Προς το περιεχόμενο

Sata2 Or Sata_raid

smilefreeware

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να στήσω ένα καινούργιο με ASUS P5LD2 και INTEL D 930 3.0 GHZ 2x2MB Cache, 64 Bit με 2 δίσκους ίδιους. Το ερώτημα είναι ποιόν από τους 2?

WD 250GB WD2500KS 7200RPM SATA2 16MB CACHE, 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

WD 250GB WD2500YD 7200RPM SATA RAID 16MB CACHE, 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Αν έχει κανείς εμπειρία ή έστω θεωρητικά μου λέει.

Πχ. έχουν διαφορά ταχύτητας πρακτικά ή μόνο θεωρητικά?

Αντοχή στο χρόνο ή θερμοκρασίες ?

Οποιαδήποτε παρατήρηση καλοδεχούμενη και σε συνδυασμό με mobo-cpu.

Αν το αφήσω να δουλεύει 3 μέρες (DSL) θα υπάρξει πρόβλημα?

Edit : Δεν με ενδιαφέρει να τους ενώσω. Η ασφάλεια με ενδιαφέρει, γι' αυτό σχεδόν ότι γράφω στον ένα γράφω και στον άλλο (οχι με λογική raid).

Δημοσ.

Από τη δική μου εμπειρία αυτό που αξίζει είναι 2X36,7 raptores για να βάλεις το λειτουργικό σου κ τα παιχμίδια σου! Τρομερή αύξηση των επιδόσεων. Τώρα να κάνεις 500giga raid 0 είναι ρίσκο γιατί όπως ξέρεις κερδίζεις σε επιδόσεις αλλά χάνεις σε ασφάλεια! Μπόρει να τα τινάξει κάποιος δίσκος και να τα χάσεις όλα (ξαφνικά)! Για το καινούργιο μηχάνημα, θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο να δεις τι θα παίξει με τους conroe!

Δημοσ.

Καταρχήν το συστηματάκι σου είναι πολύ καλό.

Καταρχήν διαφορά σε Sata2 και Sata επι του πρακτέως δεν υπάρχει ακόμα.

Η διαφορά σε ανάμεσα τα δύο μοντέλα είναι οτι ο Sata Raid έχει μεγαλύτερο χρόνο ζωής και αυξημένη αξιοπιστία. Νομίζω οτι σε περίπτωση εφαρμογής Raid αποδίδει ένα κλικ καλύτερα σε σύγκριση με δύο ίδιους κοινούς δίσκους.

Πάντως, αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια, ανεξάρτητα απο οτι θα πάρεις θα πρότινα να κάνεις ένα raid 1.

Δημοσ.

Thanks tsathoguah , Sorath .

Από ότι κατάλαβα πρακτικά οι ταχύτητες είναι ίδιες.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως την διαφορά 150 με 300 που έχουν, τι ρόλο παίζει.

Edit : για θερμοκρασίες που ρώτησα για τον

WD 250GB WD2500KS 7200RPM SATA2 16MB CACHE, 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

υπάρχει το http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=144246

Δημοσ.

Το 150 και το 300 είναι το θεωρητικό bandwith που υποστηρίζει το πρωτόκολλο των δίσκων. Δηλαδή το Sata μπορεί να μεραφέρει μέσα στο καλώδιο 150Mb/sec ενώ το Sata2, 300Mb/sec. Βέβαια αυτές οι ταχύτητες δεν επιτυνχάνοντε διότι λόγω των μηχανικών μερών του δίσκου, οι πραγματικές ταχύτητες είναι περίπου στα 100Mb/sec.

Οπότε είτε Sata είτε Sata2, το ουσαιστικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...