panos1283 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Προχθές αγόρασα από το fleamarket εναν acer 5652 με 1100 ευρώ (duo T2300 1,66, 1gb 533, 100gb sata, gf7600 256MB, bluetooth, tv tuner etc.). Με μια πρωτη ματιά δείχνει αρκετά δυνατό (για την τιμή του) πράγμα που επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις. Ενδεικτικά στο 3d mark 2006 επιασε βαθμολογία 2115 και με ένα μικρο overclock (στην underclock) κάρτα γραφικών έφτασε στα 2400. Στο oblivion με high γραφικά + hdr και ανάλυση 1280Χ800 έτρεξε με μ.ο. 28 fps. Στο benchmark του fear με high γραφικά και ανάλυση 1280Χ800 έπιασε κατά μ.ο. 37 fps. Κατά τα άλλα είναι υπερπλήρες και δοκιμάζοντας το bluetooth, τις υπερυθρες, το card reader και την κάρτα δικτύου έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα (μικρά) προβλήματα που εχουν να κάνουν με το tv tuner. Πρώτα η μικρή κεραία που δίνει το πακέτο είναι τελείως ανεπαρκής (όπως είναι φυσιολογικό). Επίσης προσπάθησα με κάθε τρόπο να δω τηλεόραση αλλά απέτυχα. Σύνδεσα την κεραία της τηλεόρασης, άλλαξα ένα σωρο προγράμματα αλλά τζίφος. Ξέρει κάποιος κανένας κάποιο τρόπο προκειμένου ο 5652 να ανταποκριθει και σε αυτό του το καθήκον? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
realestate Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 πρώτα απόλα μην αναφέρεις την λέξη πρόβλημα ,γιατί διαβάζουν μερικοί κολλημένοι μόνο τις επικεφαλίδες των posts και βγάζουν λάθος συμπεράσματα για το μηχάνημα.!!! στο θέμα μας λοιπόν θα χρησιμοποιήσεις μόνο εξωτερική κεραία εν πρώτοις για να σκανάρει τα κανάλια . θα δουλεψεις την ένδειξη <αναλογική κεραία> για τα περισσότερα κανάλια και την ψηφιακή για τα τρία ψηφιακα. η διαδικασία acer arcade tv settings run setup wizard widescreen analog antena greece autoscan και κατόπιν ρυθμίζεις τα κανάλια που θα σου βρεί καλή επιτυχία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos1283 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Σε ευχαριστώ φίλε realestate για το ενδιαφερον σου. Αυτα που αναφέρεις τα έχω ήδη κάνει αλλά το πρόβλημα παραμένει. Δεν εντωπίζει καθόλου κανάλια σαν να μην υπάρχει κεραία. Και υποθέτω ότι αυτό είναι το πρόβλημα δηλαδή η μη αναγνώριση της κεραίας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
realestate Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 τοτε ρίξε μια ματιά στο βύσμα που κουμπώνει στο pc αν η ακίδα είναι εντάξει!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pan82 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 τοτε ρίξε μια ματιά στο βύσμα που κουμπώνει στο pc αν η ακίδα είναι εντάξει!! Δυστυχώς πολλοί έχουμε το ίδιο πρόβλημα... Εμένα μου άλλαξαν το tv tuner και τη μητρική γιατί είχε σπάσει η ακίδα αλλά και τώρα που το πήρα πάλι με την εξωτερική κεραία δε πιάνει τίποτα. Η εσωτερική κεραία δίνει ικανοποιητικό σήμα επειδή είμαι κοντά σε κεραίες αλλά μόλις βάζεις το βύσμα για τη μετατροπή χάνεται τελείως κάθε σήμα. Δε μπορώ να καταλάβω αν φταίει ο μετατροπέας αλλά αν βάλω σκέτο το σύρμα της κεραίας στο βύσμα πιάνει αλλά το δοκίμασα και με πολλές εξωτερικές κεραίες αλλά τίποτα. Το έχουν πάθει πολλοί απ΄ότι έχω καταλάβει. Θα κάνω μια απέλπιδα προσπάθεια να ρωτήσω την acer αν μπορώ να προμηθευτώ ένα νέο μετατροπέα. Φίλε realstate έχεις το ίδιο μοντέλο;; εσένα πιάνει μια χαρά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos1283 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Το βύσμα και η ακίδα είναι επίσης εντάξει και μάλλον από ότι φαίνεται το πρόβλημα βρίσκεται στο μετατροπέα. Θα προσπαθήσω με να βρώ άλλο μετατροπέα και θα ξαναδοκιμάσω. Θα ενημερώσω για τα καθέκαστα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
realestate Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 5652 wlmi και είναι άψογο ο δέκτης σκοτώνει ( με οικιακή κεραία γιατί στην περιοχή μου δεν έχουμε καλό σήμα ) και σε αναλογικά και σε ψηφιακά κανάλια!! κάνε μια τελευταία προσπάθεια με φορητή κεραία γιατί οι περισσότερες κεραίες που χρησιμοποιούμε είναι πολυκατοικιών και ολες εχουν ενισχυτή σήματος. εκεί δημιουργείται πιστεύω το προβλημα με τον μετατροπέα και αν δεν κάνεις κι εδώ τίποτα γραμμή στην acer . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mp3buddy Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Εγώ, πάντως, sto 5652 δεν έχω κανένα πρόβλημα στο τηλεοπτικό σήμα, είτε με την φορητή (του πακέτου) είτε με την εξωτερική (κεντρική της πολυκατοικίας) κεραία. Μάλλον σʼ εσάς πρέπει να φταίει ο μετατροπέας (από τη στιγμή που ακουμπώντας σκέτο το σύρμα της εξωτερικής κεραίας έχετε σήμα). @pan82 & panos1283: γιατί δεν πάτε στο service τον μετατροπέα να τον ελέγξουν; Όπως λέει και ο φίλος realestate μήπως το ενισχυμένο σήμα της εξωτερικής κεραίας δημιουργεί το πρόβλημα και έτσι ο μετατροπέας για να προστατεύσει το tuner αποκόπτει εντελώς το υπέρ-ενισχυμένο σήμα και μήπως υπάρχει ασυμβατότητα με συγκεκριμένους ενισχυτές σήματος εξωτερικών κεραιών; (η κεραία της πολυκατοικίας μου, πάντως, έχει ενισχυτή σήματος) Καλά ξεμπερδέματα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pan82 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 5652 wlmi και είναι άψογο ο δέκτης σκοτώνει ( με οικιακή κεραία γιατί στην περιοχή μου δεν έχουμε καλό σήμα ) και σε αναλογικά και σε ψηφιακά κανάλια!! κάνε μια τελευταία προσπάθεια με φορητή κεραία γιατί οι περισσότερες κεραίες που χρησιμοποιούμε είναι πολυκατοικιών και ολες εχουν ενισχυτή σήματος. εκεί δημιουργείται πιστεύω το προβλημα με τον μετατροπέα και αν δεν κάνεις κι εδώ τίποτα γραμμή στην acer . Όχι πάλι service acer, δεν αντέχω... θα δοκιμάσω και με μια μικρή εσωτερική όταν τη βρω να δω αλλά χλωμό το βλέπω γιατί δοκίμασα με πολλές εξωτερικές και σε ολοκαίνουργιο κτίριο και με πιο παλιά και τίποτα, όταν βάζεις το μετατροπέα σα να κόβει το σήμα τελείως. Δηλαδή realstate πιάνεις και τα ψηφιακά της ΕΡΤ;; γιατί στο digital δείχνει μόνο μαύρο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
realestate Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Όχι πάλι service acer, δεν αντέχω... θα δοκιμάσω και με μια μικρή εσωτερική όταν τη βρω να δω αλλά χλωμό το βλέπω γιατί δοκίμασα με πολλές εξωτερικές και σε ολοκαίνουργιο κτίριο και με πιο παλιά και τίποτα, όταν βάζεις το μετατροπέα σα να κόβει το σήμα τελείως. Δηλαδή realstate πιάνεις και τα ψηφιακά της ΕΡΤ;; γιατί στο digital δείχνει μόνο μαύρο... και τα τρία ψηφιακά της ερτ και το ρ.ι.κ. και μάλιστα με full σήμα και αψογη εικόνα σε περιοχή με προβληματική λήψη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pan82 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 και τα δύο ψηφιακά της ερτ και το ρ.ι.κ. και μάλιστα με full σήμα και αψογη εικόνα σε περιοχή με προβληματική λήψη Επιτέλους!!!! Μετά από απίστευτες δοκιμές και πειραματισμούς κατάφερα να πιάσω και γω τα τρία ψηφιακά της ΕΡΤ και το ΡΙΚ!! Πως το κατάφερα;; Αφού είδα ότι με το μετατροπέα της κεραίας προκοπή δε κάνω μιας και δοκίμασα και με τελείως απλή κεραία σαν αυτή που παρέχει το πακέτο (χωρίς ενισχυτή δηλαδή). Έτσι έκανα το εξής, συνέδεσα την κεραία του πακέτου, ξεβίδωσα το μεταλικό της μέρος και στο σημείο που βιδώνει ακούμπησα το καλώδιο της εξωτερικής κεραίας του σπιτιού και αφού έπαιξα λίγο ώστε να κάνει επαφή και να δίνει καλό σήμα έβαλα την επιλογή στο ψηφιακό και 4 κανάλια με σούπερ εικόνα!! Αλλά δυστυχώς χωρίς κεραία δε δίνουν καθόλου σήμα. Τι να κάνω τώρα, λέτε να φταίει ο μετατροπέας;; Φίλε realstate μένεις Πετρούπουλη που βλέπω στην υπογραφή σου;; Μηπως μένει κανείς ή κυκλοφορεί προς κέντρο και να έχει το ίδιο laptop να του δώσω το μετατροπέα μου να πειραματιστεί αν πιάνει σήμα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
realestate Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Επιτέλους!!!! Μετά από απίστευτες δοκιμές και πειραματισμούς κατάφερα να πιάσω και γω τα τρία ψηφιακά της ΕΡΤ και το ΡΙΚ!!Πως το κατάφερα;; Αφού είδα ότι με το μετατροπέα της κεραίας προκοπή δε κάνω μιας και δοκίμασα και με τελείως απλή κεραία σαν αυτή που παρέχει το πακέτο (χωρίς ενισχυτή δηλαδή). Έτσι έκανα το εξής' date=' συνέδεσα την κεραία του πακέτου, ξεβίδωσα το μεταλικό της μέρος και στο σημείο που βιδώνει ακούμπησα το καλώδιο της εξωτερικής κεραίας του σπιτιού και αφού έπαιξα λίγο ώστε να κάνει επαφή και να δίνει καλό σήμα έβαλα την επιλογή στο ψηφιακό και 4 κανάλια με σούπερ εικόνα!! Αλλά δυστυχώς χωρίς κεραία δε δίνουν καθόλου σήμα. Τι να κάνω τώρα, λέτε να φταίει ο μετατροπέας;; Φίλε realstate μένεις Πετρούπουλη που βλέπω στην υπογραφή σου;; Μηπως μένει κανείς ή κυκλοφορεί προς κέντρο και να έχει το ίδιο laptop να του δώσω το μετατροπέα μου να πειραματιστεί αν πιάνει σήμα;[/quote'] για κάνε αναζήτηση σε thread με θεμα acer μήπως βρείς κάποιον απο κέντρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos1283 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Τελικά κατέληξα στο service της acer. Ελπίζω να μην μπλέξω... καλή επιτυχία και σε εσένα pan82. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pan82 Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 23 Μαΐου 2006 Τελικά κατέληξα στο service της acer. Ελπίζω να μην μπλέξω... καλή επιτυχία και σε εσένα pan82. Απλά στο service της Αcer θα σου αλλάξουν το tuner και το πιο πιθανό είναι να μη λυθεί το πρόβλημα. Εγώ πήρα χθες να ζητήσω ένα μετατροπέα μου λένε στην Acer ότι δε πουλάνε από κει να πάρω απευθείας την MDI. Από την MDI αφού ο άνθρωπος δε καταλάβαινε καν τι εννοούσα ότι θέλω μου είπε θα με πάρει ένας τεχνικός να συννενοηθώ και από χθες ακόμα περιμένω... Φίλε αν πας από MDI να πάρεις το laptop έχε μαζί σου και το ανταπτοράκι και ρώτα αν έχουν τέτοια για αγορά γιατί από το τηλέφωνο δε μπορώ να συννενοηθώ και να πηγαίνω ως εκεί να τους το δείξω και να μου πουν ότι δεν έχουν δε λέει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.