Προς το περιεχόμενο

Thermokrasia diskou WD 250GB SATAII

tex439

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή θεωρώ το HardDriveInspector λίγο μούφα σαν πρόγραμμα θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το πολύ καλό EVEREST Ultimate Edition το οποίο πραγματοποιεί και πολλά άλλα πραγματάκια. Επίσης σαν συμβουλή θα σου έλεγα να μεταφέρεις το λειτουργικό και τα προγράμματα που δουλεύεις στον Maxtor που έχεις καθώς είναι πιο γρήγορος από τον WD που τα έχεις τώρα.

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πριν 20 μέρες πήρα τον ίδιο δίσκο και μου δείχνει θερμοκρασίες που φτάνουν και τους 65 βαθμούς ενώ σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να είναι πιό ζεστός από τους άλλους 4 δίσκους που υπάρχουν στο PC.

Όταν είδα την θερμοκρασία τρόμαξα, αλλά μετά από μιά μικρή έρευνα που έκανα, ανακάλυψα ότι είναι πολλοί αυτοί που έχουν το ίδιο πρόβλημα (ask mr. Google) και μάλλον οφείλεται σε ελλατωματική παρτίδα sensors. Η WD έχει πει ότι θα βγάλει firmware update, οπότε αναμένουμε...

hd3vi.th.jpg

Δημοσ.

egw exw afton:

WDC WD2000JS-98NCB1

k i thermokrasia einai 58 C afti tin stigmi... (idle tha elega,afou den tou exw windows panw)

Pareiggeila anemistires....tha tous valw avrio-methavrio k tha dw ti tha ginei....pantos me to xeri pou dokimasa, einai ontos zestos....

Δημοσ.

dim_b

σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να είναι πιό ζεστός από τους άλλους 4 δίσκους που υπάρχουν στο PC.

Αν κατάλαβα καλά και οι 5 δίσκοι έχουν την ίδια θερμοκρασία ?

Δημοσ.
dim_b

Αν κατάλαβα καλά και οι 5 δίσκοι έχουν την ίδια θερμοκρασία ?

Όχι, οι θερμοκρασίες των άλλων δίσκων κυμαίνονται από 32-45 βαθμούς (όπως φαίνεται στην φωτογραφία που έβαλα), ανάλογα με τη χρήση τους και τη θέση τους στο κουτί. Πιάνοντάς τους όμως με το χέρι, ο καινούριος 250 δεν φαίνεται να είναι πιο ζεστός από τους άλλους 2 που βρίσκονται μπροστά σε ανεμιστήρα και δείχνουν περίπου 35 βαθμούς, οπότε δεν ανησυχώ.

Το μόνο κακό είναι ότι από την 1η μέρα το Health του δίσκου σύμφωνα με το HDDLife είναι στο 87% (όταν ένας 300άρης JD με 7 μήνες συνεχούς λειτουργίας είναι στο 99%) και δεν ξέρω πόσο μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του δίσκου μελλοντικά.

Δημοσ.

esteila minima stin wd kai mou apantise oti intos exoun provlima stin endeiskei thermokrasias, kai oti afti einai 30 C panw apo oti pragmatika einai i thermokrasia tou. Gia firmware prospathoune lene, alla den tous vlepw na trexoun......Aplws eipan na elegkso tin thermokrasia me to xeri......

Afta...

Δημοσ.

Παιδιά εγώ έχω 5 δίσκους στο μηχάνημα.

1xRaptor SATA @ 10.000 RPM 36GB

1xSamsumng SATA @ 7.200 RPM 120GB

1xMaxtor SATA @ 7.200 RPM 120GB

1xSeagate PATA @ 7.200 RPM 250GB

και έχω σένσορες θερμοκρασίας με ψηφιακό πάνελ για να τους παρακολουθώ.

Ο Raptor επειδή είναι φούρνος είναι μεσα σε κουτί cooling και είναι στους 45 βαθμούς μέσο όρο.

Οι άλλοι είναι ο ένας πάνω στον άλλον και σε idle είναι γύρω στους 53 βαθμούς και έχω και δυο 9άρια ανεμιστήρια που βγάζουν το ζεστό αέρα ακριβώς εκεί που είναι οι δίσκοι. Και δε μιλάω για software μιλάω για κανονικούς σένσορες κολλημένους πάνω στους δίσκους.

Για να αποφύγω υψηλές θερμοκρασίες έχω το Mac OS να κλείνει τους δίσκους που δε χρειάζεται...

Ξέρει κανείς από ποιους βαθμούς και πάνω έχουμε κίνδυνο;

Σημειώνω πως όλο το PC έχει αλλαγμένα coolers και χρησιμοποιώ κάτι πανάκριβα κοντά 18 ευρώ το καθένα που έχουν 11dB θόρυβο. (είμαι άρρωστος με τον θόρυβο δε θέλω να ακούω το παραμκρό).

Δημοσ.

Έχω ακριβώς τον ίδιο σκληρό. Και μένα οι θερμοκρασίες είναι της τάξης των 46-48 C. Αλλά και γώ κάπου διάβασα ότι έχουν κάποιο πρόβλημα οι αισθητήρες της θερμοκρασίας, οπότε προς το παρόν δεν ανυσηχώ.

Δημοσ.

Paidia telika ton piga piso to disko pou ixe provilma kai pou edosan ena allo ton idio WD-WD2500KS kainourgio mesa sto nailo. Me to pou ton vazo pano ixe endiksi 38C pou apokliete na ixe toso giati itan pagomenos, sti sinexia ton kano format kai kata tin diarkia tou format petaxtike stous 50C. Twra ti na kano den xero. ine kai autou xalasmeno to sensor tou? ti simveni?Na ton kratiso i na ton paw pisw pali?

Δημοσ.

βρε tex439 αφού είπαμε ότι είναι προβληματικοί ως προς τους sensorες οι 250αρηδες.

Γιατί δεν έδινες 5-10 euro παραπάνω τη διαφορά να πάρεις έναν WD300αρη ή 320αρη?

Γιατί το παιδεύεις? (και παιδεύεις και τον εαυτό σου?)

Δημοσ.

An to ksera re file oti tha itan kai autos etsi tha edina kai 30 euro parapano kai eperna ena allo. Den to ixera alla tora mallon afou ton evala pano den tha mou ton allazi me ena 300.

EDIT:

auti ti stigmi to programma mou dixni 51C.

Pira en psifiako thermometro kai to exw vali stin apo pano meria tou diskou sto kentro mou dixni 30C

Eki pou to exo topothetisi ine swsta gia na paro tin thermokrasia tou i prepi na to topothetiso kapou allou?

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν σχέση αυτά που γράφω αλλά μια και μιλάμε για θερμοκρασίες δίσκων.

Η ιστορία μου.

WD 80MB , 2 SEAGATE 200MB , WD 2.1GB , WD 8GB , WD 40GB , IBM 40GB , WD 120GB Εξωτερικός , SEAGATE 40GB 2,5 , SAMSUNG 80GB 2,5 Εξωτερικός.

Αν εξαιρέσουμε τον WD 2.1GB που βγήκε ελλατωματική η παρτίδα και μου τον αντικατέστησαν και τον IBM 40GB όπου χάλασε σχετικά γρήγορα και μου τον έφτιαξαν, όλοι οι δίσκοι και αυτοί που αντικαταστάθηκαν δουλεύουν ακόμη.

Σημειωτέον δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με την λέξη θερμοκρασία, από ανεμιστήρες πάντα δούλευαν μόνο με του τροφοδοτικού και έχουν δουλέψει πολλές-πολλές ώρες μαζί με τα καλοκαίρια όπου καθόμουν και έτρεχε ο ιδρώτας (φανταστείτε σε τι θερμοκρασίες θα ήταν οι δίσκοι).

Συμπέρασμα απο τα παραπάνω αν δεν σου χαλάσει ο δίσκος γρήγορα επειδή έχει ελλάτωμα, μάλλον μην τον φοβάσαι.

- Η στατιστική αυτή λόγω μικρού δείγματος είναι αμφίβολη.

- Με τους καινούργιους με πολλαπλάσια GB δεν ξέρω.

- Ολοι δουλεύουν σε 2 PC και ένα φορητό εκτός από WD 80MB και 2 SEAGATE 200MB που τους έχω βγάλει στην άκρη.

----------------------

Και μια ερώτηση.

Τα ίδια τα έχω γράψει στο http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=144533&page=2

Θα ήταν καλύτερα να είχα βάλει μόνο την διεύθυνση εδώ ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...