xaxa1982 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Λοιπόν!Ρώτησα και σε άλλα sites για το πόσο βαρύ είναι το Suse 10.1 και τι προβλήματα έχει,γιατί κάτι μου έλεγε ότι τα προβλήματά του θα τα έχει!Λοιπόν!Μάζεψα τα παρακάτω και έφτασα στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε την διανομή μας για να βάλουμε το Suse 10.1 γιατί έχει αρκετά προβλήματα!Τα προβλήματα είναι μαζεμένα παρακάτω!Εδώ να πω πως αυτά είναι τα μαζεμένα προβλήματα που είδα και άκουσα και όχι από δικό μου πειραματισμό πάνω στη συγκεκριμένη διανομή: 1)Το kde συχνα κολλάει, πολλές φορές εχει 100% χρήση cpu χωρίς λόγο 2)Ο updater ειναι βαρης και το control centre ειναι επισης πολύ αργο. 3)Αν βαλεις 3-4 repositories θελει περιπου 5-6 λεπτα, στο 100% η CPU, για να ανοιξει. 4)O vlc δεν παιζει γιατι λειπουν dependencies, για την ακριβεια υπαρχουν εγκατεστημενα αλλα σε ποιο νεες εκδόσεις απο αυτές που απαιτει το rpm αρα πρεπει να κανεις symlink με το χερι τα libraries και να αγνοήσεις τα dependency προβληματα. Ας μας πουν εκείνοι που το δοκίμασαν,αν όντως τα παραπάνω ισχύουν!
antonis_wrx Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 το δοκίμασα λίγο χθες από Live dvd και δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα αργό και βαρύ. Τώρα κατεβάζω το install. Άμα το πάρω απόφαση τελικά να το βάλω θα στείλω εντυπώσεις!
The_Mentor Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Βασικά εγώ γύρισα σε SUSE 9.3 από FEDORA 3 που είχα και προσπαθώ να εγκλιματιστώ (τι διάολο, γιατί όταν του δίνω "service network status" δεν το αναγνωρίζει?). Μόλις συνέλθω θα είναι το 10.1 το επόμενο βήμα μου...
xaxa1982 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Το fedora 3 τι kernel έχει? Πάτα "uname -r" και γράψε εδώ ό,τι σου βγάλει!
The_Mentor Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Κοίτα, τώρα πήγα στο suse. Μη με καταστρέφεις έτσι... Με τα χάπια ζούμε εδώ και μια βδομάδα μιας και όλα φαινονται διαφορετικά. Το βασικό είναι πως οι εντολές που χρησιμοποιούσα στη FEDORA (όπως το Service XXX status/start/stop/restart) εδώ με sock είδα πως δεν παίζουν (τουλάχιστον έτσι φαίνεται μέχρι τώρα). Επίσης έπρεπε να κάνω restart τα services σε κάθε αλλαγή-δοκιμή (εξού και η εντολή που χρησιμοποιούσα) αλλά εδώ τι γίνεται ΟΕΟ? Βασικά με συγχωρείται που γ@μησ@ το post αλλά είπα τον πόνο μου... Τώρα μπορείται να με bannάρετε.
apoikos Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Κοίτα' date=' τώρα πήγα στο suse. Μη με καταστρέφεις έτσι...Με τα χάπια ζούμε εδώ και μια βδομάδα μιας και όλα φαινονται διαφορετικά. Το βασικό είναι πως οι εντολές που χρησιμοποιούσα στη FEDORA (όπως το Service XXX status/start/stop/restart) εδώ με sock είδα πως δεν παίζουν (τουλάχιστον έτσι φαίνεται μέχρι τώρα). Επίσης έπρεπε να κάνω restart τα services σε κάθε αλλαγή-δοκιμή (εξού και η εντολή που χρησιμοποιούσα) αλλά εδώ τι γίνεται ΟΕΟ? Βασικά με συγχωρείται που γ@μησ@ το post αλλά είπα τον πόνο μου... Τώρα μπορείται να με bannάρετε.[/quote'] Το κακό με το Fedora, το SuSE, και τις λοιπές διανομές αυτού του είδους είναι ότι δε μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι γενικά ένα Linux σύστημα, αλλά ειδικά τη συγκεκριμένη διανομή. Το service service-name start|stop|restart|status που χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα δεν έκανε τίποτα άλλο παρα να τρέχει /etc/init.d/service-name start|stop|restart|status, πράγμα το οποίο μπορείς και εσύ να κάνεις με το χέρι ;-). Το ban έρχεται την επόμενη φορά που θα αλλάξεις διανομή και δε θα πας σε debian|ubuntu|gentoo|arch linux|slackware :-P Έτσι, δημοκρατικά.
xaxa1982 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Χαχα!!!Έχεις χάσει την μπάλα δηλαδή ε?Για να καταλάβεις,ο τρόπος που τα γράφεις,μου φάνηκε πιο αστείος από το avatar σου,γιατί έχεις απελπιστεί και δεν ξέρεις τι σου γίνεται!!!Πάντως ενώ το Fedora είναι RPM-based διανομή έχει πολλές διαφορές σε σχέση με άλλες RPM-based διανομές!!! apoikos?Αν μου πεις πώς μπορώ να δουλέψω την κάρτα wireless σε debian-based διανομή,την κάνω αμέσως και πάω σε διανομή που θα μου υποδείξεις εσύ!!! ;-)
The_Mentor Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 XExexexexe.... ubuntu έβαλα και ήμουν από τους κωλόφαρδους που δεν αναγνώρισε την κάρτα eth0... Και το ηλίθιο τις υπόθεσης είναι πως ήθελε να κάνει update από το internet το οποίο χωρίς eth0 δεν υφισταταί... BTW Αυτό το Arch ακούγετε ενδιαφερων... Αλλά σκέφτομαι αμα τελειώσουν τα χάπια να περιμένω για το UBUNTU 6.χ που βγαίνει - δε βγαίνει αυτές τις μέρες (μήνες)...
apoikos Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 apoikos?Αν μου πεις πώς μπορώ να δουλέψω την κάρτα wireless σε debian-based διανομή' date='την κάνω αμέσως και πάω σε διανομή που θα μου υποδείξεις εσύ!!! ;-)[/quote'] Ξέρεις ποιό module πρέπει να φορτώσεις; Αν ναι, τότε μπορείς να τη δουλέψεις σε οποιαδήποτε διανομή ;-).
xaxa1982 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Όταν λες module,τι εννοείς?Είμαι ψιλοάσχετος όπως καταλαβαίνεις!Εγώ με το ndiswrapper την έχω καταφέρει να δουλέψει με τον driver από Windows!Το module που λες είναι το αρχείο με κατάληξη ".ko" που φορτώνει?
mark68 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Gia xara kai apo mena. Eimai xristis tou suse apo tin 7.2 kai nomizo oti gia proti fora ekdosi tou suse exei kapia asinithista provlimata. Gia paradigma kartes grafikon pou doulevan thavmasia stin 10 den doulevoun katholou 10.1. Episis kapia ipopta kremasmata mou exoun dimiourgisei sinxisi. Den boro na miliso me sigouria akomi giati to trexo molis dio meres kai akomi setaro (afto mou simvenei gia proti fora). Mia proti ektimisi omos einai safos na parameinete stin 10.
chiossif Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Έχω SUSE 10.1 εδώ και μία εβδομάδα... Αντικατέστησε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (διότι το έπαιζα τρίμπουτο) w2k, SUSE10.0 και Ubuntu 5.10 ενώ άφησα ενα partition για WIN (μέχρι να τα χρειαστώ). Το 10.0 το έβαλα μόλις βγήκε πάνω στα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ Mandake 10.1 τα οποία και είχα πεθυμίσει. (Φυσικά το /home είναι χώρια και κοινό για ΟΛΑ τα linux - οτι βγαίνει το χτυπάω ΧΑΛΑΡΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ) 1. Αυτήν την εβδομάδα παρότι δεν πήγα γραφείο ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑ. Αν κλείσω μήνα πείτε του Βασιλάκη του Πόρτα ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ... 2. Είναι ΣΑΦΩΣ πιο γρήγορο από το 10.0 ΑΛΛΑ μόνο σε GNOME είναι γρήγορο σαν το ubuntu. Το KDE του παρότι αργό είναι άπαιχτο...Στοιχηματίζω ότι από τα "καλούδια" του ΟΥΤΕ το 30% δεν πρόκειται να αξιοποιηθούν από έναν Win χρήστη λόγω άγνοιας... 3. "Ειδε" καρτα γραφικών για συχνότητα σάρωσης ανω των 72Hz αλλά δεν "είδε" Hardware-3d Acceleration. "Φυσικά" δεν είδε το scanner μου PRIMAX Colorado USB 19200 και το εσωτερικό win modem (στο οποίο είπα επιτέλους ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ διότι πριν από έν μήνα ένας φίλος έβαλε DSL μου έδωσε το εξωτερικό του και το έπαιζα διμόντεμος στα win...) Α...ξέχασα...τόση ώρα σας μιλάω για τον Η/Υ τον οποίο χρησιμοποιεί περισσότερο από εμένα η κόρη μου (ρίχνω και εγώ κανα frozenbubble ή βλέπω τα mail από το σπίτι ή σας γράφω εννίοτε ως junior). ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ κι ας είναι 10 χρονών. Μη την θεωρείτε ιδιαίτερη. (Δεν έχει άνω τελεία). Ειμαι βέβαιος ότι ο 9χρονος techie-γιός σας θα τα κατάφερνε το ίδιο καλά...Α και ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ και ΑΡΑΒΙΚΩΝ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ να γράφω σε Thryomanes τα οποία είναι και ΕΛΕΥΘΕΡΑ (=free και οχι τζαμπα=for free). Θυμίζω ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FREE τα fonts των win και άρα...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ Και το Μηχάνημα: PIII669Mhz+ASUS P3V-4X+640MbRAM+NVIDIA TNT2 16Mb+WD 15gb (ARXAIOS) + Toshiba 5112DVDRW (η τελευταία αγορά 30 ευραιόπουλα 3 χρόνια πίσω) και EIZO F35 (1024x768x87Hz) και Canon Bjc3000 (η καλύτερη αγορά μου έως σήμερα) και τον Colo.. που έγραψα παραπάνω... Οσο για το γραφείο...Ανυπομονώ να πάω να τα περάσω πάνω από τα 10.0. ΔΥΣΤΥΧΩΣ και λόγω ΕΙΔΙΚΟΥ επαγγελματικού ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ [(το οποίο έβγαινε για UNIX (οχι LINUX - IRIX της SG) εως την έκδοση 5.5 ενώ τώρα σε διπλάσιο χρόνο κυκλοφορίας έχει μόλις φτασει στην 7.01 (και έμαθαν και τα δεκαδικά στις εκδόσεις και τα service pack))] εχω και ςιν παρτιτιον (w2k). ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ OFFICE 24 μήνες ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ !!! (Μειώθηκε και η δουλειά μου διότι κανείς δεν θέλει κείμενα από εμένα...) Τι μου λείπει... Μα η μπλέ οθόνη...
The_Mentor Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Εγώ προσωπικά φίλε μόλι βρώ CATIA και AutoCAD Mechanical για LINUX ΤΟΤΕ μόνο μπορώ να πώ το ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!! Και εκείνη την Άγια Μέρα θα την κάνω ΤΑΤΟΥΑΖ στο χέρι μου!!! Αν τα καταφέρεις εσύ να βγείς από τα Win τότε σε ζηλεύω...
chiossif Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Στο http://www.linuxjournal.com/article/5490 γράφει: CATIA is a Windows-based CAD system sold by IBM and developed in France by Dassault Systèmes. ``CATIA V5 runs successfully on Linux'', says media relations spokesman Anthony Marechal. ``From a marketing standpoint, we have made no decision so far but remain open to support CATIA running on Linux if the market pressure increases.'' Καλομελέτα κι έρχεται... Αν ήταν Γερμανικό (και όχι Γαλλικό)... Εγώ για το ErMapper έγραψα... Οσο για το AutoCAD... Τι να γράψω...
xaxa1982 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Για το AutoCAD είναι ενεργοποιημένη η κοινότητα και το έχει θέσει στα 10 πρώτα προγράμματα για να μεταφερθεί σε Linux!Δε νομίζω να τα παρατήσει!Είναι μέσα στα 10 πρώτα προγράμματα που ζήτησαν οι χρήστες για μεταφορά του σε Linux...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.