Προς το περιεχόμενο

Suse 10.1 και...........βραδύυυυυυυυυτητααααααα!!!!

xaxa1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είθε η Δύναμη να τους προστατεύει...

Αυτό με το CATIA το ακούω από πότε και γώ δεν ξέρω... Το άλλο με το AutoCAD το θεωρώ πιο εφικτό λόγω της εξάπλωσης που έχει σε όλο τον (τεχνικό) κόσμο...

Ελπίζοντας...

Δημοσ.
Για το AutoCAD είναι ενεργοποιημένη η κοινότητα και το έχει θέσει στα 10 πρώτα προγράμματα για να μεταφερθεί σε Linux!Δε νομίζω να τα παρατήσει!Είναι μέσα στα 10 πρώτα προγράμματα που ζήτησαν οι χρήστες για μεταφορά του σε Linux...

Αντε να δουμε.. Ολο το ακουω αλλα δεν το βλεπω. Μεγαλη αδυναμια αυτη για ολο τον τεχνικο κοσμο

Παρεμπιπτόντως με το SUSE 9.3 που ειμαι εδω και 1.5 μηνα (διοτι χτυπησε ο σκληρος μου και δεν ειχα το DVD του Mandriva 2006 διαθεσιμο) ειμαι ιδιαιτερα ικανοποιημενος. Ειχα να δοκιμασω SUSE απο την εκδοση 7.2 απο το οποίο ειχα κυριολεκτικα απογοητευθει. Παλιος καλος φιλος του Mandrake δεν ειχα προθεση να το αλλαξω ποτε. Μετα το χτυπημα του σκληρου βρεθηκα με το Debian 3.1 προ των πυλων διοτι αυτο το DVD βρεθηκε εκεινη την στιγμη μπροστα μου. Μια δοκιμη ομως με το SUSE 9.3 με εκανε περιεργως να κολλησω και δεν εχω αποφασισει ακομα να το βγαλω παρολο που λεω συνεχεια οτι προσωρινα το κουβαλαω στο συστημα μου.

Δεν μπαινω σε λεπτομερειες γιατι θα ειμαι εκτος thread απλως ηθελα να κανω αυτο το σχολιο.

Δημοσ.

gtroza είναι δύσκολες παληκάρι μου αυτές οι αλλαγές... Στο γραφείο μου έχω πάνω από 7-8 χιλιάδες σχέδια. Δεν αλλάζεις εύκολα CAD πρόγραμμα.

Προσωπικά ούτε AutoCAD μπορώ να αλλάξω ούτε και το CATIA...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχω κατεβάσει κι εγώ το 10.1 αλλά δεν το έβαλα ακόμα. Διαπίστωσα ότι ούτε τώρα υποστηρίζεται ο scanner μου (HP scanjet 4470c). Είναι λογικό να αγοράσω άλλο scanner?

Δημοσ.

The_Mentor

gtroza είναι δύσκολες παληκάρι μου αυτές οι αλλαγές... Στο γραφείο μου έχω πάνω από 7-8 χιλιάδες σχέδια. Δεν αλλάζεις εύκολα CAD πρόγραμμα.

ευχαριστώ για το "παληκάρι μου", είμαι λίγο πιο μεγάλος !

ένα από τα υποκατάστατα του Autocad είναι και το briscad (intellicad) που εχει έκδοση για Linux.

http://www.bricscad.com/

το vdraft νομίζω το έτρεξα με wine σε mandrake 10 ή 10.1

http://www.vdraft.com/

επίσης μια demo έκδοση του microstation της Bentley(απο cd του RAM), πάλι με wine.

όλα αυτά διαβάζουν και γράφουν αρχεία .dwg και .dxf αλλά είναι μάλλον "αρχιτεκτονικά πακέτα".

δές το Varicad αν ενδιαφέρεσαι για κάτι "μηχανολογικό"

http://www.varicad.com/

7-8 χιλιάδες σχέδια!

τα δουλεύεις ταυτόχρονα? είναι "αρχείο"?

σε τι αντικείμενο δουλειάς?

κι εγώ το ψάχνω το θέμα απο την έκδοση 2.5 του Autocad (2 δισκέτες των 5 1/4" από 360K)

για να είμαι και στο θέμα:

redhat 5.6 ,suse 6.? ,8.? ,mandrake 8.?, 9.? ,(10.0 ,10.1 για 2 χρόνια περίπου), 2005, 2006 (λόγω modem sagem )

knoppel 0.4 live CD, ακτύπητο! (σε ένα presario 2100 με 256Mb ram)

ubuntu 5.0.4, 5.10 για ένα χρόνο περίπου.

σε live CD Mepis, Suse 9.?, Kanotix, Slax, FreeSbie,Archlinux

τελική κατάληξη

Knoppel, Ubuntu , Mandriva (το τελευταίο κολλούσε κάπου κάπου)

Τώρα με Speedtouch (pppoe) μάλλον πάλι Ubuntu και ίσως Archlinux που δοκιμάζω απο live CD.

Δημοσ.

Για το SuSE ξεχάστε το ρημάδι το Zenworks - δουλεύει αλλά είναι υπερβολικά αργό (προτιμήστε το smart ή το apt μέχρι να το φτιάξουν). Πάντως το Zenworks είναι επένδυση για το μέλλον, τα χαρακτηριστικά που έχει είναι πολύ καλά (πχ restore points).

Μπορείτε να δείτε στην σελίδα http://susediary.blogspot.com/ όπου έχει χρήσιμες πληροφορίες για τα repositories.

Δημοσ.
The_Mentor

ευχαριστώ για το "παληκάρι μου"' date=' είμαι λίγο πιο μεγάλος !

ένα από τα υποκατάστατα του Autocad είναι και το briscad (intellicad) που εχει έκδοση για Linux.

http://www.bricscad.com/

το vdraft νομίζω το έτρεξα με wine σε mandrake 10 ή 10.1

http://www.vdraft.com/

επίσης μια demo έκδοση του microstation της Bentley(απο cd του RAM), πάλι με wine.

όλα αυτά διαβάζουν και γράφουν αρχεία .dwg και .dxf αλλά είναι μάλλον "αρχιτεκτονικά πακέτα".

δές το Varicad αν ενδιαφέρεσαι για κάτι "μηχανολογικό"

http://www.varicad.com/

7-8 χιλιάδες σχέδια!

τα δουλεύεις ταυτόχρονα? είναι "αρχείο"?

σε τι αντικείμενο δουλειάς?

κι εγώ το ψάχνω το θέμα απο την έκδοση 2.5 του Autocad (2 δισκέτες των 5 1/4" από 360K)

για να είμαι και στο θέμα:

redhat 5.6 ,suse 6.? ,8.? ,mandrake 8.?, 9.? ,(10.0 ,10.1 για 2 χρόνια περίπου), 2005, 2006 (λόγω modem sagem )

knoppel 0.4 live CD, ακτύπητο! (σε ένα presario 2100 με 256Mb ram)

ubuntu 5.0.4, 5.10 για ένα χρόνο περίπου.

σε live CD Mepis, Suse 9.?, Kanotix, Slax, FreeSbie,Archlinux

τελική κατάληξη

Knoppel, Ubuntu , Mandriva (το τελευταίο κολλούσε κάπου κάπου)

Τώρα με Speedtouch (pppoe) μάλλον πάλι Ubuntu και ίσως Archlinux που δοκιμάζω απο live CD.

Δεν έχει σημασία... παληκάρια είμαστε όλοι!!!!

Μηχανολόγος είμαι στο επάγγελμα και όλα τα σχέδια που έχω είναι από πελάτες μου με οικοδομές / πολεοδομίες - μηχανές και προιόντα από εργοστάσια κλπ τα οποία είναι φτιαγμένα όλα τα χρόνια που βρίσκομαι στο κουρμπέτι. Όπως καταλαβαίνεις υπάρχει πρόβλημα να μεταπηδ'ησεις σε κάτι άλλο...

Για την ακρίβεια ούτε να το σκέφτομαι δε τολμώ!!!

Δημοσ.

Όταν είναι για δουλειά,εννοείται ότι δεν πρέπει να το σκέφτεσαι,γιατί παίζονται χρήματα!Αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα τότε το σκέφτεσαι...

Δημοσ.

καλά όλα αυτά, όσο "ο θείος" έχει ποσοστό 60% στην ελληνική "αγορά"!

για σκέψου να στηρίζεις τις μετοχές της Autodesk και της Dassault, απ' το "μηχανιλίκι" στην ελλάδα!

Δημοσ.
καλά όλα αυτά' date=' όσο "ο θείος" έχει ποσοστό 60% στην ελληνική "αγορά"!

για σκέψου να στηρίζεις τις μετοχές της Autodesk και της Dassault, απ' το "μηχανιλίκι" στην ελλάδα![/quote']

Σωστά, αλλά επίσης πρέπει να ξέρεις πως ένα τεχνικό γραφείο (καλή ώρα το δικό μου) έχει τουλάχιστον 1-2 άδειες αγορασμένες από την Autodesk (άσχετα αν έχεις του AutoCAD 13 και εσύ δουλεύεις το 2006...:twisted:).

Επομένως όπως και να έχει - πλην φοιτητών - τα περισσότερα γραφεία έχουν κάνει κάποια αγορά...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα έβαλα suse 10.1... Απογοητεύτηκα λιγάκι... Τόσο αργό; Βέβαια το μηχανάκι στο οποίο μπήκε δεν είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας...

Είχα σκοπό να σετάρω και τη σύνδεση ADSL αλλά κουράστηκα και το άφησα για άλλη φορά.

Θα το παλέψω πάντως, γιατί η εγκατάσταση έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, από ελληνικά όλα καλά και γενικά φαίνεται πολύ όμορφο...

Να εξομολογηθώ όμως και την αμαρτία μου: Το suse μπήκε σε ξεχωριστό pc, όχι σ΄αυτό που δουλεύω καθημερινά...

:(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...