Προς το περιεχόμενο

Κόλημα στην εγκατάσταση Windows! Τρελαίνομαι!!!

alfista

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάνε το εξής.

Βάλε τον δίσκο στο δικό σου pc.

Ξεκίνα την εγκατάσταση, φτιαξε partitions και άσε το να κανει copy όλα τα setup files.Στην πρώτη επανεκκίνηση τον ξηλώνεις και τον βάζεις στο άλλο pc έτσι ώστε να συνεχίσει την εγκατάσταση. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να μπερδευτεί τίποτα αφού δεν έχει κάνει καν αναγνώριση υλικού μέχρι εκείνο το σημείο.

Αν δεν δουλέψει ούτε αυτο κάνε flash το bios της μητρικής.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε bax κι αυτό το σκέφτηκα να το δοκιμάσω αλλά σκέφτηκα ότι όταν το συνδέσω ξανά στο pc και το ξανανοίξω, λογικά θα μου ζητήσει να γίνει η διαδικασία φορτώματος αρχείων, partition, format από την άρχη. Αφού όμως το πετάς κι εσύ σαν ιδέα μπορεί να το δοκιμάσω. Άλλωστε πέρα από τη δοκιμή με άλλη κάρτα γραφικών που ανέφερε κι ο φίλος παραπάνω, δεν έχω κάτι άλλο κατά νου. :(

Δημοσ.

Λοιπόν δοκίμασα το να εγκαταστήσω τα αρχικά αρχεία των xp στο pc μου και μετά εκεί που ζητάει restart για να συνεχίσει την εγκατάσταση και να μπει σε περιβάλλον τύπου windows, αποσυνέδεσα το σκληρό και τον έβαλα στο pc του φίλου μου. Όπως φοβόμουνα δεν δούλεψε και απλά με πέταξε στην μπλε οθόνη error. Άξιζε την προσπάθεια.

Στη συνέχεια έβαλα την 128άρα ΑΤΙ μου στο pc του φίλου. Δεν μπορώ να βρω όμως πουθενά σε αυτό το κωλοbios κάποια επιλογή για disable της on board vga, ενώ η πρώτη δοκιμή (που ήταν και ανεπιτυχής) δεν ήταν σε φρεσκοφορμαρισμένο δίσκο αφού βαρέθηκα τις συνεχείς αλλαγές του σκληρού στο δικό μου pc για να τον φορμάρω. Επομένως τώρα θα ξαναδοκιμάσω με φρεσκοφορμαρισμένο σκληρό αν και πάλι φοβάμαι θα κολήσει στο σημείο processing information file.

Αρχίζω λοιπόν σοβαρά να σκέφτομαι τη λύση bios update και ειλικρινα αν κάτι παει στραβά και καταστραφεί η κωλομητρική των 50 ολόκληρων ευρώ δεν θα στενοχωρηθώ καθόλου. Ουφ, τα είπα και ξαλάφρωσα!

Δημοσ.

Φίλε μου όπως είδα κάποιος ανέφερε ότι είχε πρόβλημα με το SP2!

Δοκίμασες κάποια παλιότερη έκδοση? Μήπως γλιτώσεις το Bios update.

Με τι Windows δούλευε παλιότερα ο φίλος σου?

Και κάτι ακόμα, προσπάθησες να ξαναβάλεις τον παλιό σκληρό του φίλου σου να δεις τι θα γίνει?

Δημοσ.

To θεμα ειναι οτι το προβλημα ειναι hardware οποτε και SP1 να βαλει η και τα απλα τα πρωτα windows XP δε εχει καμια σημασια. Το service pack ποτε δε εχει παιξει ρολο σε εγκατασταση οσες φορες και να εχω γραψει windows.

Το bios update δε ειναι κατι κακο, επιβαλλεται να γινεται οταν υπαρχει προβλημα επειδη λυνει πολλα πραγματα και κολληματα...

Τρεξε το memtest και δες πως διαβαζει τις μνημες η μητρικη αυτη. Αν σε αλλο μηχανημα ειναι καλες και σε αυτο σου βγαζει προβλημα η μητρικη παει για πεταμα δε φτιαχνει...

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον που δείχνετε όλοι. Μέχρι στιγμής όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν απέτυχαν και το μόνο που μένει είναι το bios update το οποίο ελπίζω να δοκιμάσω μέσα στο weekend. Όπως έγραψα είναι μια διαδικασία που απέφευγα μέχρι σήμερα όπως ο διάολος το λιβάνι οπότε πρέπει να ρίξω λίγο διάβασμα πριν το επιχειρήσω. Βρήκα πάντως τα απαραίτητα αρχειάκια και έχω διαβάσει κάποια σχετικά links οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω.

Αυτό που φοβάμαι ύστερα από τόσες αποτυχημένες προσπάθειες και τόσα κολήματα είναι ότι θα κολήσει ακόμα και το bios update. Η δύναμη της συνήθειας βλέπετε!!!

Δημοσ.

Σε ιδιο προβλημα σε ενα PC απενεργοποιησα στο BIOS καποια ρυθμιση που ελεγε για L1&L2 cache της CPU και το PC εκανε boot κανονικα αλλα πηγαινε σαν τρενο!

Αλλαξαμε Μ/Β και ησυχασαμε!!!

Δημοσ.
Σε ιδιο προβλημα σε ενα PC απενεργοποιησα στο BIOS καποια ρυθμιση που ελεγε για L1&L2 cache της CPU και το PC εκανε boot κανονικα αλλα πηγαινε σαν τρενο!

Αλλαξαμε Μ/Β και ησυχασαμε!!!

Δοκίμασα αυτό που λες φίλε, και για μια στιγμή σε ανακύρηξα σωτήρα μου αφού προχώρησε από την καρτέλα της επιλογής δίσκου για φορμάτ και άρχισε να αντιγράφει αρχεία. Πολύ αργά βέβαια αλλά τουλάχιστον προχώρουσε παρακάτω. Τελικά τζάμπα η χαρά και οι σαμπάνιες που άνοιξα. Σταμάτησε παρακάτω στο 11%. Αυτά χτες. Σήμερα ξανά φορμάτ σε άλλο pc, και μετά ξανατοποθέτηση του στον πύργο όπου εδώ και μισή ώρα έχει κολήσει πάλι στο 11%. Θα το αφήσω μέχρι το βράδυ μπας και θέλει το χρόνο του!!!

Δημοσ.

OK, έγινε και το bios update το οποίο τελικά όντως ήταν κάτι το αστείο. Αποτέλεσμα 0 πάντως στην 1η δκιμή αν και δεν κοίταξα καθόλου τις ρυθμίσεις του bios, απλά έκανα load optimized. Οι υπόλοιπες δοκιμές αύριο αφού δεν έχω άλλη δύναμη. :( Αν μέχρι τότε έχετε κάποια ιδέα, είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

σκέφτηκε κανείς το ενδεχόμενο να φταίει η συσκευή cd/dvdrom που χρησιμοποιείς; δοκίμασες να το αλλάξεις με κάποιο άλλο; εμένα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν είπε ότι δεν προχωράει η εγκατάσταση απο το cd είναι αυτή!

Δημοσ.

κι εγώ το ίδιο είχα σκεφτεί,άλλαξα πάλι το dvd-rom μου και πάλι κολλούσε στο 11% μετά σκέφτηκα μήπως είναι το cd windows xp χαλασμένο και δοκίμασα με ένα άλλο και πάλι στο 11% σταμάτησε.Μετά σκέφτηκα μήπως είναι καμία αλυσιδωτή αντίδραση κι έβγαλα όλες τις pci συσκευές και ώς δια μαγείας το πρόβλημα λύθηκε...

Δημοσ.

Δεν ξερω αν μπορει να εχει σχεση παντως κατι αναλογο μου ειχε τυχει.

Εβγαλα την μπαταρια απο μοβο, μετα φλας και ολα πηγαν ρολοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...