Apple Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Kalispera se olous. xerei kaneis me pio tropo mporo na kano to PC mou sxedon athoribo me oikonomiko tropo? intel P4 2.6C --->FAN RAM 1024MB M/B chinetech ---> FAN VGA FX5200 128MB ---> FAN 350Watt ---> FAN Case --->FAN EYXARISTO
Tenshi Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Kalispera se olous.... me to ligotero oikonomiko tropo? ... Λιγότερο οικονομικό τρόπο;...τέσπα θέλεις να πείς με τον πιο οικονομικό τρόπο/μικρότερο κόστος. CPU: Zalman CNPS 7000AL-CU VGA: Ξήλωσε αυτό που έχει και άσε την κάρτα με το heatsink.Σιγά τις θερμκρασίες που σηκώνει η 5200. Mobo:ZALMAN ZM-NB47J PASSIVE NORTHBRIDGE COOLER Case:Ανάλογα με το μέγεθος των fans 8/9/12cm. Υπάρχουν πολλές εταιρίες Τροφοδοτικό:Το ίδιο με απο πάνω.
jasoewrjaafdoas Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 καλά που κολάει το αβατάρ για την apple με αυτά που δίνεις ως στοιχεία για υπολογιστή; "xerei kaneis me pio tropo mporo na kano to PC mou sxedon athoribo me oikonomiko tropo?" Σβήστω!
madsc Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 ...Σβήστω! Χμμμ... Εμένα δεν με ενοχλεί το avatar του παιδιού κ εφόσον δεν αντίκειται στους κανόνες του forum δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εσένα τι λόγος σου πέφτει δεν έχω καταλάβει. Να σβήσει το post του εννοείς; "Συμβουλή" σε προστακτική; Δεν είμαστε καλά! Μην δίνετε σημασία σε τέτοιες απαντήσεις παιδιά, ούτε να απαντάτε. Apple θα χρειαστείς καλύτερες ψύκτρες με πιο αργούς αθόρυβους ανεμιστήρες, σε χαμηλότερα db spl δηλ. - αυτή είναι η βασική ιδέα, κ αυτοί οι ανεμιστήρες δεν είναι φτηνοί. Για zalman ψύκτρες -ιδίως για cpu- δεν έχω να πω τα καλύτερα. To fan στην κάρτα γραφικών υπάρχει για κάποιο λόγο, πλην αυτού αν ζεσταθεί και να μην βγάλει prob ανεβάζει τις θερμοκρασίες στα υπόλοιπα υποσυστήματα. /sc
e-tic Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Δημοσ. 18 Μαΐου 2006 Έχεις Apple και θέλεις να κάνεις το PC σου το ίδιο αθόρυβο ή δεν έχεις Apple? Αν δεν έχεις Apple, άρχισε να σκέφτεσαι την αγορά του! Είχα μπεί και εγώ στο λούκι να κάνω το πισάκι μου τελείως αθόρυβο, αλλά πάντα κάτι με ενοχλούσε. Έβαλα fanless ψύκτρα στο chipset της μητρικής, fanless cooler στον επεξεργαστή, fanless ψύκτρα στη κάρτα γραφικών, αθόρυβο τροφοδοτικό, low-rpm low-noise ανεμιστηράκια στο case κτλ. Πάντα κάτι με ενοχλούσε, ακόμα και η ροή του αέρα μέσα στην ησυχία της νύχτας συο τρυπάει τα αυτιά, ακόμα και αν το μηχάνημα βρίσκεται στην άλλη άκρη του σπιτιού. Πως σώθηκα? Έδωσα 600 ευρωπούλια και πήρα ένα mac-mini, το έκανα 24/7 κατεβαστήρι, δεν το έχω κάνει ούτε ένα reboot πάνω απο μήνα, το έχω στο δωμάτιο που κοιμάμαι και το μόνο που ακούγεται μέσα στην απόλυτη ησυχία της νύχτας είναι ο 2,5" δίσκος που γυρνάει. Που θέλω να καταλήξω: Το να κάνεις το πισί σου εντελώς αθόρυβο, θα σου κοστίσει ακριβά (φαντάζομαι οτι με τα -ακριβά- συστήματα υδρόψυξης μπορείς να πετύχεις πλήρη ησυχία) ίσως και πάνω απο 600 ευρώ. Αξίζει? Εσύ αποφασίζεις...
jasoewrjaafdoas Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 σχολίασα το πως κάποιος που καραγουστάρει apple τόσο όσο έχει και nick και avatar apple, έχει pc, αυτό είναι ψιλοσχιζοφρένια. Το άλλο που πα, mad, αν έκανες και μια βολτούλα έξω από το σπιτάκι σου όπου οι άνθρωποι ΜΙΛΑΝΕ, ΝΑΙ, ΜΙΛΑΝΕ, θα έπιανες ότι ήταν χού-μορ.
georgeadams Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Δημοσ. 19 Μαΐου 2006 Όταν οι άνθρωποι ΜΙΛΑΝΕ, μπορείς (συνήθως) να καταλάβεις αν κάνουν χιούμορ από την έκφραση τους, τον τόνο της φωνής τους κλπ. Όταν όμως ΓΡΑΦΟΥΝ, τα πράγματα αλλάζουν. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις εκφράσεις τους γιατί είναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθούν, ειδικά όταν δεν γνωρίζονται αρκετά με τους συνομιλητές τους. Εκτός αυτού, λίγη στοιχειώδης ευγένεια και σεβασμός ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.
akmakas Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Όταν οι άνθρωποι ΜΙΛΑΝΕ' date=' μπορείς (συνήθως) να καταλάβεις αν κάνουν χιούμορ από την έκφραση τους, τον τόνο της φωνής τους κλπ. Όταν όμως ΓΡΑΦΟΥΝ, τα πράγματα αλλάζουν. Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις εκφράσεις τους γιατί είναι πολύ εύκολο να παρεξηγηθούν, ειδικά όταν δεν γνωρίζονται αρκετά με τους συνομιλητές τους. Εκτός αυτού, λίγη στοιχειώδης ευγένεια και σεβασμός ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.[/quote'] ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ georgeadams ετσι ακριβως ειναι συμφωνω και επαυξανω!Ευγε!!! Παρενθεση(το ιδιο συμβαινει και με τα msn πολλες φορες δημιουργουνται προβληματα χωρις λογο!!!)
Imagine Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 @e-tic Καλά όσα μας λες, αλλά με την ίδια λογική στήνω ένα P3 / Celeron P3 σε Micro ATX Mobo με 256 Ram & ένα 2.5" HDD 40GB με Win 2K...ή μάλλον στήνω ένα τέτοιο και περισσεύουν και περισσότερα από ?450 για να αναβαθμίσω το PC μου με αθόρυβους ανεμιστήρες Ας είμαστε ρεαλιστές...600 ευρώ για κατεβαστήρι; Το κύριο PC του ανθρώπου είναι μικρότερης αξίας! Και βέβαια μην μιλήσουμε για σύγκριση επιδόσεων γιατί θα γελάσω...και ας μην αναφέρουμε τα περί αξιοπιστίας και uptime, γιατί και εγώ έχω torrent PC micro atx σε micro atx case που δουλεύει 24/7 για εβδομάδες χωρίς reboot και στο οποίο ακούγεται (αρκετά δυστυχώς πια) μόνο ο WD 800JB@7200rpm...:???: Αν ήταν να δώσει τόσα λεφτά, ας αγοράσει σύστημα WC, αθόρυβο PSU και πάπαλα...με τα ρέστα κάνει και αναβάθμιση! Καλά τα Apple, αλλά όχι και να πετάξουμε τα PC ντε και καλά για χάρη τους...όποιος το κάνει, μαγκιά του, αλλά για να το θέλει ο φίλος Apple το PC του, κάποιος λόγος θα υπάρχει :evil: Φίλε μου, Αγόρασε ένα CPU cooler με ρύθμιση στροφών και το δυνατόν μεγαλύτερη διάμετρο fan. Θα έχεις την ίδια απόδοση με λιγότερα rpm άρα και χαμηλότερο θόρυβο. Αν δεν έχεις απαιτήσεις για O/C κτλ, υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις. Για το Northbridge σου απάντησαν. Υπάρχουν καλά passive coolers. Για την VGA: ή θα αλλάξεις το cooler με ένα μεγαλύτερο passive (δύσκολα ένα cooler σχεδιασμένο για χρήση σε συνδυασμό με fan θα σε καλύψει χωρίς αυτό, δεν συμφωνώ να το βγάλεις και να κρατήσεις το ίδιο heatsink) ή θα βρεις μία άλλη κάρτα που να έχει ήδη passive cooling σχεδίαση. Δεν νομίζω ότι η 2η λύση είναι πολύ ακριβή αν μιλάμε για κάρτα επιδόσεων επιπέδον GF 5200 γι αυτό και το προτείνω.
ItsToasted Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 1.PSU me pathitiki psiksi 2.Karta VGA me pathitiki psiksi(extra i preinstaled opos xfx). 3.Gia to CPU downclock se 1/2 twn Mhz kai pathitiki psiksi( scythe ninja pou douleuei kala kai sto full tou cpu kai den exei fun) 4.Gia ton HDD, Case me ethernet port kai ton pas oso makria thes me Eth.cable 5.An iparxei brovlima me ton thorivo tou hdd me ta windows. Adaptor eide to CF kai install ta win ekei.
christos0b Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Δημοσ. 20 Μαΐου 2006 Epeidh exw k egw paromio provlhma epsaksa na dw ligo t ginetai. To symperasma pou evgala einai oti ontws den aksizei na prospa8hseis na kaneis to "main" pc sou a8oryvo ek'twn ysterwn(isws mono an to provlepseis otan to agorazeis).Sto katw katw me ta leftapou 8a dwseis gia THEORITIKA a8oryva systhmata psykshs 8a einai arketa wste na kaneis ena metrio h k kalo upgrade sto pc sou.H lysh einai na mazepseis(apo oti sou exei perisepsei,filous h k stock houses katasthmatwn) "eksarthmata" wste na sthseis ena mikro "katevasthri" kapou pou den enoxlei. P.s : To "katevasthri" afto 8a mporei na exei k alles xrhseis(synh8ws kana server(linux)etsi gia na asxolhsai me kati k na ma8aineis k tpt )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.