soturin Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) έχουμε και φιλόλογο που συνήθως μας τα λύνει αυτά edit: i failed Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2009 από soturin
accipio Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2009 Η ψήφος μου πάει στο πολλή, καθώς η δουλειά είναι θηλυκού γένους. Δεν είμαι φιλόλογος όμως να το πιστοποιήσω, so. Δε χρειάζεται να γίνει δημοσκόπηση... Το σωστό είναι "πολλή δουλειά", δηλ. πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το επίθετο "πολλή" που λειτουργεί συντακτικά ως επιθετικός προσδιορισμός στο "δουλειά", και όχι το επίρρημα "πολύ" στη θέση του επιθετικού προσδιορισμού.
thodoris17 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Εχω μια απορίαπως είναι το σωστό Πολλή δουλειά ή πολύ δουλειά ; στο google βρισκω και τα δύο both...
antonl Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2009 Όπως τα πε ο accipio. Να προσθέσω πως το "πολύ" (πολύς-πολλή-πολύ) μπορεί να ναι και επίθετο γι αυτό ίσως να μπερδεύει καμιά φορά. more
DIMITRISG Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 θα έπρεπε να έχει τίτλο ομιλείτε ελληνικά αυτο το θέμα Η ερώτησή μου έχει ως εξής: Υπάρχει διαφορά όταν λέμε « Μία » και « Μια », « καμία » « καμιά » ; Μήπως έχει να κάνει αν μιλάμε για αριθμητικό ή για ποσότητα; ευχαριστώ
mxpert Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 απολύτως καμιά διαφορά ! απλά το "μία" είναι ίσως πιο επίσημο από το "μια"
Αδμιν Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Ασχετο με λεξεις, αλλα ποια ειναι τα σωστα εισαγωγικα στα Ελληνικα; «-», '-', "-" ?
Αδμιν Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Τα <> δεν ειναι απο τα μαθηματικα; Εννοεις τα «...»;
paschalia Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δεν έγραψα <..> . Έγραψα <<...>> . Εισαγωγικά είναι αυτά. (Ομολογώ ότι αυτά θεωρώ σαν εισαγωγικά τόσα χρόνια στο κομπιούτερ...)
Αδμιν Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Σαν τροπος να γραφει το « » με ASCII μου φαινεται το << >>. Αν οντως ειναι αυτα τα ελληνικα εισαγωγικα, τοτε το σωστο ειναι να τα γραφουμε ως « ». Ε;
paschalia Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Αυτά είναι τα εισαγωγικά. Είτε τεράστια,είτε μικρά. Είτε ASCII,είτε κάπως αλλιώς. Αν σε κάλυψε η απάντηση μου,πάμε παρακάτω ?
DIMITRISG Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 αν εννοεις για μεταφρασεις στα αγγλικα οταν εχει "" εγω βαζω «» αν και αν βαλω "" δεν θα θεωρηθει λαθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα