G_Zisis Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Παιδιά,δεν ξέρω πολλά από windows αλλά νομίζω ότι όταν εγκαταστείς ένα πρόγραμμα οι ρυθμίσεις του αποθηκεύονται στην registry. Πολλές φορές έχω αλλάξει τις ρυθμίσεις από ένα πρόγραμμα και έχω θελήσει να τις επαναφέρω όπως ήταν στην αρχή (default).Με λίγα λόγια θέλω να 'καθαρίζω' την registry.Μπορείτε να μου πείτε αν και πώς γίνεται αυτό? Ευχαριστώ!
Highlander Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δεν εμπιστεύομαι προγράμματα τύπου "Registry Cleaner". Μία λύση είναι η "Επαναφορά Συστήματος" και η άλλη είναι η manual επαναφορά της registry. Η πιό εύκολη, αναφέρεται εδώ. Την πιό δύσκολη πρέπει να θυμηθώ που την έχω δει.
G_Zisis Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Ρε συ,δεν καταλαβαίνω χρηστό από αυτά που λέει η σελίδα που μου 'δωσες.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει περισσότερο?
Eusebius Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Εφόσον οι ρυθμίσεις είναι στο μητρώο (βλ. παρακάτω) είναι εύκολο να τις καθαρίσεις, αλλά αυτό αντενδείκνυται άμα δεν έχεις εμπειρία από μητρώο, γιατί μπορεί να κάνεις καμιά ζημιά και μετά να τρέχεις (το system restore δεν είναι πάρα πολύ αξιόπιστο). Πάτα Winkey+R, για να εμφανιστεί το Run Γράψε regedit και χτύπα Enter. Θα εμφανιστεί ο Registry Editor Πήγαινε στη θέση HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE και ψάξε για το όνομα του προγράμματος. Π.χ., για να διαγράψεις τις ρυθμίσεις του DVD Shrink πρέπει να διαγράψεις το HKEY_CURRENT_USER\Software\DVD Shrink Πολλά προγράμματα δεν γράφουν ρυθμίσεις στο μητρώο αλλά σε ειδικά αρχεία ρυθμίσεων με κατάληξη .ini, .xml, .dat, .cfg κ.ά., τα οποία βρίσκονται είτε στον κατάλογο Program Files είτε στον κατάλογο Application Data μέσα στο Document and Settings του κάθε χρήστη. Για να ψάξεις στην πρώτη τοποποθεσία: Winkey+R, γράψε %programfiles% και χτύπα Enter Για να ψάξεις στη δεύτερη: Winkey+R, γράψε %appdata% και χτύπα Enter
G_Zisis Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Φίλε μου σε υχαριστώ πολύ που τα εξήγησες τόσο αναλυτικά.Τα κατάλαβα όλα.Μόνο αν μπορούσες να μου πεις τι είναι το Winkey έτσι για να το ξέρω?Αλλά και πάλι το run μπορώ να το τρέξω και από την έναρξη.
Dark-Shadow Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 o filos mas o eusebious xrisimopoiei kapies sintomeuseis pou xriazonte opos ke ego px eime kolimenos me (Ctrl+x, Ctrl+c, Ctrl+v, Alt+<--, Alt+-->, Alt+Tab e.t.c) To Winkey mazi me alla koubia kanoun mia sindomeusi. Des edo diafora shortcuts pou mporei kapote na se voithisoun poli!!! http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;q126449
Eusebius Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Winkey λέγεται το πλήκτρο με το σήμα των Windows. Βρίσκεται αριστερά και δεξιά από το διάστημα, ανάμεσα στα Ctrl και Alt.
G_Zisis Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Ευχαριστώ παίδες.Με βοηθήσατε πολύ.Έμαθα και τις συντομεύσεις τώρα (δεν ήξερα που να τις βρω)!
G_Zisis Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Παιδιά,τι διαφορά έχει το HKEY_CURRENT_USER από το HKEY_LOCAL_MACHINE,γιατί κάποια προγράμματα τα έχει και στους δύο φακέλους.Ποιον από τους δύο να διαγράψω?Και τους δύο?
Eusebius Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Δημοσ. 21 Μαΐου 2006 Στο πρώτο θα βρεις τις ρυθμίσεις για τον χρήστη που είναι συνδεδεμένος. Στο δεύτερο τις ρυθμίσεις για όλους τους χρήστες. Προσωπικά αποφεύγω να πειράζω το δεύτερο, γιατί δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς ορίζεται η διαφορά ούτε τί κάνει το κάθε πρόγραμμα που αποθηκεύει ρυθμίσεις στο μητρώο. Ένα σχετικό μικρό παράθεμα από το Windows XP in a Nutshell, 2nd edition HKEY_CURRENT_USER (HKCU) Contains user-specific settings for the currently logged-in user. This entire branch is a mirror (or symbolic link) of one of the subkeys HKEY_USERS (see below). This allows Windows and all applications to access and store information for the current user without having to determine which user is currently logged in. An application that keeps information on a per-user basis should store its data in HKEY_CURRENT_USER\Software, and put information that applies to all users of the application in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE. However, it is somewhat arbitrary what Windows applications seem to consider user-specific and what is for all users on the machine. Like many aspects of Windows, the Registry provides a mechanism for applications to store configuration data, but does little to enforce any policies about how and where it will actually be stored. HKEY_LOCAL_MACHINE (HKLM) Contains information about hardware and software on the machine not specific to the current user. HKEY_USERS (HKU) Stores underlying user data from which HKEY_CURRENT_USER is drawn. Although several keys will often appear here, only one of them will ever be the active branch. See the discussion of HKEY_USERS, below, for details.
alkisg Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Όπως τα είπε ο Eusebious, αν και το HKLM δεν είναι ακριβώς "για όλους τους χρήστες", είναι περισσότερο "για τον υπολογιστή". Π.χ. εγκαθιστάς το Word και το ενεργοποιείς. Προφανώς θα πρέπει να ενεργοποιηθεί για όλους τους χρήστες, οπότε σώζει το state της ενεργοποίησης στο HKLM. Μετά αλλάζεις τις γραμμές εργαλείων του Word και τις βάζεις όπως θες εσύ. Προφανώς αυτό θα πρέπει να μην επηρεάσει τους άλλους χρήστες, οπότε γράφεται μόνο στο HKCU. Από την άλλη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ στο HKLM με την οποία να μπορείς να ορίσεις όπως θες τις γραμμές εργαλείων για όλους τους χρήστες. Δηλαδή το τι μπαίνει στο HKLM και τι στο HKCU είναι καθαρά θέμα του κάθε προγράμματος, η κάθε εφαρμογή μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. BTW, το HKCU εννοείται ότι είναι διαφορετικό για κάθε χρήστη (φορτώνεται κάθε φορά που ένας χρήστης κάνει login).
G_Zisis Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Παιδιά βσικά εγώ είχα εγκαταστήσει το Google Earth και επειδή άλλαξα εντελώς τις ρυθμίσεις τώρα θέλω να τις ξανακάνω default.Σε ποιο από τα δύο θα διαγράψω το φάκελο google,στο HKEY_CURRENT_USER ή στο HKEY_LOCAL_MACHINE?
Eusebius Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δημοσ. 22 Μαΐου 2006 Δεν έχω ιδέα για το Google Earth... @ alkisg Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.