Costinio Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Έχω αυτό το cpu το οποίο και έχω χρονίσει στα 200mhz fsb από τα 166 που ήταν αρχικά και με vcore από 1,65 σε 1,85 (δεν πάει παραπάνω). Στα 200mhz απλώς μπαίνει windows και με το παραμικρό κάνει restart με τη θερμοκρασία της cpu να παίζει στους 50 βαθμούς idle. Ρίχνω το fsb στα 195 και τότε ακόμα και σε full load δουλεύει μια χαρά για πολλή ώρα! Όμως η θερμοκρασία είναι πάλι στα ίδια επίπεδα (49-50) και μάλιστα μετά από gaming σκαρφαλώνει στους 53-55 βαθμούς! Αυτή τη στιγμή έχω βγάλει κιόλας ένα ανεμιστήρα που εβαλα προσωρινά στο πλάι η θερμοκρασία είναι στους 57 βαθμούς αλλά δουλεύει κανονικά εδώ και πολλή ώρα (βέβαια δεν ξέρω αν θα αντέξει και game ) EDIT: έπαιξα μισή ώρα cod2 αλλά δεν έγινε το παραμικρό κόλλημα παρ'όλο η θερμοκρασία έφτασε 63 βαθμούς!!!! Χωρίς overclocking και χωρίς αυτόν τον ανεμιστήρα η cpu χτυπάει 60άρες σε full load παρόλα αυτά δεν είχε ποτέ πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια. Ανεμιστηράκια στο κουτί δεν έχω κανένα εκτός από αυτό της cpu. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται το pc να δουλεύει μια χαρά σε θερμοκρασίες 60+ βαθμών και στους 50 να τρώει reset για πλάκα!! Τι μου προτείνετε να κάνω για να σταθεροποιηθώ στα 200mhz (και αν μπορώ να ανέβω κι άλλο)? Σίγουρα χρειάζεται ψύξη επειγόντως αλλά μήπως είναι και αλλού το πρόβλημα? Πχ στα 200mhz όταν δούλευε οριακά και λίγο πριν κρασάρει έβλεπα ότι οι τάσεις (+12V +5V +3.3V πιθανόν και το vcore) και οι στροφές του cpu fan, έκαναν απότομες κοιλιές. Μηδενίζονταν (!) και επανέρχονταν! Μήπως φταίει το τροφοδοτικό? 350W είναι και τροφοδοτεί 2 σκληρούς, 2 dvd, 2 pci και 1 gpu fx 5200. Οι μνήμες δουλεύουν τώρα στη συχνότητα του fsb. Αρχικά δούλευαν στα 200mhz οπότε είναι στα ίδια επίπεδα. Οι χρονισμοί είναι 2,5/3/3/8. Μόνο την τάση τους έχω αυξήσει από 2,6 σε 2,8V (ούτε αυτή πάει άλλο ) Τι μπορούμε να βελτιώσουμε απ'όλα αυτά?
nikoskon Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 1.Την τάση του Athlon γιατί την σήκωσες; 2.Την τάση στις μνήμες γιατί την σήκωσες; 3.Αύξησες το fsb κατευθείαν από 166 σε 200; 4.Πολλαπλασιαστή έχεις τον ίδιο που είχες με 166 fsb;
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Katarxas katevase tis taseis kai grapse ti mobo exeis ka8ws kai ti mnimes.
akmakas Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Έχω αυτό το cpu το οποίο και έχω χρονίσει στα 200mhz fsb από τα 166 που ήταν αρχικά και με vcore από 1' date='65 σε 1,85 (δεν πάει παραπάνω). Στα 200mhz απλώς μπαίνει windows και με το παραμικρό κάνει restart με τη θερμοκρασία της cpu να παίζει στους 50 βαθμούς idle. Ρίχνω το fsb στα 195 και τότε ακόμα και σε full load δουλεύει μια χαρά για πολλή ώρα! Όμως η θερμοκρασία είναι πάλι στα ίδια επίπεδα (49-50) και μάλιστα μετά από gaming σκαρφαλώνει στους 53-55 βαθμούς! Αυτή τη στιγμή έχω βγάλει κιόλας ένα ανεμιστήρα που εβαλα προσωρινά στο πλάι η θερμοκρασία είναι στους 57 βαθμούς αλλά δουλεύει κανονικά εδώ και πολλή ώρα (βέβαια δεν ξέρω αν θα αντέξει και game ) EDIT: έπαιξα μισή ώρα cod2 αλλά δεν έγινε το παραμικρό κόλλημα παρ'όλο η θερμοκρασία έφτασε 63 βαθμούς!!!! Χωρίς overclocking και χωρίς αυτόν τον ανεμιστήρα η cpu χτυπάει 60άρες σε full load παρόλα αυτά δεν είχε ποτέ πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια. Ανεμιστηράκια στο κουτί δεν έχω κανένα εκτός από αυτό της cpu. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται το pc να δουλεύει μια χαρά σε θερμοκρασίες 60+ βαθμών και στους 50 να τρώει reset για πλάκα!! Τι μου προτείνετε να κάνω για να σταθεροποιηθώ στα 200mhz (και αν μπορώ να ανέβω κι άλλο)? Σίγουρα χρειάζεται ψύξη επειγόντως αλλά μήπως είναι και αλλού το πρόβλημα? Πχ στα 200mhz όταν δούλευε οριακά και λίγο πριν κρασάρει έβλεπα ότι οι τάσεις (+12V +5V +3.3V πιθανόν και το vcore) και οι στροφές του cpu fan, έκαναν απότομες κοιλιές. Μηδενίζονταν (!) και επανέρχονταν! Μήπως φταίει το τροφοδοτικό? 350W είναι και τροφοδοτεί 2 σκληρούς, 2 dvd, 2 pci και 1 gpu fx 5200. Οι μνήμες δουλεύουν τώρα στη συχνότητα του fsb. Αρχικά δούλευαν στα 200mhz οπότε είναι στα ίδια επίπεδα. Οι χρονισμοί είναι 2,5/3/3/8. Μόνο την τάση τους έχω αυξήσει από 2,6 σε 2,8V (ούτε αυτή πάει άλλο ) Τι μπορούμε να βελτιώσουμε απ'όλα αυτά?[/quote'] Απο οτι φαινεται το cpu σου κανει overclock οκ! (Η γνωμη μου φιλε ειναι) 1)πρωτα πρεπει να παρεις ενα καλο τροφοδοτικο οποσδηποτε! Δεν προκειτε να πεταξεις τα χρηματα σου φιλε γιατι θα το χρειαστεις και για αλλο μηχανημα! Οταν ανεβαζουμε το clock ενος επεξερξαστη ανεβαινει και η καταναλωση των vatt στανταρ ειναι αυτο οποτε στα 350 εισαι πανω απο το οριο! 2)Πρεπει να αγορασεις μια κορυφαια ψυκτρα Zalman Thermaltake κλπ που παλι θα την χρειαστεις σε μελοντικο PC! (Μην ξεχασεις να παρεις θερμοαπαγωγικη παστα!Πουλανε καποιες πολυ καλες νομιζω ειναι μολιβδου με ασημι μεσα ειναι γκρι στο χρωμα οπως και στο σεταρισμα θελει μια σταγονα λιγο μεγαλη στο κεντρο της cpu.Αν βαλεις πολυ θα μετρισει αντιστροφα!Οι παστες που εχουν οι ψυκτρες ειναι απλες δεν λενε πολλα) 3)πρεπει να παρεις δυο ανεμιστηρακια για το κουτι σου η εστο 1.τωρα το καλοκαιρι ειναι αναγκαιο! Και αφου τα κανεις ολα αυτα αρχιζεις και παιζεις με τις ρυθμισεις! Δηλαδη ανεβαζεις σιγα σιγα το bus ουτως σι αλλιως το multiplayer ειναι νομιζω κλειδωμενο και στους AMD Εαν δεις οτι το συστημα εχει ασταθεια ΤΟΤΕ μονο ανεβαζεις το Voltage και παλι σιγα σιγα(Πρι το ανεβασεις ομως δες στο internet τι voltage εχει η CPU σου απο την μανα του!Π.Χ αν εχει 1,61 θα μπορουσες να το πας μεχρι 1,7 αλλα παλι προσεχε γιατι μπορει να τον καψεις..εχεις ομως περιθωρια! Και το τελευταιο ειναι πως τα 200 που το βαζεις μπορει να μην τα σηκωνει το cpu σου οπως και το μοβο σου! Σε ενα καλο overclock δεν ειναι μονο ο επεξεργαστης να ανεβαινει αλλα ειναι και το μοβο που πρεπει να ειναι καλο!!!! Δεκαδες φορες εκανα overclock και οταν εβαζα καλο μοβο ανεβαινε και αλλο Το καλο overclocking θελει παντα ρισκο και να εισαι ετοιμος για ολα!!!Κανενας δεν δινει εγγυηση και τιποτα δεν ειναι στανταρ!(Καλη επιτυχια)
Costinio Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 To fsb εννοείται ότι δεν το πήγα με τη μία στα 200 mhz αλλά σταδιακά!! Την τάση της cpu την ανέβασα γιατί με την αρχική 1,6V είχα πρόβλημα από ένα σημείο και πάνω. Στα 200 ακόμα και με 1,825V πολλές φορές έβγαζε μπλε οθόνες στην εκκίνηση των windows ενώ αμέσως μετά με 1,85V ξεκίναγε κανονικά. Την τάση στη μνήμη την αύξησα για να μην έχει αστάθειες. Εξάλλου δεν νομίζω να τραβάει ζόρι τόσο όσο η cpu. Όσο για τους χρονισμούς σε κάποια φάση δοκίμασα να τους ρίξω λίγο αλλά δεν ξεκίναγε καν το μηχάνημα, με το fsb στα default 166 mhz! Η RAM που έχω είναι 512mb PC3200 της Transcend. O πολλαπλασιαστής είναι σταθερά 13.0x. Δοκίμασα να τον αυξομειώσω αλλά η συχνότητα της cpu δεν άλλαζε καθόλου (σύμφωνα με τα cpuz, everest και clockgen). mobo έχω της Asus το A7N8X-E Deluxe.
akmakas Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Μην κουραζεσαι αδικα Costinio :neutral: πρεπει πρωτα κα παρεις κατι απο τα παραπανω που σου εγραψα! Οι AMD δεν διακρινονται για το overclock τους θερμαινονται αλλα ακομα και να τα καταφερεις πρεπει να αλαξεις τουλαχιστον μια ψυκρα!! Και παλι ολα ειναι στον αερα!! Το Multiplayer ειναι κλειδομενο ξεχνα το φιλε!!Εσυ θα παιξεις με FSB και Voltage!! Eαν το μοβο σου εχει ξεχωριστες ρυθμισεις για CPU,Memory,AGP η EXPRESS PCI τοτε δεν χρειαζεται να ανεβασεις το core των μνημων σου δεν κανεις τιποτα ασε που το τροφοδοτικο σου ζοριζεται!
TonyMontana Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Το Multiplayer ειναι κλειδομενο ξεχνα το φιλε!!Εσυ θα παιξεις με FSB και Voltage!! kati tetoia mikra lathi xalane to image sou to ksrereis? multiplier.
akmakas Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 kati tetoia mikra lathi xalane to image sou to ksrereis? multiplier. Δεν καταλαβες!!Εδω δεν ερχομαι για κανενα image αρχηγε!Ερχομαι για να δωσω γνωμες και να παρω γνωμες!
Costinio Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δεν καταλαβες!!Εδω δεν ερχομαι για κανενα image αρχηγε!Ερχομαι για να δωσω γνωμες και να παρω γνωμες! σωστός Είμαι αυτή τη στιγμή στα 199 mhz fsb και το σύστημα είναι ασταθές και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κρασάρει. ΟΜΩΣ η θερμοκρασία της cpu είναι 47 βαθμοί μόνο! Δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι η "ζέστη" που φταίει γι αυτή την αστάθεια, άλλωστε έχει δουλέψει για ώρες στους 60+ απροβλημάτιστα. Μήπως τελικά άσχετα με την ψύξη δεν πάει άλλο η cpu οπότε να την αφήσω κι εγώ στην ησυχία της...?
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Μην κουραζεσαι αδικα Costinio :neutral: πρεπει πρωτα κα παρεις κατι απο τα παραπανω που σου εγραψα!Οι AMD δεν διακρινονται για το overclock τους θερμαινονται αλλα ακομα και να τα καταφερεις πρεπει να αλαξεις τουλαχιστον μια ψυκρα!! Και παλι ολα ειναι στον αερα!! An eixes tin opoia idea gia AMD 8a ixeres oti overclokarode mia xara... kai den 8ermenode ka8olou ektos an exeis kolisei stous thunderbird...... File Costinio eisai idi sto max tou CPU aftou.
akmakas Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Μην κουραζεσαι αδικα Costinio :neutral: πρεπει πρωτα κα παρεις κατι απο τα παραπανω που σου εγραψα!Οι AMD δεν διακρινονται για το overclock τους θερμαινονται αλλα ακομα και να τα καταφερεις πρεπει να αλαξεις τουλαχιστον μια ψυκρα!! Και παλι ολα ειναι στον αερα!! An eixes tin opoia idea gia AMD 8a ixeres oti overclokarode mia xara... kai den 8ermenode ka8olou ektos an exeis kolisei stous thunderbird...... File Costinio eisai idi sto max tou CPU aftou. Και οι AMD overclockαρονται ρε φιλε δεν διαφωνω ομως παραδοσιακα οι intel ειναι αυτοι που εχουν μεγαλυτερη ελαστικοτητα Π.Χ Ο δικος μου 2,66D ειναι τωρα στα 3,75 αλλος 3,00ης στα 3,7 και αλλοι πολοι!!
akmakas Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 σωστός Είμαι αυτή τη στιγμή στα 199 mhz fsb και το σύστημα είναι ασταθές και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κρασάρει. ΟΜΩΣ η θερμοκρασία της cpu είναι 47 βαθμοί μόνο! Δεν νομίζω λοιπόν ότι είναι η "ζέστη" που φταίει γι αυτή την αστάθεια' date=' άλλωστε έχει δουλέψει για ώρες στους 60+ απροβλημάτιστα. Μήπως τελικά άσχετα με την ψύξη δεν πάει άλλο η cpu οπότε να την αφήσω κι εγώ στην ησυχία της...?[/quote'] Γιατι δεν το κατεβαζεις σε 195 Fsb να εχεις και λιγο αερα?Τωρα το καλοκαιρι τα πραγματα θα μας ειναι δυσκολα!
Strategos Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 1. Na afisis to plaino tou koutiou anixto 2. Na valeis kialla fan opos na sovari psixtra sto cpu pano apo 5% parapano vcore apo to stock den dinoume me to fan pou exoun mesa allios tha to psisis 3. Idropsixi einai to kalitero 4.ton diereth ton exeis 1:1? an nai dokimase na valis diereth paroti to default tous einai 200mhz den kseris 5.parapano reuma oi ram den theloune gia autes ths sixnothtes 6. ase ta timming ths ram opos einai gia na eisai sigouros oti den ftene autes 7.kai stous 45 vathmos boris na eisai astathes giati to cpu exei kapia oria, mpori na ftaiei i thermokrasia i na theli parapano reuma an den ftene ta parapano 8.vevaia mpori na ftaiei kai to trofodotiko iparxoun apires selides pou exoun calcurator gia to posa watt kais kai den tis thimame twra
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Yparxoun partides AMD opws i dikh sou pistevw Costinio pou den goustaroun to FSB200 kai panw me opoio motherboard kai an sinergastoune. Katevase to opws leei o akmakas sta 195. Gia paradeigma o prwtos tis ipografis mou doulepse apef8eias se 200FSB xwris na peiraxw kamia tasi. Prin ton agorasw afton eixa kapsei enan paromio me to diko sou o opoios arniotane na ftasei ta 200 Fsb opote egw o m.....s ton piga (me aera) arketa parapanw pou edeixne oti einai sta8eros....Ipopsi oti kapoia nforce eixan (ekana meta bios update) provlima sto na deixnoun swsta tin 8ermokrasia.... Se adi8esi o kainourios (Barton 2500+) me kleidwmeno multiplier exei doulepsei aneta (an exereseis kalokairines 8ermokrasies) kai me fsb 220!!!! Telos an vlepeis oti den goustarei simenei oti den borei....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.