Θοδωρής Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Παιδιά έχω εναν Intel D930 Σε μια Μ/Β Asus p5wd2 e Premium. To πρόβλημα είναι οτι όταν ο επεξεργαστής φτάνει τους 45C όλα τα παιχνίδια σερνονται τοσο πολύ που ξενερώνω και κλέινω τον υπολογιστή. Εχθες όμως μετα απο λιγο search εδώ εκανα το εξής, κατέβασα το Vcore απο 1,40 σε 1,25 ξέροντας οτι το default για D903 ειναι 1,3. Το αποτέλεσμα είναι ο υπολογιστής να ξεκιναει με 29C και σπάνια να φτάνει τους 45C σε Full Load. Πιστέυετε οτι εκανα σωστά; Επισης στο Bios το FSB voltages και Mch voltages το έχει στο Ayto μήπως ξέρεται τι Volt πρέπει να βάλω και σε αυτά; Ποιες ειναι η Default τιμες δηλαδη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
palawiaris Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Δημοσ. 15 Μαΐου 2006 Φίλε το μόνο που γνωρίζω ότι το κανονκό ρεύμα που πρέπει να δώσεις είναι 1,3 βολτ.Καλύτερα άστα όλα default kai Auto.Παραπάνω δίνουν όσοι υπερχρονίζουν αρκετά πάνω από τα 4 ghz.
akmakas Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Φιλε θοδωρη....Το να ανεβασεις την ταση στο CPU σου ειναι δωρο αδωρο εφοσον δεν κανεις Overclock δηλαδη να ανεβασεις το system bus για να ανεβει και η συχνοτητα!Αλλα ακομα και την ταση να ανεβαζες δεν δικαιολογουνται αυτα τα κοληματα που εχεις! Επισης μην εμπιστευεσαι τον δικτη της θερμοκρασιας στο bios γιατι μπορει να εχει καποιο προβλημα(το εχω παθει)Θα σου προτεινα να αγορασεις μια καλη θερμοαπαγογικη αλοιφη και να ξανασεταρεις την ψυκτρα σου ισως να εχεις δραματικες απωλειες απο εκει!Αρα το 45 που σου λεει ειναι ισος ψευτικο!!!Ισος εχεις 90 βαθμους και δεν το ξερεις! Εγω αγορασα τον PentiumD 2.66GHZ εχω ανεβασει την ταση απο 1,39 στα 1,48 και τον ανεβασα στα 3,75GHZ δεν εχει κανενα προβλημα εξαλου οι Pentium D ειναι κορυφαιοι στην ελαστικοτητα τους!!
GoriLLakoS Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Kαι επισης τα mhz ολων των ιντελ μεχρι την σειρα 9 ειναι κουφια.. Θοδωρη μπορει να μην παταει καλα η ψυκτρα σου...και να κανει το cpu σου throttle με αποτελεσμα να σερνεται....
akmakas Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Παιδιά έχω εναν Intel D930 Σε μια Μ/Β Asus p5wd2 e Premium. To πρόβλημα είναι οτι όταν ο επεξεργαστής φτάνει τους 45C όλα τα παιχνίδια σερνονται τοσο πολύ που ξενερώνω και κλέινω τον υπολογιστή. Εχθες όμως μετα απο λιγο search εδώ εκανα το εξής, κατέβασα το Vcore απο 1,40 σε 1,25 ξέροντας οτι το default για D903 ειναι 1,3. Το αποτέλεσμα είναι ο υπολογιστής να ξεκιναει με 29C και σπάνια να φτάνει τους 45C σε Full Load. Πιστέυετε οτι εκανα σωστά; Επισης στο Bios το FSB voltages και Mch voltages το έχει στο Ayto μήπως ξέρεται τι Volt πρέπει να βάλω και σε αυτά; Ποιες ειναι η Default τιμες δηλαδη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Επισης κοιταξε και αν θερμαινεται το chipset της motherboard οπως επισης και η καρτα γραφικων που ξερεις καμια φορα PC ειναι οτι θελουν κανουν!!!
Θοδωρής Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Παιδιά ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σας.κατι τελευταίο, μήπως παιζει ρόλο το τροφοδοτικό που είναι 420w και εκεί που μπαίνει στη Μ/Β το 8πινο καλώδιο ρευματος εγώ έχω 4πινο(επηδεί δεν εχει 8πινο το τροφοδοτικό μου).Μήπως απο εκεί κανει αυτα τα νούμερα οταν χτυπαέι 45C και πέφτει η αποδοση;
mikael Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Exo ton idio epexergasth kai thn idia mobo me aythn thn psyktra http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650463 H thermokrasia einai apo 39~45 xoris na kanei kati o ypologisths kai otan paizo kana game xtypaei 50~52. Exo omos thn ypopsia oti h thermokrasia pou deixnei einai mallon lathos. Otan akoympo me to daxtylo thn vash ths psyktas ayth einai krya parolo pou h thermokrasia deixnei 45. Mallon kati paizei me to bios.
akmakas Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Exo ton idio epexergasth kai thn idia mobo me aythn thn psyktrahttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650463 H thermokrasia einai apo 39~45 xoris na kanei kati o ypologisths kai otan paizo kana game xtypaei 50~52. Exo omos thn ypopsia oti h thermokrasia pou deixnei einai mallon lathos. Otan akoympo me to daxtylo thn vash ths psyktas ayth einai krya parolo pou h thermokrasia deixnei 45. Mallon kati paizei me to bios. Mikael δεν μπορεις να καταλαβεις και πολλα ακουμπωντας την ψυκτρα με το δακτυλο σου!Ολο το παιχνιδι βρισκεται στον πυρινα της cpu εκει γινεται το hot παρτυ απο εξωτερικα ολα μπορει να ειναι οκ! Αλλα υπαρχει περιπτωση και να εχεις προβλημα!Δες για update bios!
mikael Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Molis eida sto site ths asus oti vghke stis 15-5 ena beta bios. tha to dokimaso kai tha sas po. http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20Premium
akmakas Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Molis eida sto site ths asus oti vghke stis 15-5 ena beta bios. tha to dokimaso kai tha sas po. http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20Premium Καλυτερα φιλε να μην βαλεις beta bios στο PC περιμενε να βγει κανενα κανονικο! Εξαλου και οι 50 βαθμοι εναι οκ!Εγω ξεκειναω με 50 και παω μεχρι 62 δεν εχω κανενα προβλημα Αστο ετσι!
cronos Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Καλυτερα φιλε να μην βαλεις beta bios στο PC περιμενε να βγει κανενα κανονικο!Εξαλου και οι 50 βαθμοι εναι οκ!Εγω ξεκειναω με 50 και παω μεχρι 62 δεν εχω κανενα προβλημα Αστο ετσι! Ναι και γώ αυτής της άποψης είμαι: σύστημα που δουλεύει μή το πειράζεις. Αλλά και αυτοί της ASUS δε τους προλαβαίνεις. Εκεί που έκαναν πόσο καιρό να βγάλουν BIOS Update τώρα μέσα σε δέκα μέρες έβγαλαν δύο. Αλλά δεν λένε τί διορθώνει το καθένα. Εγώ πάντως έχω ξεμείνει με την 302 έκδοση, τη οποία βλέπω έχουν αποσύρει για κάποιο περίεργο λόγο.
Θοδωρής Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 δεν μου απαντησατε όμως αν παιζει ρόλο το τροφοδοτικό που είναι 420w και εκεί που μπαίνει στη Μ/Β το 8 πινο καλώδιο ρευματος εγώ έχω 4 πινο(επειδη δεν εχει 8 πινο το τροφοδοτικό μου).Μήπως απο εκεί κανει αυτα τα νούμερα οταν χτυπαέι 45C και πέφτει η αποδοση;
akmakas Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 δεν μου απαντησατε όμως αν παιζει ρόλο το τροφοδοτικό που είναι 420w και εκεί που μπαίνει στη Μ/Β το 8 πινο καλώδιο ρευματος εγώ έχω 4 πινο(επειδη δεν εχει 8 πινο το τροφοδοτικό μου).Μήπως απο εκεί κανει αυτα τα νούμερα οταν χτυπαέι 45C και πέφτει η αποδοση; Φιλε θοδωρη εδω τωρα με πιανεις αδιαβαστο!Απο οτι ξερω,τα καινουρια συστηματα για intel που εχω τωρα,θελουν δυο τροφοδοσιες οχι μια!!Ειναι η κεντρικη τροφοδοσια που το βυσμα ειναι μεγαλυτερο που ουτος σι αλλιως αν δεν το υποστηριζε το τροφοδοτικο σου δεν θα εμπενε.Αλλα και αλλη μια τετραπινη τροφοδοσια που μπαινει αριστερα επανω στο socket Το δικο μου το board P5N32-SLI Deluxe ετσι ειναι οπως και ολα τα καινουρια αλλα και παλαιοτερα board που ειχαν βγει για τους απλους Pentium 4:-D
Θοδωρής Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2006 Καταλαβα ποιο λες αλλα δε λεω αυτό εμενα εχει τρεις υποδοχες ενα 24πινο ενα 4πινο(αυτο που λες εσύ) και αλλο ενα 8 πινο (αυτό που λεω εγώ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.