Προς το περιεχόμενο

Στρατηγικές backup

Sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τα δεδομένα είναι ίσως το πιο πολυτιμό πράγμα, θα ήθελα να μου πείτε πως κάνετε εσείς backup στην εταιρεία σας. Μιλάμε βέβαια για μεγάλη ποσότητα δεδομένων (μερικές εκατοντάδες GB) και λειτουργικό σύστημα Windows Server (2003). Υπάρχουν τοπικοί δίσκοι αλλά και απομακρυσμένοι. Με ενδιαφέρει να συζητήσουμε γενικά για τη στρατηγική (π.χ. Full/Incremental) αλλά και τα εργαλεία (π.χ. NTBackup κ.τλ.) έως και τη συχνότητα. Οποιαδήποτε εμπειρία θα με βοηθούσε.

Δημοσ.

Η στρατηγική που επιλέξαμε με ένα φίλο με 5 pc ήταν backup με timer. Την πρώτη φορά γίνονται copy τα αρχεία, μετά γίνεται σύγκριση και γίνονται copy μόνο τα διαφορετικά. Κατά κάποιο τρόπο επιλέξαμε την λογική της NASA στους πυραύλους της, δηλ. κάθε υπολογιστής στέλνει data σε άλλους 2.

Αν δε τα data όπως γράφεις είναι πολλά, μάλλον καλό είναι να γίνουν σε μικρότερες ομάδες.

Το timer το ορίσαμε για data που αλλάζουν συχνά να είναι μικρό και το αντίθετο στα άλλα.

Μιλάω μόνο για αρχεία και όχι για λειτουργικό ούτε για αρχεία που δεν διαβάζονται (δεσμευμένα από το λειτουργικό).

Ποτέ δεν μου άρεσε το backup σε όλη την ποσότηρα. Πάντα προτιμούσα μικρότερα ανεξάρτητα κομμάτια όσο γίνεται.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς με το: "την πρώτη φορά" και το "μετά", υποθέτω σε μία πρώτη φάση κάνεις full και μετά κάνεις incremental; Εννοείται ότι μιλάμε για data και όχι για αρχεία του συστήματος. Το θέμα είναι ότι το full backup είναι πιο σίγουρο και όταν είναι πολύτιμα τα δεδομένα το προτιμάς. Τα εργαλεία που χρησιμοποιήσατε, ποιά είναι;

Δημοσ.

Μάλλον το ίδιο πράγμα λέμε. Απλώς δεν γνωρίζω τις λέξεις που αναφέρεις τι ακριβώς κάνουν και για να μην τα πω και εγώ με δικές μου εκφράσεις, προτίμησα την περιγραφή. Οσο για εργαλεία, έχω συνηθίσει σε πράγματα που καταφέρνω να φτιάχνω πρόγραμμα ακριβώς αυτό που έχω ανάγκη και όχι από τα έτοιμα. Πχ. αυτό που έγραψα πριν για τα 5 pc, είναι ένα δικό μου πρόγραμμα όπου φορτώνετε με την εκκίνηση σε κάθε pc και με timer στέλνει τα data σε άλλους 2 ενω δουλεύει κανονικά το pc. Εννοείτε ότι διαλέγεις σε κάθε pc τι paths θα κάνει backup το πρόγραμμα και που θα στείλει το κάθε path. Δουλεύει πάνω από χρόνο και προς το παρον όλα είναι εντάξει.

Αν θες, δοκίμασέ το είναι free στο http://www.geocities.com/smilefreeware πάρε το smile-bakup.

Δυστυχώς μόνο το αντιβιοτικό avast βρίσκει ότι έχει ιό και δεν ξέρω γιατί.

Edit : Κάθε φορά και σε κάθε αρχείο γίνεται έλεγχος αν έχουν διαφορετικό μήκος ή διαφορετική ημερομηνία για να γίνει το copy. Ημερομηνία διαφορετική σημαίνει ότι τα αρχεία διαφέρουν και σε λιγότερο από sec.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...