Sadako Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Θέλω να δώσω εξετάσεις για κάποιο πιστοποιητικό αγγλικών (βασικά για μεταπτυχιακό στην αγγλία), και ενώ στην αρχή είχα στραφεί στο TOEFL, λόγω έλλειψης θέσεων για Θεσσαλονίκη στο προσεχές μέλλον, αποφάσισα να δώσω για το IELTS τελικά, στο Βρεταννικό Συμβούλιο. Απο ό,τι μου είπαν, υπάρχουν εκεί 2 βιβλία για προετοιμασία, ένα με προηγούμενα τεστ, και ένα με γενικότερη προετοιμασία. Βέβαια και τα 2 μαζί κάνουν καμια 60αριά ευρώ. Το θέμα είναι ότι ενώ για το TOEFL είχα βρει τα πάντα στο νετ, και σε "πονηρά" μέρη είχα βρει ολόκληρα βιβλία, για το IELTS, απο όσο έψαξα βρήκα μόνο σκόρπια πράγματα, και χάος γενικά.. Κάποιος που έχει μπει στην ίδια διαδικασία στο πρόσφατο παρελθόν, μήπως μπορεί να μου υποδείξει κάποια sites με καλό υλικό (και προηγούμενα τεστ και γενικότερες συμβουλές), ή αν πρόκειται για "πονηρά" μέρη με pm??
tsakonas Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 το 2000 που έδωσα IELTS στο βρετανικό ,έκανα προετοιμασία σε ένα φροντιστήριο στην τάξη pre-proficiency από σεπτέμβρη μέχρι ιούνιο που ήταν αν θυμάμαι καλά οι εξετάσεις. το lower το είχα ,καλός ήμουν στα αγγλικά (σχετικά) και με αρκετό διάβασμα έγραψα 6.5 και ηθελα 6... .... not too bad ...η δυσκολία είναι αναλόγως τον εαυτό σου....αν είσαι καλός σε κάτι μη μασάς....το listening και το interview εγώ τα φοβόμουν πολύ γιατί από γραμματική και κείμενο ανάγνωση τα πήγαινα καλά.... με την πολύ εξάσκηση στο listening και τα 3 καλοκαιρια που δούλευα με τουρίστριες λύθηκε η γλώσσα ....αλλα λες ομως στις τουριστριες και αλλα στον αγγλο η αγγλιδα εξεταστη ...anyway απο online δεν ξερω θα ψαξω τριγυρω!
tsakonas Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 δεν εψαξες καθολου μου φαινεται!!!! βρηκα πολλα στην "αποθηκη" !!
Sadako Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Αποθήκη λέγοντας?? (υπάρχουν και τα pm) Έψαξα στο google, αλλά βρήκα αρκετά πράγματα σκόρπια, σε διάφορα sites με τη μορφή samples, όχι κάτι ολοκληρωμένο.. Για το toefl, είχα βρει και βιβλία κανονικά του εμπορίου σε pdf μορφή, και mp3 για το listening.. Η αλήθεια είναι, ότι μέχρι χτες είχα σκοπό να δώσω το toefl. Και μετά απο αρκετό τρέξιμο, αποφάσισα να δώσω το ielts, και μάλιστα στην πλησιέστερη εξεταστική, που είναι 25 Μαΐου. Οπότε έλεγα μέχρι αύριο το πρωί να αποφασίσω τι θα κάνω με βιβλία και γενικότερα υλικό, για να μη φύγει και το Σαββατοκύριακο έτσι.. Tsakona, να πω την αλήθεια με "τρόμαξες" κάπως με την όλη προετοιμασία που μου είπες ότι έκανες. Γιατί κι εγώ ένα lower έχω (που έχει πάνω απο 10 χρόνια που το πήρα), και απο κει και πέρα η όλη τριβή που έχω με τα αγγλικά είναι μέσα απο καθημερινή πρακτική, κείμενα στο pc, ταινίες και τέτοια που καμιά φορά βλέπω χωρίς τους υπότιτλους και τέτοια.. Νόμιζα ότι είναι πιο εύκολο..
geo9419 Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 To IELTS einai pio diskolo apo to TOEFL. Sto TOEFL zitane liga pragmata kai mesa se 3wres exeis ksemperdepsei. Egw xwris lower epiasa 240 score kai me dextikan prin dyo xronia arketa agglika panepisthmia paroti eixan san orio to 250. Bebaia h dyskolia erxetai meta pou gia na synneohtheis me tous agglous xreiazesai metafrasth kai den kanw katholou plaka. Me to IELTS apla paideusai arketa alla argotera ta pragmata einai pio eykola giati einai kathara aggliko test. Pantws einai problhma sthn Thessaloniki to oti exoyn liges theseis sto FULLBRIGHT kai oi theseis einai piasmenes gia 2 mhnes. Pantws den kserw ean plhrwses gia to IELTS alla mia kali lysh einai an prolabaineis na kleiseis thesh sto eksetastiko kentro sthn Athina. Ekei epeidi einai megalo den yparxei to problhma ths thessalonikis kai mporeis na kleiseis opote thes. Twra oso gia thn proetoimasia gia to IELTS den kserw alla to TOEFL einai kathara mhxaniko test dhladh paizeis me toys xronous kai prepei na akoloythiseis taktikh. Egw ekana 3 mhnes peripou mesa sto panepisthmio mathimata TOEFL kai epiasa 240 enw h aderfh mou me proficiency kai proetimasia mia bdomada epiase 275. Pantws kai sthn Agglia pou tha pas yparxoun bohthitikes takseis gia na beltiwseis to epipedo sou entelws dwrean. Yparxei kai mia alli periptwsh an den soy exoyn steilei deadline gia to pote prepei na steileis ta eggrafa sou na tous ta pas esy. Yperxe mia kopela poy toys eipe oti tha parei to proficiency ton Augusto kai thn dextikane kai otan phge ton oktombri tous edwse to apodeiktiko tou proficiency kai thn egrapsan kanonika.
EKTELESTES Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 Δημοσ. 16 Μαΐου 2006 tha eixe prof apo michigan, gi auto an eixe prof apo cambridge tha ths ekanan temenades. (aggloi einai autoi...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.