Προς το περιεχόμενο

Τι λένε οι Macιδες στους Windάκιδες....

mixalis8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...imacs kai tous kanoun restart logw kolimatos toulaxiston 2 fores ti mera... Giati i apple den ekdidei to MacOS gia sumvato IBM-PC ? An to eixe kanei tha itan se olous tous upologistes to kurio leitourgiko. Akoma kai twra mporei na to kanei me epityxia. Giati omws?
χμ...λές?μπά κάτι βγάζεις ακόμα και από τέτοια topic

το ξεκινήσαμε χιουμοριστικά και στο τέλος βγάλαμε λαγούς:confused:

όσο για τα studio[αρκετά (ιδίως όταν ξεκινάνε)] έχουν σπασμένα.

όσο κάνει το cubase κάνει μιά μικρή κονσόλα.δεν συμφωνώ με αυτό

αλλά έτσι είναι η κατάσταση.

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

otan xsekinane isws... pantws otan vgazoun xrimata kai ta protimoun epwnumoi kallitexnes, mono gnisia

• Super Moderators
Δημοσ.
[...'] Giati i apple den ekdidei to MacOS gia sumvato IBM-PC ? An to eixe kanei tha itan se olous tous upologistes to kurio leitourgiko. Akoma kai twra mporei na to kanei me epityxia. Giati omws?

Γιατί δεν είναι ηλίθιοι.

Γι'αυτό.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Γιατί δεν είναι ηλίθιοι.

Γι'αυτό.

Profanws exeis kati sto mualo sou. Ti einai ayto pou apotrepei tin apple diladi apo to na ferthei ilithia kai na diathesei to MacOS gia ola ta pc? Ti tha sunevaine an to ekane? Lyste mou re paides kamoia aporia giati mporei na rwtaw xaza kat'esas pragmata alla ta exw aporia.

Δημοσ.

Γιατί θέλει να πουλήσει hardware(και έχει το κορυφαίο).Δεν είναι software εταιρεία όπως η Μικρομαλακή...Επιμένω πως στο εξωτερικό για μουσική o Mac παραμένει νο1(τα Logic και Digital Performer είναι άπαιχτα) είτε μας αρέσει είτε όχι.(βλέπε Αμερική-Αγγλία).Όσο για τα κολλήματα που λες ακόμα και να θες να κολλήσεις ένα Mac είναι πολύ δύσκολο.Τώρα πως ο γνωστοί σου το κολλάνε δυο φορές την ημέρα θα μου επιτρέψεις να είμαι επιφυλακτικός.Έχουν iMac G3 με Mac OS 9;Τότε ίσως.Όσο για τα Windows κατά γενική ομολογία(δες τα διαφορα forums)είναι αυτή τη στιγμή ότι χειρότερο σε λειτουργικό...

• Super Moderators
Δημοσ.
Profanws exeis kati sto mualo sou. Ti einai ayto pou apotrepei tin apple diladi apo to na ferthei ilithia kai na diathesei to MacOS gia ola ta pc? Ti tha sunevaine an to ekane? Lyste mou re paides kamoia aporia giati mporei na rwtaw xaza kat'esas pragmata alla ta exw aporia.

Το'χουμε ξανασυζητήσει κάπου (αλλά δεν θυμάμαι πού).

α. Το MacOS είναι σταθερό σαν βράχος - ακριβώς επειδή είναι proprietary και επειδή τρέχει μόνο σε υπολογιστές Macintosh.

Αν η Apple έπρεπε να λάβει υπ'όψιν της τις εκατομμύρια παραλλαγές των κοινών WinPC που κυκλοφορούν και να τις υποστηρίζει όλες (ή τις περισσότερες), δεν θα είχαμε σταθερό λειτουργικό, θα'χαμε αχταρμά - μάλλον έχουμε αχταρμά, αλλά αυτός ονομάζεται Windows.

β. Η Apple βγάζει χρήματα από τις πωλήσεις hardware. Αν διέθετε το MacOS στα κοινά WinPC κουτιά, δεν θα υπήρχε λόγος να αγοραστούν Macintosh.

Τέλος πάντων, δεν προσυλητίζω κανέναν, όποιος γουστάρει να τρέχει Windows δικαίωμά του. Αφήστε μας εμάς τους... αφελείς να τρέχουμε MacOS και να κάνουμε... 2 φορές την ημέρα restart τον iMac μας (πρώτη φορά το ακούω, ούτε οι πιο hardcore Microsoft fanboys δεν το λένε αυτό...).

Περιέργως, ο iMac μου έχει να κλείσει σχεδόν δύο μήνες και δεν έχω κάνει ούτε ένα restart.

Πρέπει να'μαι από τους τυχερούς ε;...

:neutral:

Δημοσ.

macis ένας γνωστός μου - πανασχετος με υπολογιστές, αλλά χομπίστας - είχε πολύ δυνατό PC P4 3,4 κτλ. και εντελώς τυχαία βρήκε εναν παλιό Mac G3 του πατέρα του. Γούσταρε την όλη φάση το άνοιξε, το έμαθε, το γούσταρε και του άλλαξε το λειτουργικό σε Panther νομίζω. Αργότερα του έβαλε και εξωτερικό σκληρό και DVD+-RW και απο εκείνη την μέρα που τον βρήκε μέχρι σήμερα δεν μπορεί να ξεκολλήσει!

Όταν του ζήτησα πριν κανένα 6μηνο να μου το πουλήσει, μου είπε το παγκόσμιο: "Τί λες ρε, και μετά εγώ τι θα έχω; Αυτά που κάνει αυτό δε τα κάνει ούτε αστροναύτης!" - All the money... :razz:

Επισκέπτης
Δημοσ.

suggnwmi pou vlastimisa, proskunw, kali sunexeia

Δημοσ.

Ώπα ρε tassos τώρα γιατί στραβώνεις; είπε κανέις ότι πρέπει να πάρεις mac; Και εγώ PC έχω την τύχη μου (για λόγους χρονοδιαγράμματος δεν πήρα mac, γιατί περίμενα πότε θα γίνει το Dual Boot στα Intel), αλλά το καλό το πράγμα φαίνεται!

Σου λέω τα μηχανάκια mac μεσοπρόθεσμα και εν μέρη μακροπρόθεσμα δεν χάνουν τόσο γρήγορα την αξία τους! Είπαμε G3 (αν θυμάμαι καλά 2000-2001 κυκλοφόρησε) και το μόνο που χρειάστηκε το παλικάρι ήταν έξτρα χώρος και αντιγραφικό για DVD (αφού τότε δεν υπήρχαν DVD+-RW) και μάλιστα το Panther είναι σχετικά πρόσφατο λειτουργικό και του λειτουργεί πάρα πολύ καλά!

Έκανε και κάτι δικά του με επεξεργασία βίντεο και μοντάζ σε φωτογραφίες (δέν ξέρω για τώρα) και γενικά έχει πολλές απαιτήσεις απο πόρους, δυνατότητες και ευχρηστία!

Για τα PC και γενικότερα για την πλατφόρμα wintel έχω δοκιμάσει με "επιτυχία" το εξής: Έβαλα τα ΧΡ pro με SP2 στο PC της ξαδέλφης μου, PII στα 233 Mhrz με 384 ΜΒ Ram, και δέ λέω όλα λειτουργούν, και το DVD παίζει ταινίες (με άπειρα κολλήματα) - εννοείται πως τα γραφικά των ΧΡ είναι απενεργοποιημένα - και για μετατροπή απο DVD σε Divx ούτε λόγος!!!

Οπότε δικαιολογημένα χαρακτηρίζουμε το MacOS μακράν καλύτερο λειτουργικό απο τα windows, με το μοναδικό, ίσως, "μειονέκτημα" την περιορισμένη υποστήριξη σε παιχνίδια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Oxi re de stravwnw alla ti na kanw apo ti stigmi pou duo atoma amfisvitoun kati pou exw dei me ta matia mou? treis ypologistes diladi imac g3 na kolane asustola kai eukola, me to leitourgiko pou eixan kata tin agora tous. Les kai eimai kanenas pwlitis windows kai exw sumferon na pw psemata gia tin apple. Siga... Oso gi'ayto pou les pws kathe nea ekdosi windows rixnei polu to performance twn palaiwn sustimatwn, symfwnw fusika. Vevaia uparxoun luseis. Uparxoun kai ta windows 2000 gia tous PII pou den exoun ousiastikes diafores me ta XP... Alla twra milame gia epipedo simple user etsi pou thelei na mathei ligo to office kai to internet.

Δημοσ.
Το'χουμε ξανασυζητήσει κάπου (αλλά δεν θυμάμαι πού).

α. Το MacOS είναι σταθερό σαν βράχος - ακριβώς επειδή είναι proprietary και επειδή τρέχει μόνο σε υπολογιστές Macintosh.

Αν η Apple έπρεπε να λάβει υπ'όψιν της τις εκατομμύρια παραλλαγές των κοινών WinPC που κυκλοφορούν και να τις υποστηρίζει όλες (ή τις περισσότερες)' date=' δεν θα είχαμε σταθερό λειτουργικό, θα'χαμε αχταρμά - μάλλον έχουμε αχταρμά, αλλά αυτός ονομάζεται Windows.

:neutral:[/quote']

Εχεις πιασει το νοημα, ο λογος για τα απειρα κολληματα των Windows ειναι οτι προσπαθουν να υποστηριξουν εφαρμογες legacy...Ετσι ωστε η Χ εταιρια που εχει μια λογιστικη εφαρμογη που ετρεχε σε MS DOS 5.0, να συνεχιζει να τρεχει και τωρα.

Λειτουργικα που ειναι γραμμενα να δουλευουν σε συγκεκριμενο hardware ειναι λογικο να ειναι πιο σταθερα πχ Amiga OS, το Mac OS, AS/400 OS. Δεν πιστευω οτι ειναι κακο λειτουργικο τα windows...Απλα υπαρχει το legacy software και χαλαει την συνταγη

Επισκέπτης
Δημοσ.
κολούσαν στο άσχετο ή όταν έτρεχαν πολλές και "βαριές" εφαρμογές ταυτόχρονα;

otan etrexan efarmoges pou eixe na kanei me scannarisma eixa paratirisei egw...

Δημοσ.
Εχεις πιασει το νοημα' date=' ο λογος για τα απειρα κολληματα των Windows ειναι οτι προσπαθουν να υποστηριξουν εφαρμογες legacy...Ετσι ωστε η Χ εταιρια που εχει μια λογιστικη εφαρμογη που ετρεχε σε MS DOS 5.0, να συνεχιζει να τρεχει και τωρα.

[/quote']

Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ήταν ασταθή τα 9x, Me, ακριβώς επειδή είχαν 32bit-o πυρήνα αλλά και ένα 16bit-ο υποσύστημα για τις legacy εφαρμογές. Στα NT Class η κατάσταση σαφώς και βελτιώθηκε και δε βλέπεις μπλε οθόνες συχνά, εκτός αν γίνει κάποια στραβή με hardware (είτε αστοχία υλικού, είτε κακογραμμένοι drivers). Τα Windows έχουν κατ' εμέ τρεις βασικές αδυναμίες:

• Τη registry, δηλαδή ένα set από 4-5 αρχεία, τα οποία συγκεντρώνουν όλη τη λειτουργικότητα του συστήματος. Με άλλα λόγια, χάνεις ένα τέτοιο αρχείο και στην καλύτερη απλά δε δουλεύουν οι περισσότερες εφαρμογές σου. Στη χειρότερη απλά δεν ξεκινάει το σύστημά σου.

• Τον τρόπο διαχείρισης των χρηστών. Ενώ τα NT-Class είναι πραγματικό multi-user ΛΣ, εντούτοις όλοι δουλεύουν τοπικά ως Administrators, με αποτέλεσμα οτιδήποτε τρέξουν να μπορεί να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας αλλαγές στο σύστημά τους. Ενώ υποστηρίζουν ωραιότατα file permissions, αυτά δε χρησιμοποιούνται παρά μόνο για να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη στα file transfers. Με άλλα λόγια, ενώ τα NT-Class έχουν κάποια σοβαρά χαρακτηριστικά, οι αρχικές ρυθμίσεις τους και η νοοτροπία των χρηστών τους παραμένουν ηλίθιες.

Προφανώς υπάρχουν και άλλα σημαντικά προβλήματα (διαχείριση μνήμης, άθλιος TCP/IP stack, απαράδεκτες υλοποιήσεις ακόμα και πρωτοκόλλων της ίδιας της MS), αλλά η πηγή όλων των κακών είναι τα παραπάνω.

Λειτουργικα που ειναι γραμμενα να δουλευουν σε συγκεκριμενο hardware ειναι λογικο να ειναι πιο σταθερα πχ Amiga OS, το Mac OS, AS/400 OS. Δεν πιστευω οτι ειναι κακο λειτουργικο τα windows...Απλα υπαρχει το legacy software και χαλαει την συνταγη

Το Linux, που τρέχει από Grids μέχρι και σε τοστιέρες, γιατί είναι εξίσου σταθερό*; Το NetBSD; Ούτε proprietary είναι, ούτε για συγκεκριμένο hardware έχουν φτιαχτεί. Ο λόγος για τον οποίο το OS X είναι σταθερό είναι γιατί είναι *NIX. Έχει πίσω του ολόκληρη κληρονομιά 30+ ετών και έχει συνδυάσει τις καλύτερες τεχνολογίες: ο πυρήνας του έχει τμήματα από το FreeBSD και τμήματα από τον Mach 3.0 microkernel, ενώ το userspace είναι BSD. Το ίδιο το OS X είναι η κατάληξη μιας μεγάλης πορείας που άρχισε στα τέλη του 80 και άκουγε τότε στο όνομα NeXTSTEP. Δεν είναι λοιπόν ένα καινούργιο ΛΣ που παρουσιάστηκε μια μέρα από το πουθενά για να σαρώσει τα πάντα.

Προφανώς και το ποιοτικό hardware βοηθάει το ΛΣ, όπως ακριβώς και τα workstations της <βάλτε οποιαδήποτε καλή εταιρία εδώ> δεν πέταγαν μπλε οθόνες, αλλά δεν είναι ο λόγος για τον οποίο το OS X είναι καλύτερο και σταθερότερο από τα Windows γενικά.

* Ο όρος σταθερό εφεξής θα σημαίνει ότι το ΛΣ παρουσιάζει σταθερή συμπεριφορά και επιδόσεις ανεξαρτήτως του πόσο καιρό είναι εγκατεστημένο σε ένα υπολογιστικό σύστημα,

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...