Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 449
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι "ζαβαρακατρανέμια"

Σύμφωνα με το Pathfinder :

Ζαβαρακατρανέμια

Η λέξη έχει θεωρηθεί ότι περιέχει κρυπτογραφημένα μηνύματα και έχει επιχειρηθεί να ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους και αναγραμματισμούς. Ωστόσο, πιθανότατα δεν έχει ορισμένη σημασία, καθώς δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα στις «χαρτογραφημένες» ελληνικές λέξεις έχει ωστόσο ισχυρό συμβολισμό.

Γραμμένο από τον Μαρκόπουλο και αποδομένο από τη δωρική φωνή του Ξυλούρη τα δύσκολα χρόνια της επταετίας, το Zαβαρακατρανέμια εκφράζει την αντίθεση - αντίσταση των δημιουργών στη λογοκρισία της χούντας.

Η επιβίωσή του τόσα χρόνια μετά αποδεικνύει τη «μαγική» δύναμη του λόγου να συγκινεί ανταμωμένος ασφαλώς με τη μελωδία προσλαμβάνοντας νέα «σημαντική», πέρα από τις συνήθεις και κοινώς συμφωνημένες σημασίες

Δημοσ.

Ελεγεία: "Στην αρχή ήταν θρηνητικά ποιήματα (έλεγος = θρήνος), αργότερα όμως εμπλουτίστηκε με πολλά καινούρια στοιχεία που εξέφραζαν περισσότερο τον εσωτερικό κόσμο του δημιουργού τους και τα αισθήματα που του γεννούσαν τα διάφορα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα.

Στους νεότερους χρόνους "ελεγεία" λέγονταν τα ποιήματα με μελαγχολικό περιεχόμενο.

Οπότε ελεγειακά μπορείς να πεις οτι σημαίνει θρηνητικά/μελαγχολικά.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

σας παρακαλω αγαπητοι φιλοι πατρινοι μην βιαζετε την λεξη "ερημην"

στο λογο σας

η λεξη αυτη σημαινει "χωρις την συγκαταθεση μου", "εν αγνοια "

και οχι : μονος μου , για την παρτη μου , χυμα

Δημοσ.

Δεν ειναι λεξη οτι θελω να ρωτησω αλλα μιας κ ειναι τοπικ ερωτησεων το ρωταω εδω .

Υπαρχει καποιος συμβολαιογραφος ή καποος που να εχει σχεση με το επαγγελμα που θελω να ρωτησω κατι ?

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Διαρρήδην [<αρχ. διαρρήδην < διαρρηθῆναι < διαλέγω]

= επίρρ. ρητά, κατηγορηματικά: αρνείται διαρρήδην

(Μείζον ελληνικό λεξικό)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...