Προς το περιεχόμενο

Μνήμη στο Mac Book

afantos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΟΚ το αποφάσισα, το πρώτο μου laptop θα είναι το Mac book, το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι έχει 512 μνήμη, θέλω 1 giga, το συγκεκριμένο μοντέλο φοράει 2 dimm των 256 mb έκαστο ddr2 667, που κοστίζει 120 ευρώ στο e-shop και 220 (και βάλε) στο apple store. Ερώτηση: μπορώ να αλλάξω έυκολα την μνήμη ή θα τα κάνω μαντάρα και θα χάσω και την εγγύηση, θα παίζει η μνήμη (πχ kingston value ram);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

Η μνήμη αλλάζει πολύ εύκολα: βγάζεις την μπαταρία, τραβάς δύο ειδικά πλαστικά δαχτυλίδια (ειδικά γι'αυτό το σκοπό), βγάζεις την ήδη υπάρχουσα μνήμη και προσθέτεις τη δική σου.

Τα Mac είναι συμβατά με όλες τις γνωστές και καλές μάρκες μνήμης. Στο iMac έχω προσθέσει 1GB Kingston Value RAM χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τα Mac είναι συμβατά με όλες τις γνωστές και καλές μάρκες μνήμης.

Η Corsair value 1gb που εβαλα στο MacBook Pro, δεν ηταν συμβατη. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι λιγο «περιεργη» η κατασταση με τις ram στα mac.

Εγώ εχω βάλει Τranscend μνήμες τόσο σε PowerBook όσο και σε iBook και δούλεψαν άψογα. Τις είχα επιλέξει κυρίως λόγω της τιμής τους και φυσικά είχα συννενοηθεί πρώτα με τα παιδιά στο Πλαίσιο πως αν δεν παίζουν, θα τις γυρίσω πίσω. Εν τέλει έπαιξαν μια χαρά.

poios tipos einai akrivws gia to macbook? DDR2 SDRAM?

sto site tis apple leei: Mνήμη 512GB DDR2 RAM PC2-5300 στα 667MHz επεκτάσιμη μέχρι τα 2GB

de mporw na vrw sta e-shop poia akrivws einai...mporei na voithisei kapoios? p.x. kaneis den exei auto to 5300 alla allous arithmous

Δεν έχει αλλά όταν φέρει, θα πάρω 2χ512 kingston value να του βάλω. Πάντως από ότι κατάλαβα είναι εύκολη η τοποθέτηση οπότε θα το κάνω μόνος μου...

poios tipos einai akrivws gia to macbook? DDR2 SDRAM?

sto site tis apple leei: Mνήμη 512GB DDR2 RAM PC2-5300 στα 667MHz επεκτάσιμη μέχρι τα 2GB

de mporw na vrw sta e-shop poia akrivws einai...mporei na voithisei kapoios? p.x. kaneis den exei auto to 5300 alla allous arithmous

Είναι DDR2 αλλά όχι σε συσκευασία (πλακέτα) DIMM. Είναι σε SODIMM, δηλαδή με "μικρές" εξωτερικές διαστάσεις που παίρνουν συνήθως τα laprops.

υπάρχει βιντεάκι που δείχνει πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις μνήμη και δίσκο στο MacBook.

Όποια μάρκα μνήμης και να βάλεις θα δουλέψει. Οι μνήμες που συνιστόνται είναι λόγω εμπορικών συμφωνιών, και όχι επειδή είναι οι μόνες συμβατές.

Όποια μάρκα μνήμης και να βάλεις θα δουλέψει.

Θα διαφωνησω:

[b']Η Corsair value 1gb που εβαλα στο MacBook Pro, δεν ηταν συμβατη.[/b]

Αν δε σε πειράζει να παραγγείλεις απ' έξω, δοκίμασε και αυτό: http://www.crucial.com/eu/store/listmodel.asp?cat=RAM&mfr=Apple&productline=MacBook&submit=Go

(ή, όπως έκανε κάποιος άλλος απο εδώ που δε θυμάμαι το όνομα του τώρα, δες από το site της Crucial τι ακριβώς μνήμη χρειάζεσαι και αγόρασε την όπου βρεις φθηνότερα)

• Super Moderators

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...