Προς το περιεχόμενο

Amd3500 Sos!!!

Draculina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους!!Έχω 1 AMD 3500+ και ξαφνικά συνέβη το εξής περίεργο:

Το Core Centre της MOBO (MSI K8N SLI Platinum) μου δείχνει ότι δουλεύει στα 1000 ΜHz ο επεξεργαστής!!!(200x5). Παιδια 1 restart έκανα, τπτ άλλο!!Και το clock του ΒΙΟS είναι νορμαλ, 2210!!Τσεκαρα και με τα ntunes της nvidia τα ίδια δείχνουν, έκανα και 1 πρόχειρο benchmark και βγήκε πολύ χαμηλότερο!!Άρα η ένδειξη είναι σωστή...Τι συμβαίνει??!! :confused:

Δημοσ.

mipos einai energopoiimeno to cool 'n' quiet sto bios?

Me auto energopoiimeno, otan o epeksergastis den leitourgei sto foul , xamilwnei i syxnotita tou gia na peftei i thermokrasia kai i katanallwsi tou

Δημοσ.

Ναι, αλλά το benchmark; Ti benchmark ήταν αυτό, διότι το cool'n'quiet ρίχνει τη συχνότητα και την τάση όταν δεν υπάρχει CPU load.

Για να δεις αν είναι όντως αυτό, μπορείς να τρέξεις κάτι σχετικά "βαρύ". Το σχετικά σημαίνει πως, ακόμη και ένα 3D screensaver αρκεί, ή και το 3D demo στα credits του Winamp.

Τότε θα πρέπει να δεις τη CPU να ανεβαίνει συχνότητα. Αν όχι, μπορεί να έχεις ενεργοποιήσει κανένα power-saving mode, ή έχεις άλλο πρόβλημα.

Δημοσ.

Αχ παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!!!Το ενσωματωμέμο benchmark των ntunes της nvidia έκανα, έτρεξα και 1 pcmark, στον πάτο το score!!Έτρεξα και 1 πρόγραμμα της σχολής σε Matlab, cpu utilization 100% επί 15 λεπτά, δεν ξεκόλλησε από τα 1003ΜΗz, το cool'n'quiet μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του core center χωρίς να μπει κανείς στο BIOS, οπότε και γω αυτό υπέθεσα στην αρχή...

Τελικά έκανα BIOS reset σήμερα το πρωί και επανήλθε ευτυχως!!Η πλάκα είναι ότι 1 απλό restart έκανα, ούτε στο BIOS δεν είχα μπει!!Τπτ!!Οι ρυθμίσεις του BIOS ήταν το 1 που τσέκαρα,όλα οκ!!Εξάλλου δεν είχα μπει να τις αλλάξω..Δεν ξέρω τι έγινε έτσι ξαφνικά...Κάτι environment variables πρόσθεσα γιατί εγκατέστησα 1 πρόγραμμα στατικών,γιαυτό και το restart, τι να πω...

Αρκεί που λύθηκε, έπαθα 1 φρίκη όπως καταλαβαίνετε!!!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις συμβουλές!!!

Δημοσ.

Ά να χαθούνε, παλιο-μηχανήματα του διαβόλου!

Καλά κάνω 'γω και δεν τα πλησιάζω... :-P

Ουουουουου σιξ σιξ σιξ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...