Προς το περιεχόμενο

Κόλημα στην εγκατάσταση Windows! Τρελαίνομαι!!!

alfista

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισα να δώσω τον 80άρι WD ATA σε ένα φίλο μου. Συνδέω κανονικά τον σκληρό στον πύργο του, ξεκινάω εγκατάσταση των XP και στην αρχή της εγκατάστασης πριν την καρτέλα του φορμάτ, εκεί που φορτώνει drivers κολάει 1η φορά. ΟΚ λέω μπορεί να φταίει το δισκάκι. Δοκιμάζω άλλο δισκάκι και μετά από λίγο κολάει στο σημείο που λέει setup is starting windows. Ε λέω μπορεί τελικά να έφταιγε το drive. Βάζω ένα δικό μου πάνω και πάλι τα ίδια.

Ξαναβάζω το σκληρό και το drive στο δικό μου πύργο και όλα λειτουργούσαν φυσιολογικά και η εγκατάσταση προσωρούσε κανονικά. Τον φορμάρω λοιπόν σε εμένα (άνευ εγκατάστασης) και μετά τον συνδέω στον πύργο του φίλου μου βάζοντας ένα δισκάκι αυτοματοποιημένης εγκατάστασης και ενώ ξεκίνησε κανονικά η αρχική εγκατάσταση των drivers μετά παρατηρώ τον Η/Υ να δείχνει απλά μια μαύρη οθόνη και την παυλίτσα πάνω αριστερά να αναβοσβήνει.

Ακούω ιδέες αν και μάλλον θα τον σπάσω στο τέλος για να εκτονωθώ!

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξεκίνα να δοκιμάζεις και τις άλλες συσκευές αρχίζοντας από την μνήμη. Σε έναν φίλο μου που είχε το ίδιο πρόβλημα τα είχα δοκιμάσει όλα εκτός από M/b και cpu και στο τέλος δεν βρήκα τι έφταιγε.

Δημοσ.

Φίλε μου καταρχήν σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το πρόβλημα μου. Μνήμη το σκέφτηκα κι εγώ να δοκιμάσω χτες το βράδυ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. :( Να αναφέρω ότι το pc δεν έχει τίποτα πάνω πέρα από την περίεργη μητρική, τον celeron επεξεργαστή και ένα LG dvd recorder. Οπότε το μυαλό μου μόνο στην αχώνευτη μητρική πάει. Eπίσης δοκίμασα αυτό που διάβασα σε άλλο τόπικ: πέρασα τα ΧΡ με τον σκληρό σε άλλον υπολογιστή και μετά τον συνέδεσα στο pc που θέλω αλλά αρνείται να φορτώσει windows και βαράει συνεχή restart. Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

ειναι λογικο να σου κανει restart αφου η εγκατασταση εγινε σε εντελως διαφορετικο pc.μαλλον ειναι θεμα m/b.κανε ενα bios update και τσεκαρε τις ρυθμισεις του bios κυριως για την onboard vga.

Δημοσ.

mou sunevh to idio provlhma akrivws file mou,katarxhn vgale oles tis suskeves PCI kai kane epanekinhsh tou pc.Meta kane thn eggatastash kai tha proxwrhsei kanonika.Einai kapoia alusidwth antidrash den einai tipota.

Δημοσ.

Μηπως εχει στο bios ενεργοποιημενο το Raid; Οπωσδήπωτε κανε bios update και μετα προσεκτικά τις νεες ρυθμήσεις. Ρίξε μια ματια όμως και στις τωρινές για παν ενδεχόμενο. Υποθέτω οτι τα jumper και το καλώδιο του δισκου (ULTRA ATA; ) ειναι σωστα.

Δημοσ.

Pare kana neo AMD na breis tin ugeia sou kai ase ta cemetron :P

Xoris plaka kane oti sou lene ta paidia prota ena BIOS update an uparxei akomi i mobo sto site tou kataskevasti sou.

Kai panta tha kaneis format ton disko prin tin opoia prospatheia gia setup.

An oxi kai me to BIOS upd tote bgale ola ta pci kai genika ta panta plin VGA kai ksana format :)

Allios oti sou leei i proti grami mou :P

Δημοσ.

Παρομοια προβληματα ειχα με μια μητρικη foxconn και δεν μπορούσα να περασω xp με SP2. Μετα από ενα update bios εγινε κανονικοτατα εγκατασταση και ολα ειναι μια χαρα μεχρι σημερα

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όπως έχω πει το pc δεν έχει τίποτα πάνω. Κάρτες ήχου, γραφικών, όλα είναι onboard. Για την vga που κάποιος φίλος έγραψε παραπάνω, κι εγώ σκέφτηκα να απενεργοποιήσω την on board vga και να βάλω μια άλλη δικιά μου να δω έτσι για πλάκα τι θα κάνει. Πάντως τελικά το bios update που όλοι προτείνετε δεν βλέπω να το γλιτώνω και είναι μια διαδικασία την οποία μέχρι στιγμής απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι. Το πολύ-πολύ να πάρω την μητρική στο χέρι, έτσι;

Υ.Γ.

Pare kana neo AMD na breis tin ugeia sou kai ase ta cemetron

Φίλε μου κι εγώ AMD έχω. Αν διάβασες παραπάνω, το συγκεκριμένο pc είναι φίλου μου! :P

Δημοσ.

οχι γιατι να παρεις τη μητρικη στο χερι. Μη το φοβασαι! Παντως για τη μνημη πως την τεσταρες? Χρησιμοποιησες το memtest η κατι αλλο?

Δημοσ.

Loipon pc filou mou pou kolouse meta tin proti epanakinisi stin eggatastasi epano mas efage 1 vdomada na vroume ti sinveni.

Kai telika itane i karta grafikon mia ndivia tin eixe alaxei driver prin to kanei format kai den tou doulepse kala kai etsi anagastike to formare alla ela pou den ithele me tipota na kani setup.

Telika valame mia palia Viper mesa kai egine to setup kanonikotata.

Des edo:http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=134431

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...