Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Η επιθυμία πραγματοποιήθηκε και έγινε χρήση του τίτλου που πρότεινε το μέλος Highlander. :)

Κι αυτό pm είναι αλλά το βλέπει όλο το team του ινσόμνια! Αλλά ο συνήθης ύποπτος (βλέπε paredwse) φροντίζει για όλα! :D

Σε λίγο, άλλο μέλος θα φροντίζει τη συγκεκριμένη ενότητα. ;)

• Απαντ. 449
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ριξω μια προταση ακομα ?

Αντι να ειναι μονο για αγνωστες λεξεις , γιατι να μην ειναι γενικοτερα για πραγματα που εχουμε αποριες ή για πληροφοριες κλπ ?

Δημοσ.

Έχω μια απορία. Στα τσιγάρα αναγράφει πως

"Το κάπνισμα αποφράσσει τις αρτηρίες"

Αυτό δεν είναι λάθος;;; Δεν θα έπρεπε να λέει φράσσει τις αρτηρίες;

Όταν είχε βουλώσει ο νιπτήρας μου (μην ρωτήσετε γιατί), πήρα ένα χημικό για να κάνω "απόφραξη"

Εγώ μπερδεύομαι ή έχουν άλλες φορες ίδια έννοια και άλλες όχι;

ποιο είναι το σωστό;

Δημοσ.
Έχω μια απορία. Στα τσιγάρα αναγράφει πως

"Το κάπνισμα αποφράσσει τις αρτηρίες"

Αυτό δεν είναι λάθος;;; Δεν θα έπρεπε να λέει φράσσει τις αρτηρίες;

Όταν είχε βουλώσει ο νιπτήρας μου (μην ρωτήσετε γιατί)' date=' πήρα ένα χημικό για να κάνω "απόφραξη"

Εγώ μπερδεύομαι ή έχουν άλλες φορες ίδια έννοια και άλλες όχι;

ποιο είναι το σωστό;[/quote']

Έχω να κάνω μια δήλωση : τo ρήμα "αποφράσσω" αντιφάσκει!!:mrgreen:

Σημαίνει : αποκλείω με φραγμό, κλείνω καλά

αλλά έχει και αντίθετη έννοια,οπότε

σημαίνει : ξεβουλώνω.

Άρα και τα τσιγάρα και τα χημικά,μια χαρά τα λένε!!:-D

Δημοσ.
Μου απόφραξες το μυαλό τώρα...

Δεν έχει άδικο σε αυτό! Όμως αν το καλοσκεφτεί κανείς... το κάπνισμα αποφράσσει τις αρτηρίες και τι γίνεται; Η κυκλοφορία του αίματος γίνεται πολύ πιο γρήγορη, άρα η καρδιά δουλεύει περισσότερο -αν παρατηρήσεις τίποτις ταχυπαλμίες, αν είσαι καπνιστής' ε! ένας λόγος -πέραν της κληρονομικότητας- είναι το τσιγάρο!

Δημοσ.
Δεν έχει άδικο σε αυτό! Όμως αν το καλοσκεφτεί κανείς... το κάπνισμα αποφράσσει τις αρτηρίες και τι γίνεται; Η κυκλοφορία του αίματος γίνεται πολύ πιο γρήγορη, άρα η καρδιά δουλεύει περισσότερο -αν παρατηρήσεις τίποτις ταχυπαλμίες, αν είσαι καπνιστής' ε! ένας λόγος -πέραν της κληρονομικότητας- είναι το τσιγάρο!

Αυτό που λες δεν ισχύει!

"Η νικοτίνη, το κυριότερο συστατικό του καπνού, είναι τοξική ουσία που επιδρά κυρίως στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου. Απορροφάται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό και αυξάνει την έκκριση αδρεναλίνης προκαλώντας ταχυκαρδία"

Η ταχυπαλμία προκαλείται από τη νικοτίνη, η οποία επιδρά στο νευρικό σύστημα. Όχι οτι "ξεβουλώνουν" οι αρτηρίες με το κάπνισμα!

Δημοσ.
...Η ταχυπαλμία προκαλείται από τη νικοτίνη, η οποία επιδρά στο νευρικό σύστημα. Όχι οτι "ξεβουλώνουν" οι αρτηρίες με το κάπνισμα!

Μα δεν σου είπε ότι ξεβουλώνει τις αρτηρίες...Ο τρόπος που λέει "το κάπνισμα αποφράσσει τις αρτηρίες και τι γίνεται.." είναι σαν να σου λέει,ότι παρόλο που το κάπνισμα βουλώνει τις αρτηρίες,το αίμα αποκτά πιο έντονη ροή..Ότι το "βούλωμα" δηλαδή προκαλεί αντίθετα αποτελέσματα..

Δημοσ.

εγω εχω μια off topic ερωτηση και συγχωρεστε με για αυτο...λοιπον MsquitoPrincess πως γινεται να μενεις και Χανια και Ρέθυμνο????

σορι και παλι

Δημοσ.
εγω εχω μια off topic ερωτηση και συγχωρεστε με για αυτο...λοιπον MsquitoPrincess[/b'] πως γινεται να μενεις και Χανια και Ρέθυμνο????σορι και παλι

Χαχα,η δική μου περιοχή σε παραξένεψε δηλαδή??

Π.χ.Η Μαria_Ts πού μένει τρελά νερά και o Highlander behind the firewall είναι φυσιολογικό...:mrgreen:

Απλά είμαι από Ρέθυμνο,σπουδάζω Χανιά και έτσι κινούμαι μεταξύ αυτών.:-D

Δημοσ.
Χαχα' date='η δική μου περιοχή σε παραξένεψε δηλαδή??

Π.χ.Η Μαria_Ts πού μένει τρελά νερά και o Highlander behind the firewall είναι φυσιολογικό...:mrgreen:

Απλά είμαι από Ρέθυμνο,σπουδάζω Χανιά και έτσι κινούμαι μεταξύ αυτών.:-D[/quote']

Aν και βγαίνουμε εκτός θέματος:

Να δώσω μιαν εξήγηση για τα 'Τρελά Νερά'! Έτσι αποκαλούμε εμείς οι Χαλκιδέοι το φαινόμενο του Ευρίπου και κατά συνέπεια την περιοχή μας! ;) :-D

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...