Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικό κλείσιμο pc!!!

wolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημα λειτουργεί πάνω από 3 χρόνια με τις ίδιες ρυθμίσεις, ίδιο λειτουργικό και ίδιο hardware. Εδώ και κάτι μέρες, σε τελείως άσχετες μεταξύ τους στιγμές, ο υπολογιστής κλείνει απότομα, λες και τράβηξε κάποιος την πρίζα! Και το αστείο είναι ότι μένει το λαμπάκι του power αναμμένο(όχι του δίσκου) και ο υπολογιστής κλειστός! Για να μπορέσω να τον ανοίξω ξανά πρέπει να κλείσω το κουμπάκι του τροφοδοτικού, αλλιώς δεν παίρνει μπροστά, ούτε με το reset, ούτε με το power.

Πριν ξεκινήσει αυτή η τρελή συμπεριφορά, για δύο μόνο φορές, κατά τη διάρκεια που μπούταρε ο υπολογιστής, δεν έβρισκε ο SATA Controller τον Western Digital που έχει και το λειτουργικό. Έκανα αλλεπάλληλα τεστ σε δίσκο(WD Diagnostics), επεξεργαστή(StressPrime) και μνήμες(StressPrime και MemTest) και δεν εντόπισα ούτε ένα πρόβλημα. Σκέφτηκα την περίπτωση να είναι ιός, αλλά το ZoneAlarm Security Suite δε βρήκε κάτι.

Έχει τύχει σε κανέναν φίλο ανάλογο πρόβλημα ποτέ? Πιστεύετε ότι τα δυο γεγονότα που περιέγραψα μπορεί να συνδέονται με κάποιο τρόπο? Να αναφέρω ότι πάνω στην απελπισία μου σκέφτηκα μήπως φταίει η σκόνη. Έτσι τον φύσηξα καλά και όλως τυχαίως έχει να κλείσει κάνα τριήμερο τώρα.

Σκέφτομαι την περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό, αλλά δε βλέπω κάτι περίεργο στη λειτουργία του. Μπορεί ένας υπολογιστής να κλείσει ξαφνικά και η αιτία να μην είναι το τροφοδοτικό? Όποιος φίλος μπορεί να δώσει κάνα στοιχείο τον ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

αντιστοιχο περιστατικο δεν μου εχει τύχει αλλά απο γνωστά μου περιστατικα μήπως έχεις ψάξει τισ θερμοκρασίες ? Αν ήταν η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να διορθώθηκε με την απομακρυνση της σκόνης (αν είχε τόση πολλή σκόνη).

Δημοσ.
αντιστοιχο περιστατικο δεν μου εχει τύχει αλλά απο γνωστά μου περιστατικα μήπως έχεις ψάξει τισ θερμοκρασίες ? Αν ήταν η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να διορθώθηκε με την απομακρυνση της σκόνης (αν είχε τόση πολλή σκόνη).

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Απ' όσο κοίταξα, οι θερμοκρασίες ήταν μια χαρά όλες τις φορές που έκλεισε ο υπολογιστής.

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Απ' όσο κοίταξα, οι θερμοκρασίες ήταν μια χαρά όλες τις φορές που έκλεισε ο υπολογιστής.

Τότε δίνω την ψήφο μου και εγώ στο τροφοδοτικό.

Δημοσ.

ontws ama zwrizotane kai itane mikro kai anonimo kyrios tote na einai ayto i pigi tou kakou alla kai na min einai kalo einai na exeis ena kalo trofodotiko...ena kalis poiotitas kai pollwn watt antexei sto xrono....

Δημοσ.
Kai gw pistevw oti ta pekse to trofodotiko sou.

Einai 300-350 Watt kai mh eponymo? Pare kapio megalitero kai eponimo.

Το τροφοδοτικό είναι επώνυμο (Levicom) και είναι 420 Watt, πιστεύω αρκετά για το σύστημά μου. Βέβαια, δεν αποκλείω μια πιθανή δυσλειτουργία, λόγω της 3ετούς+ χρήσης του.

Δημοσ.

O pio eukolos tropos gia na kathariseis to pc apo tin skoni einai na xrisimopoiiseis ena kalamaki.Prosektika fusa polles fores olo to kouti kai epemine sta simeia pou mazevei polli skoni>psiktra cpu,psiktra vga,trofodotiko.Tsekare tis thermokrasies sou me to motherboard monitor i to everest(deixnei kai thermokrasia sklirou).Mallon to trofodotiko sou arxizei na kanei nera.

Asxetos me ta proigoumena kane kai ena update to bios tis mitrikis sou(exo mia idia sto deftero pc mou) einai to 1013 kai go idia diafora stin stathrotita tis mitrikis.

Δημοσ.

Τα ίδια κάνει και το notebook μου τον τελευταίο μήνα φίλε. Μπορεί να κλείσει μετά από 10 sec στο boot ή μετά από 5 ώρες ή και καθόλου ανάλογα τη μέρα, πάντως σχεδόν σίγουρα είναι σε μένα πρόβλημα hardware γιατί κάποιες φορές το έκανε πρίν αρχίσει να φορτώνει ο NT Loader. Είμαι μεταξύ τροφοδοτικού, m/b και μνήμης (με αυτή τη σείρά). Αυτό που έκανα και δεν ξέρω κατά πόσο βοήθησε αλλά τις τελευταίες μέρες τα πράγματα πάνε καλά, είναι οτι έτρεξα από το Ultimate Boot CD το PC Doctor (όλα τα τέστ) στα οποία παραδόξως δε βρήκε τίποτα και μετά όλα πάνε καλά. Τι να πώ. Ίσως ο αγιασμός να είναι μια λύση.

Δημοσ.
Asxetos me ta proigoumena kane kai ena update to bios tis mitrikis sou(exo mia idia sto deftero pc mou) einai to 1013 kai go idia diafora stin stathrotita tis mitrikis.

Νόμιζα ότι το τελευταίο bios ήταν ένα beta 1009. Αυτό έχει ως πιο πρόσφατο η Asus με ημερομηνία 27/9/05. Το 1013 από πού μπορώ να το κατεβάσω? Το βρήκες εκτός Asus?

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοιγω νεο topic...

έχω πάθει και εγω το ίδιο πράγμα..το pc κλεινει απότομα σε ασχετες στιγμές...

η μοναδική αλλαγή που του έχω κάνει είναι ότι έχω προσθέση στην καρτα γραφικών μου μία οθόνη... το έχω αφήσει να δουλεύει ώρες και δεν έχει σβήσει...

παρατηρησα όμως όταν προσπάθησα να φτιάξω μία ταινια με το nerovision... μετα απο λιγη ώρα επεξεργασιας...εσβηνε λες και του τραβηξα την μπριζα...

φαντάστηκα οτι θα φταινε τα Svista... όποτε λεω να κανω format...και παλι XP ...

ξεκινάω το format...εγινε format μια χαρα και γύρω στο 30% του setup των αρχειων... πάλι κλεινει απότομα...

και τις δυο φορες χρησιμοποιούσα και τις δύο οθόνες...

any idea?

Δημοσ.

μεσα στο bios η θερμοκρασια της cpu με τρομαξε.... 83 ελεγε... μου φανικε μεγαλο...σε σχεση με αυτο που λεει το manual της cpu http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SL9TA#

62....

θα βαλω προγραμμα για να δω πως ειναι η θερμοκρασιες οταν ειμαι μεσα στα windows...

Δημοσ.

Τσέκαρε αν πατάει καλά η ψύκτρα. Φαντάζομαι έχεις τη stock πάνω, έτσι;

Αν ναι, έχει 4 clips. Δες μήπως έχει ξεκουμπώσει κάποιο/α. Σίγουρα δε θα είναι η πρώτη φορά...

Δημοσ.

Εκανα και κατι αλλο... ειχα βαλει μνημη... και τωρα εβαλα την παλια να δω αν φταινε τα νεα simακια...

μαλλον η νεα μνημη φταιει... γιατι μου εβγαλε κατα το setup των windows και μηνυματα λαθους οτι δεν μπορει να αντιγραφει αρχειο κλπ.κλπ...περα απο το οτι εκλεινε... τωρα εβαλα παλι τα παλια simakia και δειχνουν να πηγαινουν ολα καλα...

ελπιζω να ηταν αυτο.....

(αυτο για τις μνημες το διαβασα σε διαφορα forums...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...