Προς το περιεχόμενο

Laptop για Computer Science

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ελπίζω να μην θεωρηθεί πολύ συνηθισμένο το topic, αλλά με την αγορά των laptop είμαι παντελώς άσχετος, και κατι μου λέει ότι διαφέρει αρκετά απο την αγορά των desktop.. Τα φώτα σας λοιπόν..

Το Σεπτέμβριο κατα πάσα πιθανότητα θα φύγω Αγγλία για μεταπτυχιακό πάνω σε Computer Science/Information Systems. Και αντί να κουβαλήσω απο δω το desktop pc μου, θεώρησα πιο συνετή επιλογή να αγοράσω κάποιο laptop. Και απο δω αρχίζουν τα άπειρα ερωτήματα..

1. Το πρώτον και ίσως βασικότερο. Να αγοράσω απο εδώ laptop? Ή να αγοράσω απο Αγγλία? Και το ρωτάω αυτό τόσο απο άποψη τιμής, τι μπορώ να βρω απο κει και τι απο εδώ, όσο και απο πλευρά εγγύησης. Αυτή τη στιγμή το πλάνο είναι να κάτσω εκεί ένα χρόνο (χωρίς να ξέρω τι μπορεί να προκύψει μετά). Αν πάρω απο δω και πάθει κάτι όσο είμαι πάνω? Θα μπορώ να το φτιάξω? Και το αντίστροφο. Παίρνω κάτι απο εκεί, και έρχομαι μετά απο εδώ. Τι γίνεται?? Υπάρχει κάποια "χρυσή τομή"??

2. Το δεύτερο που με απασχολεί, είναι ότι δεν ξέρω τι ακριβώς "απαιτήσεις" θα έχει η σχολή μου απο άποψη hardware, και ίσως θα μπορούσε να με κατατοπίσει κάποιος που έχει ακολουθήσει το ίδιο αντικείμενο. Τα χρήματα μπορεί να βρω, αλλά στην δεν περισσεύουν κιόλας, οπότε θέλω να ξέρω ότι με αυτό που θα πάρω θα κάνω τη δουλειά μου μια χαρά, αλλά να μην είναι και κάτι υπερβολικό. Στην τελική, τα extra λεφτά, πάλι εγώ θα τα φάω στο εξωτερικό. Οπότε, για μένα δουλεύω :)

3. To επόμενο που δεν ξέρω αν θα με συνέφερε, είναι να πάρω κάποιο έτοιμο σύστημα, ή να στήσω κάποιο με parts που θα επιλέξω εγώ..

Απο κει και πέρα με απασχολούν καθαρά θέμα hardware. Έκανα μια μινι-έρευνα αγοράς, πήγα σε κάποια καταστήματα, πήγα και στο mediamarkt, κυρίως για να δω τι παίζει στην αγορά, και ομολογώ ότι κάπως μπερδεύτηκα. Είδα επεξεργαστές σε κάτι ενδιάμεσες τιμές, κάτι 1,73GHz, κάτι centrino, εκεί που έκανα το browsing, πέφτει το μάτι μου σε ένα 3,2GHz με 1500 ευρώ ενώ μέχρι τότε έβλεπα κάτι 1,86 με 1000+ ευρώ.. ψιλοέχασα τη μπάλα.. Έβλεπα κάτι διαφορές στις οθόνες (και δεν εννοώ στις ίντσες) αλλά στην ευκρίνεια, άλλες πιο σκούρες και άλλες πιο ανοιχτές και θαμπές. Άλλα χωρίς κάρτα γραφικών (δηλαδή μόνο της μητρικής), και άλλες με κάρτα γραφικών. Θα μπορούσατε σιγά-σιγά να μου τα ξεδιαλύνετε όλα αυτά? Θα ήμουν ευγνώμων..

Να πω πάντως, όσον αφορά τις δικές μου απαιτήσεις, ότι πέραν της δουλειάς μου, δε μπορώ να πω ότι έχω καμιά μανία τώρα πια με παιχνίδια (ωχ ωχ..πέρασαν τα χρόνια :oops: ), αλλά θα ήθελα να μπορώ να παίξω κανα pro evolution σαν άνθρωπος, και εννοείται να μπορώ να δω καμια ταινία, μάλιστα συνδέοντας το tv-out στην τηλεόραση..

Οποιεσδήποτε προτάσεις καλοδεχούμενες..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

File an agoraseis laptop apo ellada kai pas agglia den iparxei problima analogos tin eteria tha skaseis ena tilefonaki kai tha ta kanonisete pos tha ginei to service....

Loipon ego pistebo parolo pou den ksero ti apaitiseis tha exei to metaptixiako sou oti an pareis kati apo psilokalo kai pano den tha exeis kanena problima os pros tis apaitiseis tis sxolis....den iparxei sxoli gia mena pou na apaitei sto fititi na exei kapoio ipermixanima ...opote oti kainourgio agoraseis kalo tha einai se kapia logika lefta pada.....Oso afora an prepei na agoraseis etimo i ftiaxto apo sena .....tha protimiseis to proto,....giati tha sou bgei telika pio ftino apo to na to ftiakseis monos.

Oso afora ta xaraktiristika to laptops pou eides kai tous epeksergastes iparxoun ...ta eksis

Pentium M me texnologia centrino apo tin Intel (mono gia foritous)

Turion apo tin AMD (mono gia foritous)

Celeron apo Intel (mono gia foritous)

Sempron AMD (mono gia foritous)

Tora iparxoun kai oi cpu ton deskops pou tous bazoun se foritous

Aftoi einai oi cpu pou ksereis idi

Oi cpu pou einai mono gia foritous opos o pentium M kai o Turion exoun xamiles sixnotites pou stin ousia isoude me aftes ton adistixon cpu ton deksop..Aftoi oi epeksergastes einai idanika ftiagmenoi gia foritous ,gia na min zestenode poli kai na kratane ti bataria oste na exeis perissotero aftonomia.

Oi cpu ton deskop borei na einai ligaki pio grigoroi alla einai pio zestoi ..

px. Oi turion cpu exoun kapia onomata tou styl MT38 ML34...

Kai o turion MT32 pou einai sta 1,8 isoute me cpu deskop sta 3200 apo to onoma tou...

Tora afto pou eides me ti othones eggite stin eteria pou eftiakse ti othoni ....iparxei mia texnologia oste i othoni na fenete pio gialisteri kai oxi mat,pou kathe eteria tin xaraktirizei opos thelei ....px color shine,crystal brite,glare black k.a.

Ta kainourgia laptop sinithos exoun gialisteres ,afto den eggite stin iparksi kartas gpu i mi

Οποτε προτιμησε καποια εταιρεια με παγκοσμια εγγυηση και καλου καλου αγορασε μαι επεκταση εγγυηυσης για 2 χρονια επιπλεον...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...