gbras Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Καλησπερα, λοιπον εχω το εξης προβλημα στο οποιο ελπιζω να με βοηθησετε. Θελω να χωρισω ενα χωρο στο σπιτι ( το σαλονι δηλαδη), στη μεση ωστε να το κανω δωματιο. Εχω βρει τωρα επιλογες με γυψοσανιδα κυριως. Το προβλημα ειναι οτι δε θελω να πειραχτει το πατωμα ( να γινουν ας πουμε τρυπες). Θα μπορουσε ωστοσο η βαση να κολληθει..... Γνωριζει καποιος η εχει κανει καποια αναλογη κατασκευη και ποια ειναι αυτη?
Icecut Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Ο ιδιοκτήτης του σπίτιού που έμενα έκανε γυψοσανίδες.Στις γκαρσονιέρες λοιπόν που νοίκιαζε αν ήθελες σου έφτιαχνε ένα χώρισμα μέσα σε μιά μέρα.Το αποτέλεσμα ήτανε πολύ καλό και πολύ καθαρό,όσο για το κάρφωμα που λές δε ξέρων αν γίνεται 100% να μη τρυπηθεί,έχω την εντύπωση όμως οτι εκέινος δε τρύπαγε τίποτα γιατι αν ήθελες το χώρισμα μπορούσες να το χαλάσεις έυκολα!
gtroza Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 πρέπει ο σκελετός του τοίχου να "σφηνωθεί" ανάμεσα σε πάτωμα και οροφή αλλά προσοχή στο πάτωμα. το ταβάνι διορθώνεται εύκολα αλλά το πάτωμα πιο δύσκολα. μετά μπαίνουν γυψοσανίδες η΄οτι άλλο θέλεις. πχ ξύλο, κόντραπλακέ, "γιασενίτ", "νοβοπάν", κα
MariaTs. Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μια απλή λύση είναι να κάνεις ένα τελάρο αρχικά με μαδέρια (μην ξεχάσεις να βάλεις μαδέρια και μέσα στο τελάρο σε τέτοιες αποστάσεις ώστε να καρφώσεις τις γυψοσανίδες), τα καρφώνεις τοίχο - οροφή και μετά καρφώνεις τις γυψοσανίδες. Και στο κάτω μέρος τους (στο πάτωμα) περνάς σοφατεπί και η διαφορά δεν φαίνεται. Με τον τρόπο αυτό βάλαμε κι εμείς γυψοσανίδα στο σπίτι της μάνας μου σε ένα δωμάτιο και δεν φαίνεται τίποτε. Καλύτερα θα σε βοηθήσουν εκεί που πωλούν τις γυψοσανίδες και θα σου δώσουν τις κατάλληλες ιδέες, αλλά και για να'σαι και πιο σίγουρος. Έτσι κάναμε κι εμείς που θέλαμε να κρύψουμε ένα δοκάρι στο μπάνιο του δικού μας σπιτιού. Με την διαφορά ότι το τελάρο ήταν μεταλλικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.