινη όπως το Yakumo αλλα σαν πλαστική με τρυπίτσες,αν την έχει πάρει κανείς ας ανεβάσει καμμιά φωτό με το gps να τη "φοράει" μπάς και πάρουμε καμμιά ιδέα.
Jerry59 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 κατι τέτοιο φαντάζομαι και εγώ με την επαφή που κάνει με το PDA. τον τελευταίο καιρό ούτε με το κούνημα πιάνει η φόρτιση. δηλαδη πριν επιανε καπου καπου οταν κουνουσα το βυσμα στην υποδοχή του PDA και τώρα δεν πιάνει καθόλου. τελειως νεκρό το λαμπάκι.θα δοκιμάσω με το πολυμετρο που αναφέρεις' date=' αλλα δεν νομίζω να βγάλω αποτέλεσμα. τον φορτιστή τον δοκίμασα και στο δικο μου αυτοκίνητο, και στου πατέρα μου, αλλα σε κανένα δεν άρχισε να φορτίζει.[/quote'] Παρ' όλο που δοκίμασες σε δύο αυτοκίνητα να φορτίσεις το PDA, δεν σημαίνει ότι φταίει αυτό. Το σωστό είναι να μετρήσεις με πολύμετρο το βύσμα του φορτιστή που βάζεις στο PDA. Στην τρυπούλα είναι το (+) και το εξωτερικό το(-). Αν δεις εκεί τάση (δεν ξέρω ακόμη πόσα βόλτ είναι, γιατί δεν έλεγξα το δικό μου) τότε πρέεπι να αναζητήσεις το πρόβλημα στο βύσμα του PDA. Για να δείς ότι το κύκλωμα φόρτισης είναι εντάξει, σύνδεσε το στη θύρα USB, και θα δεις άν φορτίζεται απο το λαμπάκι που αναβοσβύνει.
Jerry59 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2006 Δυστυχώς δέν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο απο τη συσκευή μας...και κάτι άσχετο τα πήγαν 16 ευρώ τα πενάκια' date='60% πάνω δηλαδή...και η δερμάτινη θήκη που διάβαζα οτι θα έχει δέν φαίνεται στο site της digitalsolutions για δερμάτινη όπως το Yakumo αλλα σαν πλαστική με τρυπίτσες,αν την έχει πάρει κανείς ας ανεβάσει καμμιά φωτό με το gps να τη "φοράει" μπάς και πάρουμε καμμιά ιδέα.[/quote'] Δεν ξέρω αν απαντάς στον φίλο μας που ρωτάει αν μπορεί να συνδεσει καρτα TV στην είσοδο SD, αν και δεν είμαι σίγουρος νομίζω όμως ότι αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αυτό μπορει να γίνει μόνο απο την θύρα USB. Τώρα για τα αναλώσιμα περιμένω και εγω ενημέρωση απο κανένα φίλο για να προβώ στην επόμενη κίνηση. Το δικό μου πενάκι όμως κρατάει ακόμη.
zedone Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Jerry59 στον papabiris απάντησα για το SDIO, με USB δέ νομίζω να γίνεται καθόλου και ούτε καν απο συσκευές που υποστηρίζουν usb host και με wm5 που αναγνωρίζουν πάρα πολλά περιφερειακά.SDIO περιφερειακά είναι αυτής της μορφής http://www.sdcard.com/usa/TextPage.asp?Page=5 sasasj όταν λές οτι δέν ανάβει το λαμπάκι εννοείς το led πάνω στο φορτιστή;δές και την ασφάλεια που έχει ο φορτιστής σου μήπως έχει καεί καθώς και άν ανάβει η αντίσταση του αναπτήρα διόλου απίθανο να σου έχει κάψει και την ασφάλεια του αναπτήρα αν έχει κάποιο βραχυκύκλωμα ο φορτιστής σου.Μέτρα και τη τάση στα άκρα του βύσματος όπως πολύ σωστά περιγράφει ο Jerry59.Άν έφαγε καμμιά τούμπα με το βύσμα μπορεί και να ξεκόλλησαν οι επαφές απο τη πλακέτα του pda ή να έκανε κάποιο crack.
papabiris Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια.κριμα γιατι περα απτα mp3, το navigation και την πασιεντζα το μονο που ηθελα ακομη ηταν να βαλω sd tv card να χαζευω/ακουω κανα καναλι γιατι ειμαι 2-4 ωρες καθε μερα στο δρομο.αν καποιος γνωριζει κατι διαφορετικο για sdtv στο empus ας το πει.ευχαριστω
BigBadWolf_ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2006 Δυστυχώς δέν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο απο τη συσκευή μας...και κάτι άσχετο τα πήγαν 16 ευρώ τα πενάκια' date='60% πάνω δηλαδή...και η δερμάτινη θήκη που διάβαζα οτι θα έχει δέν φαίνεται στο site της digitalsolutions για δερμάτινη όπως το Yakumo αλλα σαν πλαστική με τρυπίτσες,αν την έχει πάρει κανείς ας ανεβάσει καμμιά φωτό με το gps να τη "φοράει" μπάς και πάρουμε καμμιά ιδέα.[/quote'] 6 ευρω παραπανω πληρωνεις τη συσκευασια γιατι εμενα μου τα στειλανε χυμα μεσα σε ενα φακελο. οσο για τη θηκη σιγουρα δεν ειναι δερματινη. φευγω για 2 εβδομαδες χαλκιδικη και θα τεσταρω το navigation. οι εντυπωσεις μετα..... να στε καλα.
sasasj Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Παρ' όλο που δοκίμασες σε δύο αυτοκίνητα να φορτίσεις το PDA, δεν σημαίνει ότι φταίει αυτό. Το σωστό είναι να μετρήσεις με πολύμετρο το βύσμα του φορτιστή που βάζεις στο PDA. Στην τρυπούλα είναι το (+) και το εξωτερικό το(-). Αν δεις εκεί τάση (δεν ξέρω ακόμη πόσα βόλτ είναι, γιατί δεν έλεγξα το δικό μου) τότε πρέεπι να αναζητήσεις το πρόβλημα στο βύσμα του PDA. Για να δείς ότι το κύκλωμα φόρτισης είναι εντάξει, σύνδεσε το στη θύρα USB, και θα δεις άν φορτίζεται απο το λαμπάκι που αναβοσβύνει. Δεν νομίζω να φταίει το PDA ή η υποδοχή του αναπτήρα στο αυτοκίνητο (αφού δεν φόρτισε ούτε στο δικό μου ούτε στου πατέρα μου). Και στα 2 αυτοκίνητα, το φωτάκι που έχει πάνω του ο φορτιστής ανάβει κανονικά. Αλλά δεν φορτίζει το PPC (PDA). Μέτρησα με πολύμετρο και τον φορτιστή του σπιτιού (πρώτα) και τον φορτιστή του αυτοκινήτου (αμέσως μετά). Του σπιτιού έβγαζε 5V όπως γράφει άλλωστε πάνω του, και με τον ίδιο τρόπο μέτρησα και του αυτοκινήτου. Τα ίδια αποτελέσματα έβγαλε. Σαν να μην υπάρχει δηλαδή κανένα πρόβλημα. Άρα ρεύμα φτάνει μέχρι το βύσμα που κουμπώνει στο PPC. Το USB το δοκίμασα επίσης και φορτίζει κανονικότατα. sasasj όταν λές οτι δέν ανάβει το λαμπάκι εννοείς το led πάνω στο φορτιστή;δές και την ασφάλεια που έχει ο φορτιστής σου μήπως έχει καεί καθώς και άν ανάβει η αντίσταση του αναπτήρα διόλου απίθανο να σου έχει κάψει και την ασφάλεια του αναπτήρα αν έχει κάποιο βραχυκύκλωμα ο φορτιστής σου.Μέτρα και τη τάση στα άκρα του βύσματος όπως πολύ σωστά περιγράφει ο Jerry59.Άν έφαγε καμμιά τούμπα με το βύσμα μπορεί και να ξεκόλλησαν οι επαφές απο τη πλακέτα του pda ή να έκανε κάποιο crack. δηλαδή δεν αναβοσβήνει το λαμπάκι στο κουμπί ΟΝ/OFF για να δείξει ότι φορτίζει. μένει μόνιμα σβηστό. το led του φορτιστή ανάβει κανονικά. την ασφάλεια την έλεγξα από την αρχή που είχα το πρόβλημα και είναι καλή. και ο αναπτήρας παίρνει ρεύμα. τον μέτρησα και αυτόν και βγάζει (όπως πρέπει άλλωστε) 12V. δεν έφαγε κανένα πέσιμο το PDA ή ο φορτιστής ως τώρα. μέχρι τώρα (δόξα το θεό!) είναι ακόμα άθικτα φορτιστής και PPC. μετά το μέτρημα με το πολυμετρο, αφού διαπίστωσα ότι όλα είναι οκ, κούμπωσα το PPC στον φορτιστή... με πολύ περισσότερη πίεση (έβγαλα το άχτι μου :twisted: :twisted: ) και άρχισε να φορτίζει!!! τελικά, πολύ πιθανόν κάποιο πρόβλημα να έχει το βύσμα του φορτιστή που κουμπώνει στο PPC και δεν πατάει πάντα καλά. δεν μπορώ να το πειράξω κιόλας, γιατί είναι μικρή η τρυπούλα του και δεν μπορώ καν να δω τι έχει μέσα...:-? ελπίζω να έγινε τώρα και να φορτίζει κανονικά από δω και πέρα. θα δείξει με τον καιρό...
zedone Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2006 Τότε μάλλον έχει χαλαρώσει το ελασματάκι μέσα στην υποδοχή του pda για .Δές το σύμβολο που έχει ακριβώς κάτω απο τη τρύπα που δείχνει + - πιστεύω οτι είναι το - που σου δημιουργεί το πρόβλημα και έχει ανοίξει περισσότερο απ'ότι πρέπει,άν μπορείς με μία καρφίτσα τράβηξε το λίγο έως ελάχιστα προς το κέντρο βρίσκεται στα αριστερά της υποδοχής.
sasasj Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2006 Τότε μάλλον έχει χαλαρώσει το ελασματάκι μέσα στην υποδοχή του pda για .Δές το σύμβολο που έχει ακριβώς κάτω απο τη τρύπα που δείχνει + - πιστεύω οτι είναι το - που σου δημιουργεί το πρόβλημα και έχει ανοίξει περισσότερο απ'ότι πρέπει' date='άν μπορείς με μία καρφίτσα τράβηξε το λίγο έως ελάχιστα προς το κέντρο βρίσκεται στα αριστερά της υποδοχής.[/quote'] αφού με τον φορτιστή του σπιτιού φορτίζει, λογικά, δεν έχει χαλαρώσει το ελασματάκι μέσα στην υποδοχή του PDA, αλλά κάποιο ελασματάκι (?) μέσα στο βύσμα του φορτιστή του αυτοκινήτου. αν χαλάρωνε στο PDA, λογικά δεν θα φόρτιζε ούτε με του σπιτιού. κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει! οπότε πολύ πιθανόν να θέλει στο βύσμα του φορτιστή του αυτοκινήτου να κάνω κάτι, αλλά είναι δύσκολο γιατί ούτε η καρφίτσα δεν φτάνει να το ανασηκώσει λίγο το έλασμα ή ότι άλλο έχει εκεί μέσα. το πρόβλημα εντοπίζεται στο εσωτερικό του βύσματος, το οποίο χαρακτηρίζεται ως - (πλην). αν παρουσιάσει πάλι το πρόβλημα, θα επιχειρήσω να κάνω κάτι στο εσωτερικό του βύσματος του φορτιστή, αν τα καταφέρω... ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας!!! αν μπορώ να βοηθήσω και γω σε κάτι, ευχαρίστως!
nikos_top Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 γεια σας ειμαι και εγω κάτοχος του παραπάνω pda και παρακολουθώ απο την πρωτη στιγμή ολα όσα λέτε και ο λόγος που εγινα μέλος τωρα είναι για να σας μεταφερω τις εντυπώσεις μου απο την χρήση του στο προσφατο ταξιδι που εκανα στην κρητη(χάρτης 1.6)
zedone Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2006 nikos_top Καλώς όρισες,κάθε πληροφορία και εμπειρία που έχεις με το συγκεκριμένο pda είναι χρήσιμες για όλους μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα