Προς το περιεχόμενο

x-fi ή audigy 4

metmat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Έχω θέσει παρόμοιο ερώτημα και σε άλλο topic, αλλά επειδή μάλλον είναι λίγο άσχετο το θέτω εδώ. Πρόκειται να πάρω κάρτα ήχου γιατί η onboark realtek97 δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια για τις κάρτες x-fi και σκέφτομαι να κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση και συγκεκριμένα προς την x-fi xtreme music.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν θα δω κάποια διαφορά στην απόδοση του ήχου σε σχέση με μία audigy 4 και αν ναι σε ποια σημεία.

Δεν σκοπεύω να τη χρησιμοποιήσω σε επαγγελματικά πράγματα. Αυτά που με ενδιαφέρουν είναι mp3, ταινίες και παιχνίδια. Αξίζει να δώσω τα παραπάνω λεφτά για την x-fi ή με καλύπτει και η audigy για αυτές τις χρήσεις;

Να συμπληρώσω ότι έχω τα ηχεία innovator 5.1

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τελικά κατέληξα στην x-fi. Μία ερώτηση μόνο για όποιον γνωρίζει. Η διαφορά της fatal1ty από την xtreme music είναι μόνο η κονσόλα και η x-ram ή η fatal1ty υπερέχει γενικότερα;

Δημοσ.

Eγω φιλε μου metmat,θα σου πρωτινα να επερνες την audigy 4 μιας και εγω την θεωρω μια παρα πολυ καλη επιλογη:-D :-D :-D .Αυτα απο εμενα!

Δημοσ.

Με τα Innovator βασικα δεν θα καταλαβεις και διαφορες στον ηχο. Θα σου προτεινα ενα πιο ποιοτικο συστημα ηχειων αμα θες καλυτερο ηχο. Innovator=πλαστικουρα κατα τη γνωμη μου.

Δημοσ.

Μπορεί να έχεις δίκιο φίλε ferongr, αλλά ξέχασα να γράψω πιο πάνω ότι χρησιμοποιώ και πολύ τα ακουστικά (ειδικά το βράδυ). Έχω τα zalman 5.1. Εκεί ίσως να παρατηρήσω κάτι. Ειδικά στην περίπτωση της fatal1ty θα ήταν κρίμα να δώσω 200€ για το τίποτα. Ελπίζω να αξίζει τον κόπο αυτή η αναβάθμιση.

Δημοσ.

Οσον αφορα το 5.1 ηχο γενικα θα δεις διαφορα λογω υποστηριξης EAX. Το ΕΑΧ προσωμειωνει τις επιφανειες μεσα στα παιχνιδια (μεταλλο, πλαστικο, ξυλο) και τις ανακλασεις τους και δημιοθργει κορυφαια ακοθστικη εικονα. Πχ σε FPS μια χειροβομβιδα που σκαει μεσα σε μεταλλικο διαδρομο πισω απο μια γωνια θα ακουστει μοναχα ο ανακλωμενος ηχος με την παραμορφωση απο την αντηχηση στο μεταλλο. Κορυφαιο παιχνιδι που δειχνει τα δοντια του ΕΑΧ ειναι το HALO. Μολις ακουσεις τις αντηχησεις μεσα στο Cruiser "The Truth And Reconseliation" (νομιζω ειναι η τριτη αποστολη αφου περισωσεις τους marines) θα τρελαθεις. Τρελλο χασιμο. Η τις αντηχησεις μεσα στις χαραδρες οταν προσπαθεις να απενεργοποιεισεις τους generators γιανα καθυστερησεις το Monitor. Γενικα το HALO οσον αφορα τον ηχο ειναι απο τα κορυφαια για μενα. Θα σε συμβουλευα στο θεμα των ηχειων να στραφεις σε καλα 2.1 και για games να βαζεις τα ακουστικα.

Δημοσ.

Δε νομίζω να αλλάξω και ηχεία. Δε με παίρνει και οικονομικά αυτό τον καιρό. Με τα υπάρχοντα ηχεία και ακουστικά θα κάνω τη δουλειά μου. Εντάξει... δεν περιμένω να έχω και τις top επιδόσεις. Αρκεί να πάω ένα βήμα παραπάνω. Καλό είναι για αρχή. Σε βάθος χρόνου βλέπουμε και την περίπτωση αντικατάστασης των ηχείων. Προς το παρόν είμαι αναγκασμένος να βολευτώ με αυτά που έχω και να αλλάξω μόνο την κάρτα ήχου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...