Προς το περιεχόμενο

75 Βαθμοι Κελσιου σε AMD 3700+... Να ανησυχω?

Silent Arrow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες στο laptop της υπογραφης μου το Everest αλλα και το CPUCool δειχνουν 75 βαθμους Κελσιου στον επεξεργαστη. Τι γινεται ειναι πολλοι? Στον σκληρο δισκο (Seagate 80gb) δειχνει to Everest 32 βαθμους που γινονται 38 σαν max τιμη......

Το laptop ωστοσο οπου και να το ακουμπησω δεν καιει πουθενα πολυ. Normal θερμοκρασια παντου, ok ειναι ζεστο αλλα αν ο επεξεργαστης εχει 75 βαθμους δεν θα επρεπε σε καποιο σημειο να.... ζεματαγε??

Παντως το Everest δεν εντοπιζει τον ακριβη τυπο της μητρικης (λεει unknown). To laptop το πηρα περισυ τον Αυγουστο καινουργιο, δουλευει μια ωρα την ημερα μεσο ορο, ωστοσο με ανησυχει ο ανεμιστηρας που δουλευει πολυ. Στα power options το εχω βαλει always on..... (πριν ηταν ησυχος, με το always on ο ανεμιστηρας ακουγεται πολυ).....

Καμια ιδεα???

Δημοσ.

..... Δεν ξερω παλια τι εκανε, τωρα δοκιμασα να δω θερμοκρασιες και ανησυχησα με τις τιμες αυτες. Παντως η θερμοκρασια ειναι κολλημενη στους 75. Δεν ανεβαινει οποιoδηποτε προγραμμα και να τρεχει.

Με ανησυχησε το βουητο που κανει ο ανεμιστηρας και κοιταξα για θερμοκρασιες. Οσο στα power options το ειχα ως φορητο (μεχρι πριν δυο μηνες) ο ανεμιστηρας δεν ακουγοταν. Η CPU δουλευε με 4 x 200 = 800 MHz (multiplier 4x). Οταν εβαλα την επιλογη always on με την CPU να τρεχει στα 12 x 200 = 2,4GHz τοτε ο ανεμιστηρας ακουγοταν δυνατα......

Με προβληματιζει που το Everest δεν βρισκει τον τυπο της μητρικης μου. Μηπως η θερμοκρασια ειναι normal και το Everest δειχνει λαθoς ενδειξεις?

Δημοσ.

file an den empisteuse to everest mporeis na deis kai kai tis temp sta bios.pantos logiko einai otan afksaneis tin cpu na kanei perissotero thoribo afou megalonei i thermokrasia..

Δημοσ.

Τι να πω και γω που ειχα 90 βαθμούς... Τώρα καθάρισα το ανεμιστηράκι και φύσηξα το κουτί με αέρα και κατέβηκε στους 60 αλλα όταν αρχίζει και ανεβαίνει η χρήση CPU έχω γύρω στους 70 βαθμούς.

Δημοσ.

Οι 75 βαθμοι μπορει να προερχονται οντως απο την πολυ σκονη!!

Ομως μπορει (Γνωμη μου) και να εχεις προβλημα με το bios η να χαλασε ο αισθητηρας της θερμοκρασιας!Το παλιο μου board ειχε τετοιο προβλημα απο την μανα του

Δεν εδωσα σημασια!

Kανε αν θες αναβαθμηση του bios αν και δεν νομιζω να αλαξει κατι!

Βαλε το δαχτυλο σου στην ψυκτρα μετα απο ωρα λειτουργιας.Αν καιει τοτε

ναι εχεις αρκετους βαθμους αν οχι παιζει κατι απο τα παραπανω!

Δημοσ.

...Παιδες thanks για τις απαντησεις σας....

Λοιπον στα power options εβαλα το CPU να τρεχει στο minimum, δλδ 800 MHz αλλα η θερμοκρασια εμεινε κολλημενη στους 75 βαθμους......

Ο σκληρος δισκος ξεκινα απο θερμοκρασια 24 βαθμους και ολο ανεβαινει σε λογικα πλαισια (χτυπησε και 42). Στη CPU ωστοσο δεν εχω δει ποτε αλλο νουμερο απο το 75.....

Με το speedfan εχω προβλημα (δεν κατεβαινει, φταιει το zonealarm) αλλα και το Mainboard Monitor 5 δεν υποστηριζει τις μητρικες της Fujitsu Siemens. Freskas thanks ωστοσο for the tip.....

Το BIOS δεν δειχνει θερμοκρασιες. Ειναι παρα πολυ λιτο, καμια σχεση με τα desktop μηχανηματα. Κριμα....

akmakas εβαλα το χερι μου σε ολες τις εισοδους-εξοδους αερα, στο πιο ζεστο τμημα του laptop αλλα δεν με εκαιγε. Η θερμοκρασια ειναι πιθανοτατα πιο μεγαλη απο αυτη του ανθρωπινου σωματος, το πολυ ομως μεχρι 10 βαθμους, μακρυα δηλαδη απο το 75........

Τεσπα μαλλον ολα ειναι ok τελικα.... μεχρι να διαψευστω στο μελλον!!

Δημοσ.

Silent Arrow: (το link για το speedFan, πρεπει να δουλευει)

Αυτο με το Zone που λες, μερικα site θελουν κατι που λεγεται http_private_header_information ,

το οποιο μπλοκαρεται οταν εχεις το cookie control (καρτελα privacy στο zone) στο medium και πανω.

Οταν βγαινει τετοιο error, βαζεις το cookie control για λιγο στο off, κανεις τη δουλεια σου και το επαναφερεις μετα απο αυτην.

Δημοσ.

...freskas thanks....

Οντως στο Zone Alarm εχω βαλει privacy on με συνεπεια να εχω ορισμενα προβληματα σαν κι αυτο. Το κατεβασα τελικα το speedfan απο το eMule, το ετρεξα και παρατηρησα..... μια ατελειωτη ευθεια γραμμη κολλημενη στους 75 οσον αφορα τη θερμοκρασια της CPU. Οσον αφορα τη γραμμη του σκληρου δισκου ειναι ευθεια με ανοδικη κλιση αλλα σε λογικα ορια.

Εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι η μητρικη μου δεν ειναι συνεργασιμη με τα προγραμματα. Κανονικα εστω και για λιγο επρεπε να δω κανενα 74 ή 76 και οχι μονιμα 75 βαθμους κελσιου....

Thanks παντως ολους!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...