fsbmaniac Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 εχω το σονυ fe11s ebala linux ola ok εκτος απο την φωτηνοτητα η οποια ειναι συνεχως στο μεγιστο και δεν μπορω να εργσθω πολυ ωρα τι μπορω να κανο /?? ε
NaGR Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 πήγαινε στο /proc/acpi και εκεί κοίτα εάν υπάρχει φάκελος sony εάν υπάρχει κοίτα μέσα εάν υπάρχει αρχείο με όνομα brn ή brightness ή κάτι αντίστοιχο (κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει το lcd αλλά δεν θα σου κάνει) εάν το βρεις cat /proc/acpi/sony/brn (ανάλογα τι θα έχεις βρει) θα σου δώσει έανα νούμερο που είναι η μέγιστη τιμή στην κλίμακα φωτεινότητας μετά echo (τιμή που θέλεις) > /proc/acpi/sony/brn (πάλι ανάλογα με το τι θα έχεις βρει ελπίζω να τα βρεις και να δουλέψει βέβαια θα πρέπει κάθε φορά να κάνεις το echo.... ποια διανομή έχεις? επίσης μπορείς να κοιτάξεις στο power managment
spymix Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Από το LapTop δοκίμασες να την ρυθμίσεις??? Κάθε LapTop έχει ένα συνδιασμό πλήκτων που αυξο-μειώνεις την φωτεινώτητα... Δοκίμασες να το κάνεις έτσι??? Κάνει τίποτα??? btw στο δικό μου LapTop ο συνδιασμός αυτών των πλήκτρων είναι: fn+f7 (μειώνει την ένταση) fn+f8 (αυξάνει την ένταση) Sorry αν δεν κατάλαβα καλά τι εννοείς, ή αμα το έχεις δοκιμάσει ήδη, αλλά καμμιά φορά ο πιο έυκολος τρόπος είναι και ο καλύτερος... Good Luck
fsbmaniac Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 το δοκιμασα το fn + δεν δουλευει suse 10 εβαλα. θα δοκιμασω την λυση και θα ποσταρω
NullScan Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Νομίζω πως πρέπει να εγκαταστήσεις το sonypi και να το ρυθμίσεις κατάλληλα. Κι εγώ sony έχω αλλά ποτέ δεν έχω ασχοληθεί...
NaGR Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 fsbmaniac 1.Σε συμβουλεύω να κατεβάσεις και να βάλεις το 10.1 2.Στην εγκατάσταση ελπίζω να μην έχεις επιλέξει το acpi=off 3.Είναι πολύ πιθανό αυτό που λέει ο NullScan να θέλει ένα module ο πυρήνας για να μπορεί να χειριστεί το δικό σου φορητό, αν και νομίζω οτι για IBM και Sony επειδή είναι πολύ γνωστές και μεγάλες μάρκες ενδέχεται να υπάρχει ήδη υποστήριξη στον default kernel.
apoikos Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Υπάρχει module και λέγεται sonypi ;-) /usr/src/linux/Documentation/sonypi.txt: > Sony Programmable I/O Control Device Driver Readme -------------------------------------------------- Copyright (C) 2001-2004 Stelian Pop <[email protected]> Copyright (C) 2001-2002 Alcτve <www.alcove.com> Copyright (C) 2001 Michael Ashley <[email protected]> Copyright (C) 2001 Junichi Morita <[email protected]> Copyright (C) 2000 Takaya Kinjo <[email protected]> Copyright (C) 2000 Andrew Tridgell <[email protected]> This driver enables access to the Sony Programmable I/O Control Device which can be found in many Sony Vaio laptops. Some newer Sony laptops (seems to be limited to new FX series laptops, at least the FX501 and the FX702) lack a sonypi device and are not supported at all by this driver. It will give access (through a user space utility) to some events those laptops generate, like: - jogdial events (the small wheel on the side of Vaios) - capture button events (only on Vaio Picturebook series) - Fn keys - bluetooth button (only on C1VR model) - programmable keys, back, help, zoom, thumbphrase buttons, etc. (when available)
fsbmaniac Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 apoikos που θα τον βρω τον driver??? yparxei mesa sto linux ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.