Προς το περιεχόμενο

diavaste prosektika kai apantiste mono an eistai sigouroi

mazda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, δυστηχώς θα πειράξει το boot.ini και κάποια άλλα αρχεία εκκίνησης των winXP έστω και αν τα winxp είναι σε άλλο σκληρό, και με λίγα λόγια δεν θα μπορείς να κάνεις boot στα WinXP..Αν φτάσεις σε αυτό το σημείο υπάρχει τρόπος να ξαναγυρίσεις (το έχω κάνει μία φορά), χωρίς να ξανακάνεις install τα WinXP, κάνοντας boot από το cd των WinXP, και επιλέγοντας Start Recovery Console. Εκεί θα βρεις πολλές dos-style εντολές που διορθώνουν πολλά προβλήματα. Αυτή που με βοήθησε εμένα ήταν η BOOTFIX....

Δημοσ.

To poio leitoyrgiko tha dialekseis apothikeyetai sto bootsector apo ton skliro poy einai dilomenos san c. An formareis ton c, o d fisika tha parameinei athiktos alla den tha mporeis na fortoseis ta xp. Diladi tha prepei me kapoio tropo na ksanabaleis sto c soy tin pliroforia oti iparxei kai allo leitoyrgiko ston ipologisti soy. Isos me kapoio boot-eidikeymeno programma, isos me tin console twn xp na ginetai na diorthoseis to bootsector, sigoura me install twn xp pano sta palia xoris format.

Δημοσ.

Τα πράγματα έχουν ώς εξής: Τα XP μετά την εγκατάστασή τους, αλλάζουν τον boot sector του 1ου δίσκου, έτσι ώστε να φορτώνεται το μενού, όπως το περιγράφει το boot.ini. Αν κάνεις format αυτόν τον δίσκο, σβήνεις ταυτόχρονα και τον boot sector. Αν όμως απλά σβήσεις τα directories <B>windows</B> και <B>program files</B> (μιλάμε για τα ΜΕ), δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.<P>Προσωπικά είχα βάλει windows 2000 μετά από τα ME και χρειάστηκε να τα ξανα-εγκαταστήσω τα ME. Έσβησα τα παραπάνω directories και έτρεξα το setup (από DOS πάντα). Το αποτέλεσμα ήταν να μπεί στο boot.ini κανονικά μια επιλογή 'microsoft windows millenium edition', οπότε μπορούσα να επιλέξω όποιο OS ήθελα χωρίς να ξαναπεράσω τα 2000. Από τη μια είναι λογικό να αναγνωρίζουν τα ME το boot menu των 2000 γιατί είναι μεταγενέστερα. Τα ΧΡ όμως βγήκαν μετά τα ΜΕ άρα δεν είναι σίγουρο οτι θα δουλεύει και στην περίπτωσή σου. Πάντως δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά μεταξύ boot menu των 2000 και των ΧΡ.

Δημοσ.

yparxoun ta xp ston d(ksexoristos diskos)<BR>kai yparxoun kai ta me sto c (proto apo ta 3 partition tou defterou diskou)<BR>ta xp otan egatastathikan ston d idi ipirxan<BR>ta me ston c<BR>EROTISH:<P>An kano format ston c diladi sta me, kai ta xanaegatastiso halaei kati ;;;<P>kapoios mou eipe oti tha xaso kai ta xp giati epeidi fortothikan meta apo ta me graftican kai kapoia arxeia tous sta me kai an kano format sta me den tha boutaro oute sta xp<P> confused.gif" border="0 confused.gif" border="0 confused.gif" border="0<p>[ 23-11-2001: Message edited by: mazda ]

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>by Teoulas:<BR><STRONG>Αν όμως απλά σβήσεις τα directories <B>windows</B> και <B>program files</B> (μιλάμε για τα ΜΕ), δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.<BR></STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P>Συμφωνώ απολύτως. Γιατι να κάνεις format? αυτό είναι λύση αν έχει πρόβλημα στο δίσκο ή με ιούς, όχι για να κάνεις μια fresh εγκατάσταση win.<BR>Μπές στα XP, σβήσε C\Windows, ProgramFiles, WinMe swap file, άδειασε όλα τα Recycle bin, και καθάρισες με τα ΜΕ.<P>Αν επιμένεις με φόρματ, πιστεύω οτι τα XP καθοτι συγγενεύουν με τα ΝΤ, 2000, έχουν επιλογή repair. Τα παρακάτω ΔΕΝ τα έχω δοκιμάσει σε XP, αλλα μόνο σε ΝΤ & 2000:<BR>format, Βάζεις τα ΜΕ, τσεκάρεις οτι τελείωσε ΟΚ, και τρέχουν,<BR>μετά bootάρεις απο το cd των XP, και επιλέγεις repair, (άσχετα αν έχεις repair disk, αν όχι πατάς R) και <B>προσοχή:</B> όχι πλήρες repair! αλλα μόνο το boot sector. Ετσι ξαναφτιάχνει το menu επιλογών, χωρίς να πειράξει τίποτα σε Me kai D:\XP.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...