Προς το περιεχόμενο

Πρωτα βηματα σε ασυρματη προσβαση

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα να μου πειτε εν συντομια, τι ισχυει με τις ασυρματες καρτες δικτυου και τη συνδεση στο δικτυο.

Ενδιαφερομαι για συνδεση απο laptop σε διαφορα καθε φορα ασυρματα δικτυα.

Είτε ενσωματωμενες σε φορητο, είτε σε pcmcia, είτε σε desktop, είναι το ίδιο πράγμα?

Πρεπει ο χρηστης να ξερει κατι απο πρωτοκολλα? Εννοω οτι στα ενσυρματα εχουμε συνηθως τα 10/100, ενω για ασυρματα ακου κατι για 802g, b,a κλπ.

Υπαρχουν ασυμβατοτητες στο να συνδεθει κανεις, ή ολα ειναι ευκολα οπως με τα ενσυρματα?

Απο θεμα ασφαλειας τι γινεται? Πρεπει να κανω καποιες ρυθμισεις για να συνδεθω με ενα νεο δικτυο? Που?

Το software firewall χρειαζεται καποια ρυθμιση ωστε να μην εισελθουν ανεπιθυμητοι στο pc? Πως διασφαλιζομαι οτι δεν θα εχω υποκλοπες ή κακοβουλες ενεργειες στο pc μου, οταν το παω καπου και συνδεομαι ασυρματα(εκτος σπιτιου-αγνωστος χωρος)?

Wifi, wi-lan, κλπ τι διαφορες εχουν?

Μπορω καποιες φορες να απενεργοποιω εντελως την ασυρματη προσβαση? Και να ειμαι ησυχος οτι οντως ετσι είναι?

Τι αλλο πρεπει να ξερω για την ασυρματη προσβαση Laptop σε ασυρματο δικτυο?

Δημοσ.

Είτε ενσωματωμενες σε φορητο' date=' είτε σε pcmcia, είτε σε desktop, είναι το ίδιο πράγμα?

[/quote']

γενικά και αόριστα ναι, ολες κανουν την ιδια δουλεια

Πρεπει ο χρηστης να ξερει κατι απο πρωτοκολλα? Εννοω οτι στα ενσυρματα εχουμε συνηθως τα 10/100, ενω για ασυρματα ακου κατι για 802g, b,a κλπ.

802.11b = 11mbit, 802.11g = 54mbit

Υπαρχουν ασυμβατοτητες στο να συνδεθει κανεις, ή ολα ειναι ευκολα οπως με τα ενσυρματα?

το ιδιο και πιο ευκολα

Απο θεμα ασφαλειας τι γινεται? Πρεπει να κανω καποιες ρυθμισεις για να συνδεθω με ενα νεο δικτυο? Που?

εξαρταται σε τι δικτυο συνδεεσαι. Εαν συνδεεσαι σε δικτυο που εχει κρυπτογραφηση WEP/WPA κλπ πρεπει να ξερεις και το κλειδι..Με λιγα λογια το password για να συνδεθεις στο δικτυο..

Το software firewall χρειαζεται καποια ρυθμιση ωστε να μην εισελθουν ανεπιθυμητοι στο pc? Πως διασφαλιζομαι οτι δεν θα εχω υποκλοπες ή κακοβουλες ενεργειες στο pc μου, οταν το παω καπου και συνδεομαι ασυρματα(εκτος σπιτιου-αγνωστος χωρος)?

στα winxp servicepack2 το firewall ειναι ενεργοποιημενο απο default σε ολες τις συνδεσεις δικτυου οποτε δε θα εχεις προβλημα..

Wifi, wi-lan, κλπ τι διαφορες εχουν?

διαφορες ονομασιες για το ιδιο πραγμα

Μπορω καποιες φορες να απενεργοποιω εντελως την ασυρματη προσβαση? Και να ειμαι ησυχος οτι οντως ετσι είναι?

ναι συνηθως τα laptop με ενσωματομενο wifi εχουν το σχετικο κουμπακι για απενεργοποιηση της κεραιας εκπομπης/ληψης

Δημοσ.

mvar ευχαριστω!

Εαν εχω third party firewall, πως να το ρυθμισω ωστε και internet να εχω, και να μην δωσω απεριοριστη προσβαση σε καθε εναν στο δικτυο?

Υπαρχει καποια διαβαθμιση? Εννοω, να μην ειναι στη λογικη 'ολα ή τιποτα'.

Να εχω εγω προσβαση internet αλλα οχι ο καθενας στο Pc μου.

Δημοσ.

Βρε συ mjmj, αφού έχεις τόσες πολλές απορίες, δεν τις μαζεύεις όλες σε ένα topic να μην γίνεται μπάχαλο το forum ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...