mentzik Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Καλημερα σε όλους, Προσπαθώ να φτίαξω μια μικρή database στην Access για την καταγραφή πρώτων υλών σε μια αποθήκη.Αποτελείται απο 2 tables. Το 1ο περιέχει τα υλικά που το κάθε ένα έχει unique code και την ποσότητα του υλικού στην αποθήκη. Ο 2ος πίνακας θέλω να καταγράφει τις κινήσεις των υλικών, δηλαδή πόσα κομμάτια απο το κάθε υλικό προσθέθηκαν ή αφαιρέθηκαν. Το πρόβλημα μου είναι οτι θέλω να ανανεώνεται ανάλογα η ποσότητα του υλικού στον πρώτο πίνακα. Επίσης επειδή στον 2ο πίνακα έχω βάλει ένα YES/NO tab ανάλογα με το αν γίνεται προσθήκη ή αφαίρεση θα ήθελα να μου πειτε και πώς να ελέγξω αυτή την παράμετρο για το προηγούμενο ερώτημα. Please help...
koYkoY_koYkoY Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Έχω την εντύπωση πως είναι πολυπλοκότερο απ' ότι φαντάζεσαι. Μπορεί να γίνεται με κώδικα. 'Ισως χρειάζεται έναν ακόμη πίνακα. Μπορείς να εξηγήσεις αναλυτικότερα;
leukonas Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Για το πρώτο σου ερώτημα η λύση είναι απλή.Απλά κάνεις ένα update το οποίο κάθε φορά θα πηγαίνει να αφαιρεί την ποσότητα απο τον δεύτερο πίνακα.Για το δεύτερο που ρωτάς γίνεται με κώδικα VBA(Visual Basic For applications) που έχει ενσωματωμένο η Access.Το Yes επιστρέφει 1 και το no 0 αν θυμάμαι καλά.
realestate Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Καλημερα σε όλους' date=' Προσπαθώ να φτίαξω μια μικρή database στην Access για την καταγραφή πρώτων υλών σε μια αποθήκη.Αποτελείται απο 2 tables. Το 1ο περιέχει τα υλικά που το κάθε ένα έχει unique code και την ποσότητα του υλικού στην αποθήκη. Ο 2ος πίνακας θέλω να καταγράφει τις κινήσεις των υλικών, δηλαδή πόσα κομμάτια απο το κάθε υλικό προσθέθηκαν ή αφαιρέθηκαν. Το πρόβλημα μου είναι οτι θέλω να ανανεώνεται ανάλογα η ποσότητα του υλικού στον πρώτο πίνακα. Επίσης επειδή στον 2ο πίνακα έχω βάλει ένα YES/NO tab ανάλογα με το αν γίνεται προσθήκη ή αφαίρεση θα ήθελα να μου πειτε και πώς να ελέγξω αυτή την παράμετρο για το προηγούμενο ερώτημα. Please help...[/quote'] πρώτα απόλα εχεις δώσει primary keys ? Εχεις κάνει σύνδεση πινάκων ? αν τα εχεις κάνει είναι πολύ απλό πλέον
koYkoY_koYkoY Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Δοκίμασε να αποδεσμεύσεις την ποσότητα από τον πρώτο πίνακα έτσι ώστε να περιλαμβάνει μόνο την λίστα των πρώτων υλών. Ο δεύτερος πίνακας θα καταγράφει αποκλειστικά την κίνηση των υλικών είτε πρόκειται για προμήθεια είτε για αποστολή. Φυσικά θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σύνθετο πλαίσιο που θα παίρνει τιμή από τον πρωτο πίνακα. Έτσι δημιουργείται μία σχέση ένα-προς-πολλά μεταξύ του πρώτου και δεύτερου πίνακα. Στο πεδίο ποσότητα του δεύτερου πίνακα επέλεξε τύπο δεδομένων αριθμός και προεπιλεγμένη τιμή 0. Φαντάζομαι ότι στον δεύτερο πίνακα χρειάζεσαι και ένα πεδίο ημερομηνίας όπου θα καταχωρείς την ημερομηνία που έγινε η αποστολή ή η προμήθεια του υλικού. Για να γνωρίζεις ανα πάσα στιγμή την διαθέσιμη ποσότητα του κάθε υλικού που υπάρχει στην αποθήκη θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα ερώτημα συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων που θα περιλαμβάνει όλες τις εγγραφές από τον πρώτο πίνακα και μόνο εκείνες που ταιριάζουν από το δεύτερο. Το ερώτημα θα περιλαμβάνει τα πεδία υλικό, ημερομηνία, το πεδίο Yes/No που έχεις φτιάξει και την ποσότητα. Ανάλογα με την τιμή του πεδίου Yes/No (Yes=-1, No=0)και με χρήση της συνάρτησης IIf θα μετατρέπεις την ποσότητα αποστολής σε αρνητικό αριθμό ώστε να γίνεται η προσθαφαίρεση. Στο πεδίο της Ημερομηνίας θα δηλώσεις ως κριτήριο <=Now(). Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αποτέλεσμα του ερωτήματος με την συνάρτηση DLookup για να δημιουργήσεις ένα κανόνα επικύρωσης έτσι ώστε αν εσύ θέλεις μια ποσότητα x από κάποιο υλικό που όμως είναι μεγαλύτερη από τη διαθέσιμη ποσότητα που υπάρχει στην αποθήκη να σε προειδοποιεί ότι δεν μπορείς να την καλύψεις.
mentzik Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδία , θα το δουλέψω και θα επιστρέψω με νέες απορίες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.