Προς το περιεχόμενο

Χρήση digitizer αντι για mouse?

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι κατα ποσο τα διαφορα digitizers που κυκλοφορουν, μπορουν να υποκαταστησουν πληρως την λειτουργια του ποντικιου, για καθημερινη εργασια καθε ειδους στο Pc. Ο λόγος: η εργονομια και η πιο ξεκουραστη χρηση με το χερι.

Και η σκεψη οτι το ανθρωπινο χερι γραφει με τον συγκεκριμενο τροπο που χρησιμοποιουμε τον στυλο(ή γραφιδα) επι αιωνες διχως προβληματα, ενω το ποντικι ειναι εφευρεση των τελευταιων δεκαετιων και δεν ξερουμε αν παθουν τα χερια μας κατι απο την πολυχρονη και πολυωρη χρηση.

Βεβαια, απ' οσο γνωριζα, συνηθως τα digitizers χρησιμοποιουνται για σχεδιαστικες εργασιες από γραφιστες κλπ. Ομως καποιος αλλος insomniac το προτεινε ως αντικατασταση του ποντικιου.

Ειναι ομως αραγε πρακτικο-λειτουργικο?

Σημερα μιλησα με πωλητη του πλαισιου και μου ειπε οτι δεν νομιζει οτι μπορει να υποκατασταθει το ποντικι. Χρησιμοποιουν λεει digitisers για να σχεδιαζουν κατι στην ταμπλετα και να περνα μεσα στο pc, πραγμα δυσκολο να γινει με ποντικι. Τον ρωτησα για την Wacom Volito A6 και μου τα ειπε αυτα. Αλλα επειτα μου ειπε οτι υπαρχει ενα μοντελο ονοματι Penpartner 2 της wacom για χρηση με laptop το οποιο εχει μικρο μεγεθος και εχει και καποια πληκτρα για αντικατασταση του ποντικιου.

Τελικα, απο οσους γνωριζουν απο αυτα, εχουν χρησιμοποιησει digitisers και ξερουν τι παιζει με το ολο θεμα, ειναι δυνατον να υποκατασταθει πληρως το ποντικι?

Γινεται, δεν γινεται ή εξαρταται και απο το μοντελο του digitiser? Μιλωντας παντα για πληρη υποκατασταση του ποντικιου, με λειτουργικοτητα στη χρηση ολων των εφαρμογων, πρακτικοτητα στη χρηση, και εν τελει χρηση μονο πληκτρολογιου και digitizer.

Εχει δοκιμασει κανενας στην πραξη, αυτο το 'αορατο' πληκτρολογιο?

Ειναι το ιδιο καλο με το παραδοσιακο?

Δημοσ.

Νομίζω μπερδεύεις το digitizer με απλό pen tablet. Ένα digitizer είναι εργαλείο ακριβείας, ψηφιοποίησης, σχεδιασμού και χρησιμοποιείται σε εφαρμογές CAD, CAM κτλ. Συνήθως έρχεται μαζί με stylus και cursors, τα οποία έχουν από 2 πλήκτρα (το stylus) έως και 16 (τα cursors). Είναι δε, πανάκριβα.

Ένα απλό pen tablet είναι άλλη υπόθεση. Μάλλον αυτό εννοείς, και θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε αν όντως γίνεται. Μπορείς να αγοράσεις ένα και να δοκιμάσεις. Η τιμή τους δεν είναι καθόλου απαγορευτική.

Δημοσ.

Εγώ είχα αγοράσει το Intuos 2 της Wacom σε μέγεθος Α6.

Είναι πως θα το συνηθίσει ο καθένας.

+ves : Άριστο σαν εργαλείο. Τέλεια ακρίβεια.

-ves : Για παιχνίδια δεν κάνει όμως με τίποτα.

Δημοσ.

Κλασσικά, στο Πλαίσιο δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Digitizer είναι αυτό:

digitizer.jpg

digit.jpg

Και οι cursors και pen:

digitizer.jpg

Πάντως για απλή χρήση, και το tablet του Πλαισίου δεν είναι άσχημο...

Δημοσ.

spock καταλαβα τωρα.

HamerZ το δικο σου μοντελο δεν το βλεπω τωρα διαθεσιμο.

Δεν θελω να παιζω παιχνιδια.

Για εφαρμογες μονο(οτιδηποτε ομως: απο Photoshop και Dreamweaver μεχρι word και surfing).

Το WACOM PenPartner 2 Pen/Mouse

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=39&Nav_Section_Id=39&Catalog_Id=1&Product_Id=295226&Merchant_Id=1&sts_cid=3

θα με καλυψει ή οχι?

Μοιαζει με το δικο σου ή να κοιταξω κατι αλλο?

Δημοσ.

Intuos3 πλέον :

http://www.wacom-europe.com/int/products/intuos/tablets.asp?lang=en&pdx=33

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=16538&ext=skroutz

Το Intuos2 το είχα πάρει από Germania μέσω eBay. Η τιμή του από PcWorld στην Αγγλία που ήμουν ήταν στις 75.000δρχ ενώ από Γερμανία ήρθε με τα μεταφορικά στις 50.000δρχ.

Άλλο δεν δοκίμασα. Δες τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και σύγκρινέτα. Αν θες δες και στο eBay μήπως και βρεις καλή προσφορά.

Δημοσ.

Ok, θα τα κοιταξω.

Εσυ HamerZ δουλευεις μια χαρα με τις εφαρμογες? Δηλαδη, εχεις ξεχασει τι θα πει ποντικι για οτιδηποτε κανεις στο Pc?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...