Προς το περιεχόμενο

SMS VB code

Pleasure

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι.

Μήπως γνωρίζει κανείς σας λιγάκι κώδικα να μπορώ να στέλνω SMS με την Visual Basic σε Nokia Κινητό με την IRDA μου ? Σίγουρα αυτό θα βοηθούσε πολλούς χρήστες για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων τους.

Στο Internet παίζουν μόνο κάτι ακριβά ActiveX controls.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.
Καλησπέρα φίλοι.

Μήπως γνωρίζει κανείς σας λιγάκι κώδικα να μπορώ να στέλνω SMS με την Visual Basic σε Nokia Κινητό με την IRDA μου ? Σίγουρα αυτό θα βοηθούσε πολλούς χρήστες για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων τους.

Στο Internet παίζουν μόνο κάτι ακριβά ActiveX controls.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Νομίζω οτι είναι απλές AT εντολές. Η irda είναι serial port, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το serial port control της visual basic.

Στο linux είχα κάνει ενα project που έστελνες sms απο το web και χρησιμοποιούσα το samcem (ή καπως έτσι) που ειναι open source. Είναι perl, μπορείς να του ρίξεις μια ματιά για να καταλάβεις τι at commands χρειάζεσαι (αν και νομίζω οτι θα βρείς πολλα specs εκει έξω).

Δημοσ.

έχεις όμως υπόψη ποιές AT εντολές είναι ?

Σίγουρα κάποιος θα έχει προσπαθήσει κάτι ...

Δημοσ.

Το είχα φτιάξει για ένα ericsson t28 που συνδεόταν απευθείας στην σειριακή πόρτα του υπολογιστή. Με το εργαλείο msComm της Microsoft συνδεόμουν στο modem του κινητού και με τις κατάλληλες εντολές έστελνα το sms. Είχα ένα πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες βέβαια. Το πρόβλημα με τα καινούργια κινητά είναι ότι συνδέονται μέσω irDa ή Bluetooth σε κάποια εικονική σειριακή πόρτα με αριθμό μεγαλύτερο του 16. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα διότι τα εργαλεία της Visual Basic δεν υποστηρίζουν πόρτα με αριθμό μεγαλύτερο του 16. Πρέπει να κινηθείς με άλλον τρόπο. Είχα δοκιμάσει κάτι μέσω A.P.I. αλλά ποτέ δεν το ολοκλήρωσα. Θα του ρίξω μια ματιά πάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...