Προς το περιεχόμενο

Αγορά από εξωτερικό

Zupercharger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για μια κάρτα γραφικών η οποία απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά (HIS X1900xt iceQ3) και προσανατολίζομαι να την φέρω απ' εξω (Αγγλία, Αμερική ή Γερμανία). Δεν έχω ξανακάνει αγορά από το εξωτερικό και το σκέφτομαι. Αν έχει κανείς προσωπική εμπειρία παρακαλώ ας μου πει τι πρέπει να προσέξω και αν υπάρχουν τίποτα παγίδες. Στην τιμή (μετά τη μετατροπή σε ευρώ αν δεν είναι ήδη) εκτός από το φόρο της εκάστοτε χώρας και τα έξοδα μεταφοράς (shipping costs) τι άλλο θα πρέπει να προσθέσω; Δύσκολες ερωτήσεις πρωί πρωί ε; Απλά δε θέλω να την πατήσω γιατί 500? δεν είναι για πέταμα.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν βρίσκω τη συγκεκριμένη κάρτα (HIS x1900xt iceQ3) εκεί. Το ξέρω πως υπάρχουν άλλες x1900xt σε αυτήν την τιμή αλλά θέλω τη συγκεκριμένη λόγω του καλύτερου συστήματος ψύξης. Και μη μου πείτε για X2. Δεν θέλω σύστημα ψύξης που να πετάει τον αέρα μέσα στο κουτί μου.

Δημοσ.

Πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα μόνο αν την αγοράσεις από χώρα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης. Τότε, θα ζητήσεις απ' τον πωλητή να σου στείλει ξεχωριστά την απόδειξη αγοράς σε ένα φάκελο και πάνω ή μέσα στο δέμα με την κάρτα γραφικών να αναγράψει τιμή μικρότερη από €40.

Αυτό γίνεται επειδή στο τελωνείο ελέγχονται τα δέματα που έρχονται από χώρες εκτός ΕU και φορολογούνται ανάλογα με το κόστος τους. Τα €40 που ανέφερα είναι το αφορολόγητο όριο και πρόσεξε, αν δεν βάλει καθόλου τιμή ο πωλητής, θα ψάξουν μόνοι τους να δούν πόσο κοστίζει και θα τραβάτε μαζί τα μαλιά σας!

Δημοσ.

Το σύστημα ψύξης πετυχαίνει 7-8 βαθμούς κελσίου λιγότερους (όχι και τόσο σημαντική διαφορά) αλλά είναι ο πολύ λιγότερος θόρυβος που έχω κολλήσει με αυτή. Μετά από αυτά που είπε ο giankyr (thanks giankyr) δεν σκέφτομαι καν για Αμερική. Μάλλον από Αγγλία θα την πάρω. Δεν υπάρχει κάνα θέμα extra φόρου από εκεί έτσι;

Δημοσ.

Όχι απο Αγγλία είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα. Σαν να αγοράζεις από κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας. Ούτε άλλες αναγραφόμενες τιμές ούτε τίποτα :)

Δημοσ.

Ισχύει και για Γερμανία αυτό; Ρωτάω γιατί εκεί βρήκα ένα site με αντικαταβολή. Δε θα ήθελα να χρησιμοποιήσω πιστωτική κάρτα.

Δημοσ.

Ισχυει και για Γερμανια.

ΑΝτικαταβολη θα πληρωσεις καμποσα επιπλεον (μπορει και 15 ευρω).

Μου φαινεται περιεργο παντως γιατι (αν και την ψαχνω καιρο) δεν εχω δει να δεχονται αντικαταβολες για εξωτερικο.

Δημοσ.

Kαι επιτέλους ξεκολληστε απτον φόβο της πιστωτικής....

Ενα ταξίδι αν θες να πας στο εξωτερικό για να κλείσεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πιστωτική, όχι μονο για να πληρωσεις το ποσο αλλα και για να εχουν ασφάλεια σε περίπτωση που εχεις κανει ζημιές στο δωμάτιο.

Δηλαδή ξαφνικά μας πειράζει που μεταδίδεται πληροφορία μέσα απο encrypted protocols αλλά θεωρούμε δεδομένο να δωσουμε ελεύθερα απ'το τηλέφωνο την κάρτα μας?

Δημοσ.

Kαι στο εστιατοριο οταν πάει κάποιος και πληρώνει με κάρτα και την παίρνει ο σερβιτόρος μέσα χωρίς να ξέρεις τί στοιχεία κρατάει, γιατί δεν βγάζει κανείς attica gift card?

Τελοσπάντων, οποιος θέλει να κανει αγορά και εχει αμφιβολιες ας βγαλει μια τετοια κάρτα με συγκεκριμένα χρήματα να ξεμπερδεύει να μην έχει και άγχος..! :)

Δημοσ.

polaki, milwntas genika k xwris na thelw na se thiksw proswpika,

opoios plhrwnei me pistwtikes se estiatorio einai apla ******* :)

hmartooon pia...

k opoios exei asxolithei me pistwtikes, ektos ki an fysaei poly to paradaki, panta mesa bainei. H megalyterh apath ths sygxronhs agoras einai.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...