Προς το περιεχόμενο

WinXP και Αναβάθμιση M/B & CPU ?

Magnum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως ξέρει κανένας τι γίνεται όταν ένα μηχάνημα έχει εγκατεστημένα τα WinXP και γίνει αναβάθμιση της M/B & CPU (και ίσως HDD)?? :<P>1. Κλειδώνει και δεν τρέχει καθόλου (κοινός Μαύρη οθόνη, οπότε τρέχουμε...)<P>2. Ξαναζητάει το Serial και στην συνέχεια ξανα - Activation ...? smile.gif" border="0<P>3. Υπάρχει κάποιο "μαγικό προγραμματάκι" που κάνει την αναγκαία δουλειά...<P>4. Ξανα εγκατάσταση των WinXP από επάνω ala Win9x-Me<P>5. Δεν τρέχει τίποτα <P>6. Μυστήριο !! confused.gif" border="0 <P>Mike

Δημοσ.

Πώς μπορώ να διαπιστώσω αν έχω την corporate?<BR>Το γράφει πουθενά ? confused.gif" border="0 <P>Είναι αυτή με το "καλό" Serial? wink.gif" border="0<P>Ευχαριστώ..<P>Mike smile.gif" border="0

• Super Moderators
Δημοσ.

Αγαπητέ μου Magnum, αν έχεις υπομονή δύο-τρεις μέρες (μέχρι Τρίτη, το πολύ Τετάρτη) θα σου πω την προσωπική μου άποψη. Την Τρίτη αλλάζω: επεξεργαστή, μητρική, οθόνη, κάρτα γραφικών και προσθέτω μνήμη και άλλον έναν σκληρό. Τρέχω Windows XP Pro αλλά την Corporate έκδοση wink.gif" border="0 και θα προσπαθήσω να δω αντιδράσεις του λειτουργικού... smile.gif" border="0 Στην χειρότερη, format κλπ...<P>Δεν γράφει πουθενά για το corporate, ο 'καλός' ο κωδικός είναι για corporate όμως. Αν πας στο Start > Run και πληκτρολογήσεις <B>oobe/msoobe /a</B> και σου βγάλει Windows is already activated, είναι ένα καλό σημάδι (αν φυσικά δεν το έχεις κάνει εσύ!).

Δημοσ.

Και εγώ σύντομα θα κάνω αναβάθμιση της Μ/Β & CPU. <BR>Γι' αυτό ήθελα να γνωρίζω τι γίνεται με τα WinXP τα οποια έλεγα να βάλω στην θέση των WinMe τα οποια έχουν γίνει κ**ος (και τα οποια τα έχω dual Boot με τα Win2K) ώστε αν είναι να μην τα βάλω τώρα αλλά να περιμένω την αναβάθμιση.<P>Περιμένω νέα σου ....<P>Mike

• Super Moderators
Δημοσ.

Φίλε Mike, το μόνο που θα σου συνιστούσα - απ' όσο μπορώ να συμβουλέψω - είναι να βρεις με τον ένα ή άλλο τρόπο προγράμματα και drivers για ΧΡ. Επειδή κι εγώ έκανα αναβάθμιση απο 98 σε ΧΡ, έκανα τα εξής απλοϊκά: Πριν την αναβάθμιση είχα έναν δίσκο 8GB με όλα τα προγράμματα και τα έγγραφά μου και τα downloads. Σ' αυτόν τον δίσκο κατέβασα ό,τι drivers και προγράμματα χρειαζόμουνα ειδικά για τα ΧΡ - αν και από drivers δεν χρειάστηκα ΤΙΠΟΤΑ, τα βρήκαν όλα τα ΧΡ. Για την αναβάθμιση πήρα έναν καινούργιο δίσκο 30GB όπου έκανα fdisk και format. Ρίχνω στον νέο δίσκο τα 98 και βάζω minimum install και καπάκι (χωρίς τίποτε άλλο) ρίχνω από πάνω τα ΧΡ (για κάποιο λόγο δεν μπόρεσα να κάνω clean install). Από τον δεύτερο δίσκο (τον 'παλιό' τον 8άρη) μετέφερα ό,τι downloaded πρόγραμμα και έγγραφο ήθελα στον νέο δίσκο και όλα καλά κι ωραία. Από τα ΧΡ, παρεπιπτόντως, είμαι πολύ ευχαριστημένος... <P>Νέα θα έχω από Τρίτη smile.gif" border="0 smile.gif" border="0

Δημοσ.

Θα περιμένω νέα σου...<P>Όσο για τα XP θα τα κάνω Clean Install γιατι με τους drivers κλπ το Upgrade ειναι επικινδυνο !! <BR>Για τους Drivers κλπ όπως και τα WinXP τα γνωρίζω μιας και τα έχω ήδη βάλει στον 2ο Η/Υ που έχω που όμως ξήλωσα και τα WinMe & Win2K..<P>Στον Η/Υ που θελω να τα βάλω και σκοπεύω να τον αναβαθμίσω θα κρατήσω και τα Win2K μαζί με τις εγκαταστάσεις...<BR>Τα XP θα αντικαταστήσουν τα Me που τα είχα κυρίως λόγο Games, και ανάλογα μετά μπορεί να καταργήσω και τα Win2K...<P><BR>Mike

• Super Moderators
Δημοσ.

Κανονικά θα'πρεπε να στείλω την παρούσα απάντηση με p.m. αλλά σκέφτομαι ότι ενδεχομένως κι άλλα μέλη του forum μπορεί να ενδιαφερθούν. Λοιπόν, σε συνέχεια των παραπάνω και μετά από <B>εξαντλητικές</B> δοκιμές διαπίστωσα ότι... τα WindowsXP δεν αντιδρούν πολύ καλά (έως χάλια) σε αλλαγή CPU & Motherboard. Βασικά αρνούνται να μπουν στο σύστημα, τραβάνε μια μπλε οθόνη και λένε ότι ενδεχομένως να'χεις κολλήσει κάποιον ιό (<I>ναι, ναι, τον ιό Pentium4! wink.gif" border="0</I>) ή ότι ο σκληρός δίσκος χρειάζεται έλεγχο. <BR>Οπότε η μόνη λύση είναι format... frown.gif" border="0<P>Τip: Πριν την αλλαγή CPU-M/B, να γίνει οπωσδήποτε μεταφορά των αρχείων που θέλετε να κρατήσετε, σε shared folder (C:\Documents and Settings\All users) και να ΞΕ-τσεκάρετε την επίλογή Make this folder private από τις ιδιότητες των folders που θέλετε να κρατήσετε. Αλλιώς δεν τα 'βλέπει' ούτε ο θεός... <P>Φίλε Magnum, ελπίζω να σε κάλυψα... smile.gif" border="0

Δημοσ.

<BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><HR>Originally posted by paredwse:<BR><STRONG>Κανονικά θα'πρεπε να στείλω την παρούσα απάντηση με p.m. αλλά σκέφτομαι ότι ενδεχομένως κι άλλα μέλη του forum μπορεί να ενδιαφερθούν. Λοιπόν, σε συνέχεια των παραπάνω και μετά από <B>εξαντλητικές</B> δοκιμές διαπίστωσα ότι... τα WindowsXP δεν αντιδρούν πολύ καλά (έως χάλια) σε αλλαγή CPU & Motherboard. Βασικά αρνούνται να μπουν στο σύστημα, τραβάνε μια μπλε οθόνη και λένε ότι ενδεχομένως να'χεις κολλήσει κάποιον ιό (<I>ναι, ναι, τον ιό Pentium4! wink.gif" border="0</I>) ή ότι ο σκληρός δίσκος χρειάζεται έλεγχο. <BR>Οπότε η μόνη λύση είναι format... frown.gif" border="0<P>Τip: Πριν την αλλαγή CPU-M/B, να γίνει οπωσδήποτε μεταφορά των αρχείων που θέλετε να κρατήσετε, σε shared folder (C:\Documents and Settings\All users) και να ΞΕ-τσεκάρετε την επίλογή Make this folder private από τις ιδιότητες των folders που θέλετε να κρατήσετε. Αλλιώς δεν τα 'βλέπει' ούτε ο θεός... <P>Φίλε Magnum, ελπίζω να σε κάλυψα... smile.gif" border="0</STRONG><HR></BLOCKQUOTE><P> Μετά από αυτά λέω να περιμένω σίγουρα την αλλαγή της M/B & CPU και μετά να βάλω τα WinXP!! shocked.gif" border="0 shocked.gif" border="0 <P>Όσο για το TIP που λές μήπως ισχύει μόνο σε NTFS δίσκους ή και σε FAT32 ?? <P>Mike

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...