Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να μην πληρώνω ???

xrrobithis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή όλο παράπονα για την ΕΡΤ ακούω, ας δούμε λίγο και την άλλη όψη του νομίσματος:

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΕΡΤ είναι ένα ίδρυμα με 4 τηλεοπτικούς σταθμούς (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, Βουλή - 5 αν βάλουμε και τη συμμετοχή στο EuroSport) και 5 Ραδιοφωνικούς (1ο, 2ο, 3ο πρόγραμμα, ΕΡΑ sport και Κόσμος), επομένως μιλάμε για έναν οργανισμό με αντικειμενικά αρκετά μεγάλα λειτουργικά έξοδα. Οι σταθμοί αυτοί έχουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό κοινωνικό χαρακτήρα, έχουν πανελλαδική κάλυψη - πλην ελαχίστων περιοχών - και παρέχουν προγράμματα κατά κανόνα υψηλού επιπέδου, σε κάθε περίπτωση υψηλότερου επιπέδου από τα μέσα προγράμματα της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Από την άλλη πλευρά έχουμε την ιδιωτική τηλεόραση, η οποία μπορεί να μην έχει Eurovision και φόρεμα της Βίσση, έχει όμως 200.000 ευρώ για την αμοιβή του τυχερού σε κάθε reality, έχει εκπομπές τύπου Λαμπίρη, Χαρδαβέλλα,Τατιάνας, Μάκη, κλπ οι οποίες έχει αναρωτηθεί κανείς σας από που πληρώνονται; Από τα γιαούρτια που τρώμε και από τα απορρυπαντικά με τα οποία πλένουμε τα ρούχα μας, μέσω των διαφημίσεων, είναι η απάντηση. Αυτό που θέλω να πω είναι: 1000 φορές να πληρώνω μέσω της ΔΕΗ στην ΕΡΤ, που στο κάτω-κάτω πέρα απ' τη Eurovision (που δεν είναι αποκλειστικά υπόθεση της ΕΡΤ, είναι δήθεν «εθνικό» ζήτημα) έχει και 5-10 καλές εκπομπές και που μπορώ και ακούω ραδιόφωνο της προκοπής όποτε πάω στην Καλαμάτα, παρά να πληρώνω το BigBrother 1-100 και το Μάκη (2,4 εκ. ευρώ το χρόνο!! *) με κάθε γιαούρτι που τρώω.... Ο παραλογισμός λοιπόν δεν είναι μόνο η Eurovision, είναι ότι τα 2,4 εκ. ευρώ του Μάκη είναι ένας από τους λόγους που το γάλα έχει πάει 1,40 το λίτρο ;-) Και βάλτε πόσα δίνει ο Alpha (το κανάλι είναι τυχαίο) στο Χατζηνικολάου και στους λοιπούς κάθε χρόνο, και θα δείτε ότι η Eurovision (που είναι ένα εφ' άπαξ γεγονός) απλά ωχριά μπροστά τους. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε στο super market, ρωτήστε στο ταμείο: «Μπορώ να μην πληρώσω τον Alpha στο γιαούρτι μου;» να δούμε τι θα σας απαντήσουν...

Χειρότερο «χαράτσι» είναι για μένα λοιπόν η ιδιωτική τηλεόραση, για την οποία η λέξη «επίπεδο» δε σημαίνει απολύτως τίποτα, και την οποία πληρώνω στην καθημερινότητά μου χωρίς να μου υποδηλώνεται ξεκάθαρα και χωρίς να έχω επιλογή, παρά η ΕΡΤ.

Α, και κάτι τελευταίο για τη Eurovision: Τα έσοδα (από τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε ξένες χώρες) θα είναι μεγαλύτερα από τα έξοδα... Μην ανησυχείτε λοιπόν για τα τέλη της ΕΡΤ στη ΔΕΗ. Για το Makis στο γιαούρτι σας να ανησυχείτε.

[*] http://www.medianews.gr/medianews.gr/2005_06_01_archive.html

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον Alpha και ο δημοσιογράφος είναι πλέον και με την βούλα συνεργάτης του σταθμού.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες συμφωνήθηκαν χθες και ο Τριανταφυλλόπουλος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο που θα του αποφέρει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ καθαρά (ναι, καθαρά!) τον χρόνο, με κλειστό συμβόλαιο τριών ετών!

Επίσης, μάθαμε ότι η προκαταβολή που έδωσε ο Δημήτρης Κοντομηνάς στον δημοσιογράφο με την υπογραφή του, αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ναι! Συμφωνώ κι επαυξάνω με τα γραφόμενα σου άποικε, αλλά διάβασες και το αρχικό ποστ του χρροβίθη; Εγώ δεν είμαι ποδοσφαιρόφιλη -δεν γίνεται δεν πάει- γιατί θα πρέπει να πληρώνω την ΕΡΤ για τέτοιες μεταδόσεις και μετεγραφές και δεν ξέρω κι εγώ τι; Ε;

Όσο για την Eurovision... Δεν έχει να κάνει μόνο με την διοργάνωση, έχει να κάνει με την ετήσια συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό και το τι έξοδα γίνονται... Μας αρέσει δεν μας αρέσει το τραγούδι, εμείς πληρώνουμε! :(

Δημοσ.

o αποικος έχει δίκιο .τι σχέση έχει το 20% προ φόρων σε κάθε προιόν

λόγω διαφήμισης από αυτά που δίνουμε για ΕΡΤ.

Δημοσ.

@MariaTs: Ναι, αλλά τι να κάνουμε; Ούτε εμένα μου αρέσει ο Μάκης, γιατί πρέπει να τον πληρώνω; Και το ποδόσφαιρο στην ιδιωτική TV ποιος το πλήρωνε; Και τη Formula 1; Και το Champions' League; Ακόμα χειρότερα, εκεί το πλήρωνε και ο κάτοικος στο Καστελλόριζο, ο οποίος δεν είχε τη δυνατότητα να τα δει όλα αυτά (υποθέτω)... Απλά την ΕΡΤ την έχουμε εύκολο στόχο και τη βαράμε γιατί βλέπουμε το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τα άλλα δεν τα βλέπουμε και οι περισσότεροι δεν τα σκέφτονται καν. Και θεωρώ ότι οι αμοιβές των περισσότερων «αστέρων» είναι απλά εξωφρενικές, πολύ χειρότερες από το κόστος συμμετοχής στη Eurovision. Στην τελική είπαμε: η ΕΡΤ είναι μια κοινωνική παροχή, δε γίνεται να την κόψουμε έτσι απλά. Ναι, δέχομαι να πληρώνω ΕΡΤ για να μπορεί να βλέπει και το Καστελλόριζο ;-)

Δημοσ.

Apoikos όμως το γιαούρτι που τρώς μπορείς να το αλλάξεις με ένα άλλο, που να μην δίνει (τόσα) χρήματα για διαφήμιση στο τάδε κανάλι και αν δεν υπάρχει τέτοιο μπορεί να μας πεί η mariats την συνταγή να κάνουμε δικό μας παραδοσιακό. Τη ΔΕΗ μπορούμε να την αλλάξουμε με άλλη?? Για να βλέπουν τηλεόραση μέχρι και στο πιο απόμακρο μέρος της Ελλάδας θα μπορούσε το κράτος να έχει την υποδομή. Μόνο.

Δημοσ.

Τελικά, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το κόστος λειτουργίας όλων των καναλιών εμείς το πληρώνουμε, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Μπορεί να μην το πληρώσεις στο ίδιο το γιαούρτι, αλλά θα το πληρώσεις σε άλλα πράγματα.

Όσο για την ΕΡΤ, ιδού ο τρόπος στο 1ο post. Και ξαναλέω, η ΕΡΤ έχει ακριβώς τις εκπομπές που έχει γιατί πληρώνεται από το κράτος και τους φορολογούμενους. Αν το πρόγραμμά της υπάκουε στους νόμους της ελεύθερης αγοράς και στα μηχανάκια της AGB, τότε θα ήταν τα ίδια χάλια με όλα τα ιδιωτικά κανάλια ;-).

Δημοσ.
Apoikos όμως το γιαούρτι που τρώς μπορείς να το αλλάξεις με ένα άλλο, που να μην δίνει (τόσα) χρήματα για διαφήμιση στο τάδε κανάλι και αν δεν υπάρχει τέτοιο μπορεί να μας πεί η mariats την συνταγή να κάνουμε δικό μας παραδοσιακό. Τη ΔΕΗ μπορούμε να την αλλάξουμε με άλλη?? Για να βλέπουν τηλεόραση μέχρι και στο πιο απόμακρο μέρος της Ελλάδας θα μπορούσε το κράτος να έχει την υποδομή. Μόνο.

Συνταγή για γιαούρτι πρόβιο (της μαμάς μου)

Υλικά:

1 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο πρόβιο

1 κεσέ γιαούρτι απ'το σούπερ μάρκετ (δεν διαφημίζεται άλλωστε)

Βράζουμε το γάλα καλά και φροντίζουμε να μην κολλήσει στην κατσαρόλα. Το σβήνουμε και το αφήνουμε για λίγο να πέσει ελάχιστα η θερμοκρασία. Βγάζουμε την πέτσα του γιαουρτιού στον κεσέ και ρίχνουμε το γιαούρτι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Το σταυρώνουμε να έχει πετυχεσιά το γιαούρτι και το μοιράζουμε σε πήλινα ή πλαστικά μπωλ.

Το σκεπάζουμε με πετσέτες βαμβακερές να μην πάει κάνα ζωύφιο και το αφήνουμε να κρυώσει!

Έχετε υπ'όψιν πως αν το γάλα αρπάξει στην κατσαρόλα, θα έχεται καζάν ντιμπί γιαούρτι! :lol:

Kάπως έτσι πάει η συνταγή νομίζω. Με αγελαδινό δεν γνωρίζω πως γίνεται!

Kαλή επιτυχία και καλή όρεξη! :-D

Πάντως άποικε το ότι το Καστελόριζο πιάνει την ΕΡΑ είναι πολύ καλό σημάδι, το ότι όμως στην Β. Εύβοια δεν πιάνει, αλλά πιάνει ΒΕΡΑ... αυτό πως το εξηγούμε τώρα;

ΒΕΡΑ (για όσους δεν γνωρίζουν): Βολιώτικη Ελεύθερη Ραδιοφωνία (κάπως έτσι)!

Δημοσ.

Τον τρόπο αυτό τον έχει δοκιμάσει κανένας? γιατί αν είναι, ενώ είναι σωστός, να σου κόψει τελικά η ΔΕΗ το ρεύμα και να πας δικαστικά να βρείς το δίκιο σου, τότε δε νομίζω να θέλουν πολλοί να το κάνουν. Γιατί ένα μήνα χωρίς γιαούρτι ευχαρίστως να ζήσω, χωρίς ρεύμα όμως? Όσο για τις εκπομπές της ΕΤ υπάρχουν μερικές καλές αλλά αξίζει να είναι υποχρεωτική η εισφορά μόνο και μόνο γι'αυτές?

Δημοσ.

Όσο μεγαλώνω, τόσο καταλαβαίνω ότι η μόνη τηλεόραση που έχει απομείνει (με ελάχιστες εξαιρέσεις) είναι η κρατική.

Τα υπόλοιπα σε μεγάλο ποσοστό είναι σκουπίδια.

Δημοσ.
Επειδή όλο παράπονα για την ΕΡΤ ακούω, ας δούμε λίγο και την άλλη όψη του νομίσματος: ...

Και εγώ που δεν βλέπω όχι μπάλα, αλλά δεν έχω καν tv;

Γιατί να πληρώνω;

/sc

Δημοσ.
Και εγώ που δεν βλέπω όχι μπάλα' date=' αλλά δεν έχω καν tv;

Γιατί να πληρώνω;

/sc[/quote']

Αυτή είναι καλή ερώτηση :-) Υποθέτω για τον ίδιο λόγο που πληρώνεις πράγματα υπέρ ΟΓΑ ενώ δεν είσαι αγρότης: για να απολαμβάνουν κάποιες παροχές κάποιοι άλλοι, με την έννοια ότι πληρώνεις ένα μέσο το οποίο (οφείλει να) είναι μέσον πληροφόρησης και διάδοσης του πολιτισμού.

Δημοσ.

Σωστός. Κάτι ξέρουν οι άγγλοι που έχουν βγαίνουν στους δρόμους με τα ραδιογωνιόμετρα και ψάχνουν αν κάποιος που έχει τηλεόραση δεν πληρώνει τον ετήσιο φόρο.Αν δεν έχεις/δεν βλέπεις τηλεόραση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.

Δημοσ.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω κανένα κόλλημα με την ΕΡΤ. Για την ακρίβεια βλέπω τηλεόραση λιγότερο από 2 ώρες την εβδομάδα, οπότε πρακτικά είναι το ίδιο με το να μην έχω καθόλου τηλεόραση. Συμφωνώ ότι το καθεστώς με το οποίο χρηματοδοτείται δεν συνάδει με τους νόμους της ελεύθερης αγοράς που - υποτίθεται ότι - έχουε. Από το να μείνει όμως το κοινωνικό σύνολο μόνο με Μικρούτσικους, Μάκηδες και λοιπούς «προαγωγούς» (κανονικότατα) του ήθους και του πολιτισμού, προτιμώ να την πληρώνω και ας μην τη βλέπω. Απλά με ενοχλεί το ότι ενώ έχω δει 500 φορές να γίνεται λόγος για τα τέλη της ΕΡΤ, κανείς δεν έχει ποτέ ασχοληθεί με τα... γιαούρτια (γίνομαι γραφικός, το ξέρω :-P). Όλοι θεωρούν αβαρία το να πληρώνουν την ΕΡΤ (δηλαδή 5 τηλεοπτικούς και καμια δεκαριά ραδιόφωνα ανά τη επικρατεία), αλλά θεωρούν δεδομένο (μάλλον γιατί δεν το έχουν σκεφτεί) ότι οι διάφοροι μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοΔημοσιογράφοι βγάζουν τρελά ποσά στις πλάτες τους. Αυτά.

Δημοσ.

Με τους αγρότες δεν μιλάμε στην ίδια βάση, αλλά δεν θα προβάλλω επιχείρημα για να μην βγούμε offtopic.

Επί του θέματος ο κάθε καναλάρχης είναι ελεύθερος να πράξει τα μέγιστα για την επιχείρηση του, [όπως κ εμείς]. Κανείς δεν υποχρεώνει άμεσα τον apoiko ή τον madsc να δει διαφημίσεις. Τηλεκοντρόλ & τσουπ - γεια σας, ή ακόμα καλύτερα power off.

Στην περίπτωση της ΕΡΤ, ΕΡΑ κτλ όμως χώρια από τα κρατικά κονδύλια που απορροφούν πάνω κ κάτω από το τραπέζι σε υποχρεώνει να πληρώσεις τα 50,88Ε το χρόνο ανά νοικοκυριό, βλέπεις δεν βλέπεις, έχεις δεν έχεις. Οπότε εδώ μιλάμε για target based πώληση. Και ας μην λάβουμε ως επιλογή να μην βάλουμε ρεύμα. Όχι ποσοστό % στα x σχετικά προϊόντα που επιλέγεις να αγοράσεις. (π.χ. το πρόσφατο τέλος ανακύκλωσης στο hw). Αν δεις πουθενά εσύ νομοσχέδιο για τις διαδικασίες που θα τηρηθούν σχετικά με την ανακύκλωση σε αυτό σφύρα μου κ μένα.

Παρόμοια πολιτική με το ποσοστό στα καύσιμα επί των εισητηρίων μέσων μαζικής μεταφοράς, κ σκάει κ τώρα και ευνοϊκή ρύθμιση για χρέη άνω των 300.000Ε προς το ΙΚΑ με πάγωμα για 3 χρόνια κ αποπληρωμή σε 120 μηνιαίες δόσεις!!! "Φωτογραφία" το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, εγώ κ εσύ δεν χρωστάμε 300.000Ε στο ΙΚΑ έτσι; ;)

Οπότε καταλαβαίνεις από που φεύγουν & που πάνε τα χρήματα αν δεις τη συνολική εικόνα.

Αυτή είναι η απορία μου εμένα, γιατί ο x να πληρώνει προϊόντα/υπηρεσίες που χρησιμοποιεί ο ψ. Ονομαστικά αυτό ανά νοικοκυριό όχι ποσοστιαία.

Π.χ. αν δεν είχες εσύ όχημα στην κατοχή σου θα δεχόσουν να πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας για τα δικά μου οχήματα;

/sc

Δημοσ.

Ναι αλλά ξεχνάμε κάτι μου φαίνεται εδώ. Συμφωνα με το καταστατικό της νέας Σούπερ Λίγκας τα έσοδα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της κάθε ομάδας, δε τα παίρνει μόνο αυτή η ομάδα.

Υπάρχει και ένα ποσοστό το οποίο διανέμεται στις υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες και ένα ποσοστό το οποίο θα διανέμεται ανάλογα με την τελική βαθμολογική κατάταξη.

Και ούτως η άλλως δεν έχει γίνει καμμία ανακοίνωση για αύξηση του παγίου της κρατικής τηλεόρασης μέσα στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Το link που δίνει κάποια στοιχεία χοντρικά

http://www.in.gr/news/Reviews/article.asp?lngReviewID=654964&lngItemID=665210

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...