Προς το περιεχόμενο

specs για autocad

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους,

τι θα πρέπει να προσέξω στην αγορά ενός υπολογιστή για χρήση autocad?? δηλαδή θα ήθελα να μου πεί όποιος ξέρει καλά το θέμα τι μνήμη χρειάζομαι τι επεξεργαστή και τι καρτα γραφικών έτσι ώστε να έχω καλή χρήση του autocad για τα επομενα 2-3 χρονια.

Δημοσ.

Επεξεργαστής: Όσο τον δυνατόν πιο γρήγορος. Νομίζω οτι μόνο σε αυτά τα προγράμματα (προς το παρόν) χρησιμοποιούντε οι δυο πυρήνες. Οπότε κοίτα σε Intel σειρά 9ΧΧ.

Κάρτα γραφικών: Μια απο τα ίδια. Όσο το δυνατόν πιο γρήγορη. Κάτω απο τα 200€ μην πέσεις. Υπάρχουν επαγγελματικές (πχ. Quadro) αλλά στην ουσία χρησιμοποιούν το ίδιο chip με αυτές των παιχνιδιών.

Μνήμη: Βάλε 2GB να είσαι οκ.

Δημοσ.

Ερώτηση...Τι θα κάνεις με το Autocad?Κλασσικό 2D σχέδιο ή βαριά 3D αρχιτεκτονικά με φωτορεαλισμούς κλπ?

Κλασσικό 2D σχέδιο (κατόψεις, όψεις κλπ) δουλεύω σε Celeron 2.4 512ΜΒ RAM Ati 9550 ανετότατα...

Από το site της Αutodesk

System Requirements

System requirements for AutoCAD 2007 for users who are focusing on 2D drawing creation are as follows:

* Intel® Pentium® IV processor recommended

* Microsoft® Windows® XP Professional or Home Edition (SP1 or SP2), Windows XP Tablet PC Edition (SP2), or Windows 2000 (SP3 or SP4)

* 512 MB RAM

* 750 MB free disk space for installation

* 1024x768 VGA display with true color

* Microsoft® Internet Explorer 6.0 (SP1 or higher)

System requirements for AutoCAD 2007 for users who are taking advantage of the new conceptual design capabilities are as follows:

* Intel® processor 3.0 GHz or greater

* Windows XP Professional (SP2)

* 2 GB RAM or greater

* 2 GB of disk space available, not including installation

* 1280x1024 32-bit color video display adapter (true color)

* 128 MB or greater, OpenGL®-capable workstation class graphics card.

Aν έχεις λεφτά για ξόδεμα καλύτερα να αγοράσεις μια 20αρα ΤFT wide να απλώσεις τα toolbar σου και να έχεις και μπόλικο χώρο για σχεδίαση....

Δημοσ.

...... Μια στιγμη γιατι το topic δεν ξεκινα καλα.....

Το autocad σε 2D καταστασεις μπορεις να το δουλεψεις ανετοτατα σε πολλα low end μηχανηματα. Αν τωρα μιλας για μεγαλα σχεδια με πανω απο 40 layers klp τοτε ενα μηχανημα Pentium IV 1.8 - 2 GHz με μονο 256 RAM θα το δεις να ζοριχεται σε pan + zoom.

Σε 3D καταστασεις, rendering klp, αν και δεν εχω δουλεψει εκτενως υπεφερα σε μηχανημα PIII στα 450 MHz + 320 RAM αλλα ουδεν προβλημα σε P IV 1.8 GHz + 256 RAM + nVidia GeForce 4 MX 440. Εδω δεν παιζει ρολο τοσο η καρτα γραφικων γιατι ολο το rendering το αναλαμβανει ο επεξεργαστης κυριως (τουλαχιστον αυτα μου ελεγε η καθηγητρια οταν εκανα το Level II 3D). Mono sto 3D Orbit παρεμβαινει ουσιαστικα η καρτα γραφικων. Αν θες 3D Studio τοτε εκει η καρτα γραφικων ειναι το must.

Παντως στο μηχανημα της υπογραφης AMD 3700+, 1024 RAM, ATI Mobility Radeon 9700 128 RAM φορτωνω το ετοιμο σχεδιο της οπερας του Σιδνευ, κανω 3D Orbit οσο πιο γρηγορα μπορω και η κινηση ειναι τοσο ομαλη οσο δεν μπορεις να φανταστεις!!

Δημοσ.

παιδία ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας.

τον υπολογιστή τον θέλω για σχέδια πολιτικού μηχανικού (στατικά, τομές κλπ.) και που κ που κανένα αρχιτεκτονικό...

καμία πάντως σχέση με 3D σχέδια για dtp και τέτοιες τρελλές καταστάσεις...

όπως καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σας καλύτερα να "σωσω" λίγα λεφτά από τα specs του υπολογιστή (π.χ. 1GB ram αντι για 2GB και pentium 805 ας πουμε αντι για 930,940) και ας παρω μια δυνατή οθόνη....

Δημοσ.

Δώσε βάρος στην οθόνη.

Αφου κάνεις στατικό υπολογισμό θα σου χρειαστεί μνήμη για γρηγορότερα

αποτελέσματα.

Αν θέλεις μόνο σχέδιο (μόνο 2d) και ένας αρχαίος σου κάνει (αναλόγως το πρόγραμμα που θα δουλέψεις).

Δημοσ.

Eγώ στη θέση σου θα έπαιρνα κάτι σαν αυτό (τιμή χωρίς ΦΠΑ διότι θα περαστεί στα έξοδα του γραφείου...)

untitled2kh.gif

Οι δύο ίδιοι σκληροί εννοείται θα δουλέψουν σε Raid 1 (κάλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε...)

Δημοσ.

παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

λοιπόν επειδή δεν θέλω να ξεφύγω παααααρα πολύ στο κόστος έκανα μια αρχική σύνθεση και θέλω την άποψή σας:

ASUS P5LD2-DELUXE

INTEL PENTIUM D 930

1GB DDR2 PC5400 667MHz (ή 2x512 σε dual channel... τι ειναι καλύτερο??)

ALBATRON 7600GT 256MB

WESTERN DIGITAL 80GB SATA

πληκτρολόγια, κουτιά και λοιπά εξαρτήματα δεν εχουν κ πολύ νόημα.

το θέμα της οθόνης ακόμα το εξετάζω...

για να ακούσω γνώμες!!!

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών που λες δεν σου χρειάζεται.

Καλύτερα Dual Channel.

Όσον αφορά το κουτί, αν δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος πάω πάσο.

Σκληρό βάλε λίγο πιο μεγάλο να χωράει και τη συλλογή σου από mp3 που σίγουρα θα θες να ακούς εν ώρα εργασίας.

Δημοσ.

Εδώ και 5 χρόνια δουλεύω σε λάπτοπ p3 στα 1200. Ακόμα και σε 2d ένα παλιό μηχάνημα μπορεί να σου σπάσει τα νεύρα. Ξέρετε πόση ώρα κάνει μόνο και μόνο για να ανοίξει το autocad 2007 (αλλά και τα προηγούμενα); Να κάνει pan, zoom, regenerate, hatch? "Απλές" εντολές δηλαδή. Η επεξαργαστική ισχύς και η οθόνη δεν είναι ποτέ αρκετές. Ειδικά για την οθόνη, ακόμα κ γω που δεν αφήνω ούτε 1 εικονίδιο ενεργό, υπάρχουν στιγμές που δεν μου φτάνει (κ στη 19αρα οθόνη). Άρα τα λεφτά στον επεξεργαστή και την οθόνη.

Δημοσ.

Αν έχεις το στατικό πρόγραμμα ανοικτό μαζί με το Autocad καλό ήταν να πάρεις διπύρηνο. Αλλιώς μια χαρά είναι το PC.

Και μην πάρεις intel.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...