grigas Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Ας αρχίσουμε με τα specs του συστήματος. Κουτί: HEROICHI MIDI TOWER PRO 6AR6 BLACK SILVER με ανεμιστήρα εμπρός - πίσω 12 cm M/B : Intel 865 GBF CPU : Celeron D 2.4 Ghz (Prescott) Ψύκτρα : Thermaltake ΤR2-M5 SE (τελευταίο προϊόν κάτω δεξιά στο link) Fan Ψύκτρας : Τhermaltake UFO Θερμοαγώγιμη πάστα : CoolerMate CMT - TCP (τελευταίο προϊόν κάτω δεξιά στο link) Το κουτί είναι τακτοποιημένο, έχω εγκατεστημένα μία ΑΤΙ 9550, 1 σκληρό δίσκο και ένα DVD-R, τα καλώδια είναι μαζεμένα ώστε να μην εμποδίζουν την ροή αέρα και παρόλα αυτά όταν έχω τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή στο minimum (1400 σ/min - 26.8 CFM) η θερμοκρασία της CPU είναι γύρω στους 53 βαθμούς σε idle. Αυτό έχει σαν αποτελέσμα οι 12άρηδες να γυρίζουν αρκετά γρήγορα (1600 στροφές - έχουν εύρος λειτουργίας 1000-2000) και να μου σπάνε τα νεύρα. Η θερμοκρασία του δωματίου είναι γύρω στους 27 βαθμούς. Έχω εγκαταστήσει το πιο πρόσφατο BIOS και τις μετρήσεις θερμοκρασιών τις κάνω είτε με το Intel Active Monitor είτε με το Μοtherboard Monitor. H ψύκτρα του επεξεργαστή είναι πεντακάθαρη και η πάστα 3 ημερών. Επίσης το φίλτρο του ανεμιστήρα εισαγωγής είναι καθαρό. (έχω παρατηρήσει ότι όταν μαζεύει χνούδια ανεβάζει στροφές για να δώσει τον απαιτούμενο αέρα). Δεδομένου ότι έρχεται καλοκαίρι και συχνά στο Άργος η θερμοκρασία είναι πάνω από 40 βαθμούς (το PC είναι σε μη κλιματιζόμενο δωμάτιο) θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για την αποδοτικότερη και το κυριότερο πιο ήσυχη ψύξη του PC μου.
alkis13 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Μια χαρα ειναι θα ελεγα να βαλεις κανενα fan στο πλάι.
mandate Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2006 δυστυχώς τα φίλτρα και τα προστατευτικά των αεμιστήρων κάνουν ''ζημιά'' νομίζω ότι χαλάνε τη ροή του αέρα.τι να το κάνω που δε θα έχω σκόνη αν αυτό δε κάνει σωστά τη δουλειά του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.