Προς το περιεχόμενο

Corel 12 & XIII & Greek fonts πρόβλημα

Silok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.Μήπως ξέρει κανείς τι παίζεται με τις Ελληνικές γραμματοσειρές.Δοκίμασα και στο 12 και στο 13 αλλά δουλεύουν μόνο arial και helvetica.Τις MG,AG και UV ούτε να τις φτύσει.Έστειλα και mail στην corel και με γράψανε κανονικότατα.Άλουσε κανένας για καμιά ρύθμιση;Τα δοκίμασα όλα ακόμη και το ultrex αλλά τίποτε.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, οι ελληνικές γραμματοσειρές πρέπει να είναι unicode για να τις αναγνωρίσει σωστά.

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος, οι ελληνικές γραμματοσειρές πρέπει να είναι unicode για να τις αναγνωρίσει σωστά.

Αυτό από που μπορούμε να το δούμε;Αυτό που με προβληματίζει είναι πως αυτές που έχουν thumpnail truetype με κατάληξη truetype(ttf) δεν τις αναγνωρίζει ενώ αυτές με thumpnail opentype και κατάληξη πάλι truetype όπως η Arial την αναγνωρίζει κανονικά.

Δημοσ.

Ένας πρακτικός τρόπος είναι από το ... μέγεθος. Οι unicode είναι συνήθως πάνω από 100ΚΒ, ενώ οι μη unicode κάτω από 50ΚΒ.

Δημοσ.

Αυτό που λέει ότι οι παλιάς τεχνολογίας ελληνικές γραμματοσειρές δε λειτουργούν στα σύγχρονα προγράμματα είναι σωστό. Το έχω διαπιστώσει και ο ίδιος με το CorelDraw, το Word κτλ.

Αλλά αν έχεις κάποιες παλιές ελληνικές γραμματοσειρές που τις χρειάζεσαι οπωσδήποτε και δεν μπορείς να βρεις καινούριες unicode εκδόσεις τους, μπορείς να τις μετατρέψεις σε unicode με το κατάλληλο πρόγραμμα (όπως π.χ. το Fontlab), κάτι βέβαια που χρειάζεται και λίγες γνώσεις ή τουλάχιστον κάποια ενασχόληση. Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ, πειραματικά στην αρχή, μέχρι που κατάφερα και έκανα σωστή δουλειά με ορισμένες παλιές γραμματοσειρές που με ενδιέφεραν.

Δημοσ.
Αυτό που λέει ότι οι παλιάς τεχνολογίας ελληνικές γραμματοσειρές δε λειτουργούν στα σύγχρονα προγράμματα είναι σωστό. Το έχω διαπιστώσει και ο ίδιος με το CorelDraw' date=' το Word κτλ.

Αλλά αν έχεις κάποιες παλιές ελληνικές γραμματοσειρές που τις χρειάζεσαι οπωσδήποτε και δεν μπορείς να βρεις καινούριες unicode εκδόσεις τους, μπορείς να τις μετατρέψεις σε unicode με το κατάλληλο πρόγραμμα (όπως π.χ. το Fontlab), κάτι βέβαια που χρειάζεται και λίγες γνώσεις ή τουλάχιστον κάποια ενασχόληση. Αυτό ακριβώς έκανα και εγώ, πειραματικά στην αρχή, μέχρι που κατάφερα και έκανα σωστή δουλειά με ορισμένες παλιές γραμματοσειρές που με ενδιέφεραν.[/quote']

Το έχω και το δούλευα το fontlab νάσαι καλά ρε accipio.Απλά η γνώμη μου είναι πως θα μπορούσαν κάλλιστα οι κύριοι προγραμματιστές corel & photoshop

να τα κάνουν να δουλεύουν και με παλιές γραμματοσειρές αλλά πιστεύω πως επειδή οι εταιρίες που φτιάχνουν γραμ. έχασαν πολλά από τα διάφορα sites που δίνουν δωρεάν γραμ. τα κάνανε πλακάκια με τις εν λόγο εταιρίες για να αναγκαστεί ο κάθε επαγγελματίας να ξαναγοράσει τις γραμματοσειρές που χρειάζεται.Και σιγά τώρα όπως λέει κι τυπάς στο λινκ που έδωσα να μην κάθετε ο καθένας να ψάξει να βρει ποιες δουλεύει και απο ποιές εταιρίες είναι και ν'αρχίσει να ζητάει updates και αν θα του δώσουνε με την δικαιολογία πως είναι παλιές,δεν τις δουλεύουμε,τις καταργήσαμε και πάει λέγοντας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...