Προς το περιεχόμενο

to vesa or not to vesa???

headbanger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παίδες θα ήθελα να μάθω εάν η debian την οποία κατεβάζω για να δοκιμασω θα ξεκινήσει σε vesa mode, και ύστερα να χρειαστεί να περάσω τους οδηγούς της ΑΤΙ Χ800 μου, η αν θα χρειαστεί να με παιδέψει σαν τα ubuntu (ναι είναι παίδεμα για ένα αρχάριο:confused: ).. αν όχι ποιά διανομή θα μου προτείναται??Εκτός mandriva...δεν αναγνωρίζει τον Sata controller επάνω στην μητρική στην εγκατάσταση..(δεν θυμάμαι το μύνηνα:neutral: ).. btw η μητρική είναι η dfi lan party ultra -D..

ΥΓ : κάνα κόλπο να έχω πρόσβαση στα mp3 kai video Που είναι σε NTFS pastition??έστω μόνο read..as ta πειράζω απτα windows moy...(e paizw kai kana paixnidaki pu kai pu....)δεν τα είχα καταφερει τις προάλλες...και θέλω να ακούω και καμιά μουσική όταν σερφαρω με τον πιγκουίνο...να μην την βγάζουμε στην μούγκα :Χ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

headbanger Αφου εμαθες πως γινετε με το ubuntu τοτε οτι και να βαλεις θα τα καταφερεις. ;)

Mε NTFS εχεις μονο read. Αν κανεις την εγκατασταση του linux και ψαξεις λιγο εδω μεσα θα το βρεις. Αν βαλεις SuSE τοτε πολυ πιθανο να μην χρειαστεις να κανεις τπτ, θα το βρει μονο του αλλιως εδω ειμαστε ;)

Θα χρειαστεί να ξαναρυθμίσεις τον x για να χρησιμοποιεί vesa...Αν δεν θυμάσαι πες μου να σε βοηθήσω. Επίσης αν κατεβάζεις την testing και έχει τον τελευταίο gnome, πριν αρχίσεις να πειραματίζεσαι να έχεις δημιουργήσει 2 χρήστες (root + άλλους 2) ώστε να πειραματίζεσαι στον έναν, μιας και έχω βρει ένα προβληματάκι: Αν βάλεις κάποιο νέο keyboard layout δεν θα σε αφήνει να κάνεις log-in. Αυτά προς το παρών. Καλή επιτυχία!

epeidi vrika kai 1 palio 10 ari kanw 2 install kai tha kratisw opia mou aresei

1i i debian (dax dn mporw na pw...polla ta binaries oti thelw yparxei)

2i ta fedora core 5(ta opoia tha ta valw to vradi)

an krinw apo ta fc 2 pouy eixa dokimasei ston palio mou p3..mallon se afta tha kataliksw ..thelw ta linux mou gia na eimai sto internet afova 2on na koitaw kana email me afta kai p2p programata.. 3on gia ergasies gia to TEI se C kai UML(to last einai 1 java applet pu trexei kai se linux!!)gia ta $#%#$%#$ games krataw kai ta XP ta home...ta games einai mia aniati astheneia :X ...ama dn kataferw na kanw to ntfs read(eipame na akoume kai kana tragoudaki) tha epanelthw drimiteros :)

1o post mesa apo ta fedora :)

tha ithela na rwtisw

1on) pws kanw mount mono gia read ta partitions hdc1 kai sdaX pou einai se ntfs estw mono gia read

2on) pws kanw install ta fonts twn windows?? (estw hdc1/windows/fonts)

afta kai eimai kalimenos ta alla ta vrika.

efxaristw gia tn voitheia:-D

PS: episis pws kanw allagi apo agglika se ellinika?? :| xrisimopoiw fedora core 5

EDIT: afou egatestisa ta fedora twra den bootaqroun ta windows vgazontas mia mple othoni stin ekkinisi..oute me safe mode paizun.. yparxei kanas tropos na paiksw WoW sto linux??e???estw me 30 fps :(((

ena akoma erwtima pou to parathetw se afto to thread gia na mn anoiksw allo.. pws allazw to refresh rates tis othonis mou sta fedora core 5???dn eida antistixi rithmisi mesa apo ta setting...

tha me voithousate poly giati kontevwna tiflwthw dulevwntas sta 60 anti sta 100 :|

Άνοιξε το αρχείο /etc/X11/xorg.conf και βρές τα σημεία που γράφει για horizontal και vertical refresh rates. Άλλαξε τις τιμές που έχει εκεί με αυτές που υποστηρίζει η οθόνη σου. Κάνε restart τον X server και θα είσαι εντάξει.

Άνοιξε το αρχείο /etc/X11/xorg.conf και βρές τα σημεία που γράφει για horizontal και vertical refresh rates. Άλλαξε τις τιμές που έχει εκεί με αυτές που υποστηρίζει η οθόνη σου. Κάνε restart τον X server και θα είσαι εντάξει.

efxaristw file na sai kala!!!

parathetw oti vrika aksioprepi tropo na paizw ta 2 games gia ta opoia kratusa ta win sto linux :WoW kai CSS!!!!

opote meta to post ksilwnw to enapwminan ntfs partition kai to antikathistw me ext3!

an kapoios thelei na mou kai pws allazw agglikous me ellinikous xaraktires stin dianomi mou tha to ektimousa afantasta:-D

Αν έχεις KDE δεν ξέρω, είναι κάπου στο control panel και λέει τι πρέπει να πατήσεις όπως επίσης μπορείς να αλλάξεις το συνδιασμό. Αν θές πάντως να αλλάζεις με τον γνωστό συνδιασμό alt+shift που προσωπικά με βολεύει πολύ κάνε το παρακάτω:

Στο /etc/X11/xorg.conf πήγαινε στα input devices και στο κομμάτι για το Keyboard και γράψε αυτά

Option "XkbLayout" "gb,el"

Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle"

αμέσως πρίν το end section. Κάνε και ένα restart τον x server πάλι και θα είσαι set.

EDIT: αν το kayboard σου είναι US layout αντί για UK (το δικό μου το ρημάδι είναι UK), αντί για "gb,el" στο XkbLayout βάλε "us,el"

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...