Προς το περιεχόμενο

Απορίες και συμβουλές για αφυγραντήρα


pp6210

Προτεινόμενες αναρτήσεις

18 λεπτά πριν, n4sleep είπε

Πάντως ο carrier (επειδή τον είχα) είναι πυροβόλο από απόδοση. Μπορεί να ήταν και πιο αποδοτικός από τον 28αρη που έχω τώρα. 

Ειναι σιγουρα πυροβολο. Και οικονομικος σε watt. Απο θορυβο παλευεται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dare-Devil είπε

Αν έχεις κατάλληλο εργαστηριακό εξοπλισμό μερικών χιλιάδων ευρώ και ανηχοικό θάλαμο και χρησιμοποιήσεις το ίδιο πρότυπο μετρήσεων που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής ναι , ειδάλλως οι μετρήσεις θα ναι αναξιόπιστες . 

16 λιτρο ή 20 λιτρο  με συμπιεστή εφόσον οι θερμοκρασία του χώρου σου όταν θα δουλεύει ο αφυγραντήρας θα είναι πάνω απο 15 βαθμούς κελσίου . Αν είναι κάτω απο 15 τότε με ζεόλιθο . 

1) https://www.skroutz.gr/s/12641395/Inventor-EVA-II-PRO-EP3-WiFi-20L.html στα 219€

2) https://www.skroutz.gr/s/12645951/Morris-MDE-2428i.html 229€ 

3) https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/afigranthres/158038-carrier-cdg255e 189€ 

4) https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/afigranthres/188289-rohnson-r-9720?refSrc=158038&nosto=productpage-nosto-2 169€

Τείνω προς τον carrier λογο τιμής περισσοτερο. Αξίζουν τα παραπάνω χρήματα για τους άλλους;  (Τον πρώτο τον εβαλα γιατί ειδα ειναι πρώτος στο Σκρουτζ.) 

Αν και πιστεύω πως BF ισως υπάρξουν καλύτερες τιμές 

Επεξ/σία από RedPriest
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 15/11/2018 στις 8:19 ΜΜ, lexusr450 είπε

Ο νομος/οδηγια ειναι ο IEC60335-2-40-2016 στη σελιδα 149 αναφερει και αφορα αφυγραντηρεσ με χρηση R290 :

When the appliance is switched on, a fan shall operate continuously supplying a minimum airflow as under steady state conditions, even when the compressor is switched off by the thermostat 

Με λιγα λογια απο την επομενη χρονια που τα περισσοτερα μοντελα αφυγραντηρων θα χρησιμοποιουνε R290 o ανεμιστηρασ θα ειναι σε συνεχη λειτουργια 

Λοιπόν, επειδή πραγματικά μου κινήθηκε το ενδιαφέρον αλλά και για να μην έχουμε εκκρεμότητες να αιωρούνται, το έψαξα λίγο παραπάνω. Η IEC60335-2-40-2016 πράγματι το αναφέρει. Βέβαια η εν λόγω νόρμα έχει ήδη αντικατασταθεί από την IEC60335-2-40-2018. Tο θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά το ότι τα εν λόγω IEC δεν είναι μέρος των EN που απαιτούνται αυτή τη στιγμή από την ΕΕ για προιόντα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαική αγορά! 

Βασικά με είχε προβληματίσει γιατί οι πίνακες που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς έκαναν διακρίσεις ανάλογα με την ποσότητα αερίου, έχοντας σαν χαμηλή κατηγορία τα 150γρ (οι οικιακοί αφυγραντήρες παίζουν στα 100γρ μέσες άκρες). Παρόλα αυτά για να μην πω καμία μαγεία, περίμενα να το διασταυρώσω και με την Intertek Semko Σουηδίας που είναι από τις πλέον αρμόδιες αρχές όπου και δήλωσαν ότι...

EN 60 335-2-40:2003 + all belonging amendments is what is valid for Europe, however an IEC standard IEC 60335-2-40:2013 + A1 has been issued and also an IEC 60335-2-40:2018, but these standards are only IEC standards. The text you have advised is a part of IEC 60335-2-40:2013 and is a part of Annex GG (Charge limits, ventilation and requirements for secondary circuits).  This text is not included in any valid EN-standard so far.
 

Με βάση το παραπάνω, ΔΕΝ προκύπτει από πουθενά ότι ΠΡΕΠΕΙ οι συσκευές να έχουν διαρκή λειτουργία ανεμιστήρα οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα αέρια και αν φοράνε σήμερα. Δεν γνωρίζω αν κάτι θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια, και ποιες κατηγορίες θα αφορά φυσικά!

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα που μιλάμε για επίπεδα θορύβου, μου είχε κάνει εντύπωση η τιμή θορύβου του olimpia splendid 22 thermo που έλεγε min 40db max (για έναν αφυγραντηρα με μια ταχύτητα λειτουργίας). Δεν κατάλαβα τι εννοούσε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, Gmario είπε

Τώρα που μιλάμε για επίπεδα θορύβου, μου είχε κάνει εντύπωση η τιμή θορύβου του olimpia splendid 22 thermo που έλεγε min 40db max (για έναν αφυγραντηρα με μια ταχύτητα λειτουργίας). Δεν κατάλαβα τι εννοούσε. 

τι σε μπέρδεψε? Εφόσον έχει ΜΙΑ ταχύτητα λειτουργίας του ανεμιστήρα, έχει και μια στάθμη θορύβου. Τώρα πως γίνεται να βγάζει 250κμ ροής αέρα, με μια ταχύτητα ανεμιστήρα και μόνο 40db πραγματικά δεν μπορώ να το γνωρίζω, και δεν μπορώ να εκφέρω και άποψη γιατί πραγματικά δεν έχω ασχοληθεί να τον μελετήσω σε βάθος σαν αφυγραντήρα.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ο θόρυβος σε έναν αφυγραντήρα προκύπτει από 3 παραμέτρους. ΠΡΩΤΗ και κυριότερη είναι ο αεροδυναμικός θόρυβος. Εδώ έχεις δύο σκέλη... Ενα είναι το όλο κέλυφος τη συσκευής και η εσωτερική διάταξη. Αν προκύπτουν "περιορισμοί" σχεδιαστικοί τότε ξεκινάς με χοντρό ντεζαβαντάζ γιατί ότι και να κάνεις ο αέρας θα "σφυρίζει" κατά τη διέλευση αλλά και έξοδο του. Το δεύτερο σκέλος είναι ο ανεμιστήρας που θα χρησιμοποιήσεις και το δικό του air-duct. Υπάρχουν ανεμιστήρες που βγάζουν περισσότερο και άλλοι που βγάζουν λιγότερο θόρυβο. Σε αυτά τα 2 σκέλη οφείλεται στα ΚΑΛΑ μηχανήματα ο όποιος θόρυβος ακούμε. Τώρα σε πιο δεύτερα μηχανήματα όπου έχει πέσει μείωση κόστους από παντού έχουμε και το θόρυβο του κομπρεσέρ, όπου είτε λόγω φθηνότερων εξαρτημάτων και κομπρεσέρ, αλλά κυρίως και λόγω περικοπών στα μέρη συναρμολόγησης (βάσεις, μονώσεις κλπ), μπορεί να προκύπτει και θόρυβος από αυτό (το λεγόμενο humming noise που ακούγεται σαν ένα παρατεταμένο χμμμμμμμμμ όταν είναι σε λειτουργία). Αυτό ακούγεται και σε ακριβότερες υλοποιήσεις αλλά πραγματικά πολύ ανεπαίσθητα.

Στην πράξη βέβαια ισχύει αυτό που ανέφερα και παραπάνω, το οποίο είναι η συχνότητα αυτή καθ'αυτή του θορύβου. Μπορεί στα ίδια db να έχεις θόρυβο ήρεμο και μη κουραστικό, ενώ αντίστοιχα μπορεί αν έχεις θόρυβο ο οποίος να σου σπάει τα νεύρα και να μην αντέχεται! Εδώ συνήθως βοηθάνε οι κινούμενες περσίδες που μεταβάλλουν την κατεύθυνση της ροής, και άρα παίζει ο θόρυβος αλλά και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό πάντα!

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

37 λεπτά πριν, Gmario είπε

Τώρα που μιλάμε για επίπεδα θορύβου, μου είχε κάνει εντύπωση η τιμή θορύβου του olimpia splendid 22 thermo που έλεγε min 40db max (για έναν αφυγραντηρα με μια ταχύτητα λειτουργίας). Δεν κατάλαβα τι εννοούσε. 

 Ξεκιναει απο 40 και ανεβαινει.  Θες min και max. Μια ταχυτητα μαλλον ειναι auto, οχι συνεχεια στο full , ετσι φανταζομαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους! εγω είμαι αναμεσα σε δυο, αυτους εδώ:

1.  https://www.mediamarkt.gr/el/product/_morris-mde-2428i-1203184.html#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC

2. https://www.mediamarkt.gr/el/product/_rohnson-r-9420-wifi-ionic-air-cleaner-1203510.html

Για πείτε την γνωμη σας? τους έχει κανείς? σε χωρο 80τ.μ θα λειτουργούν. Οποιαδήποτε άλλη γνώμη δεκτή! Να προσθέσω στο σπίτι η υγρασία ειναι στο 80%

Παρακαλώ λοιπον τις απόψεις σας!!

 

Επεξ/σία από psvctr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, stoilas2312 είπε

Καλησπέρα. Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτήν την προσφορά του Κωτσόβολου:  https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/afigranthres/158038-carrier-cdg255e      Ευχαριστώ ! ! !

Έχω γράψει μερικές σελίδες πιο πάνω για τον Carrier

Αν έχεις σκοπό να τον λειτουργείς μόνιμα και οχι όπως εγώ θα έχεις πρόβλημα με τις επανεκκινήσεις δλδ θα δουλεύει συνέχεια .

και μιας που ρώτησες ας κάνουμε και ενα mini review αφού τον έχω κανα μήνα τώρα

 

Carrier CDG-255E 25lt
1)Παροχή αέρα 180-220m3
2)Ονομαστική τιμή λειτουργίας 324w.... Πραγματική στους 19-20c κ υγρασία γύρω στο 65-70 η κατανάλωση είναι 271w/h με 282w/h μετρημένη.
3)Θόρυβος Υψηλή παροχή αέρα -> Σημαντικός Θόρυβος στην μεγάλη ταχύτητα  / Χαμηλός στην μικρή ταχύτητα  / Σχετικά ήσυχος συμπιεστής

Τρόπος λειτουργίας ελέγχου της υγρασίας.
Μέχρι στιγμής αυτό που είδα είναι οτι όταν πιάσει 2-3 μονάδες κάτω απο το επιθυμητό οριζόμενο ποσοστό υγρασίας πχ 60% κλείνει ο συμπιεστής , λειτουργεί για 3 λεπτά η παροχή αέρα κλείνει για να στεγνώσει τον αισθητήρα υγρασίας και μετά απο 40 δευτερόλεπτα με 90 max δευτερόλεπτά !! έχει ανέβει η μέτρηση της υγρασίας κατά 5-8 μονάδες και ξανανοίγει συμπιεστής και πάλι απο την αρχή .
Προφανώς και με ενοχλεί ο τρόπος λειτουργίας του ΠΟΛΥ διότι δεν είναι σωστός και έχει αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό το site αλλά
χρησιμοποιείται αποκλειστικά ( αυτός ήταν κ ο λόγος που τον αγόρασα ) για να στεγνώνει πολύ γρήγορα ΚΑΙ οικονομικά ενα μπάνιο  που δημιουργεί την υγρασία σε δωμάτια , κ άσχετα απο τον καθημερινό αερισμό του σπιτιού και λειτουργεί κάθε πρωί με χρονοδιακόπτη για 2 ώρες και στεγνώνει τα πάντα.


Σε μαγαζί που είδα πολλούς αφυγραντήρες, κάποια μοντέλα απο τους Midea , Inventor και Carrier είχαν σχεδόν το ίδιο καλούπι με μικρές αλλαγές , και παρόμοιο panel λειτουργιών.
Ειδικά το μοντέλο που έψαχνα εγώ ήταν σχεδόν ίδιο .

Θα αγόραζα τον Midea αλλά τον φοβήθηκα στην κατανάλωση και τουλάχιστον η Carrier έχει δημοσιεύσει στο site στοιχεία σχετικά ΑΛΛΑ ξαναλέω αν πρόκειται να έχει μόνιμη λειτουργία δεν θα την παλέψεις ολη μέρα να ανοιγοκλείνει .

Έχω και ενα meaco 12litro ο οποίος έχει καλύτερη διαχείριση στον έλεγχο της υγρασίας  δλδ σταματάει για 30 λεπτά και συνεχίζει αν έχει ανέβει η υγρασία αλλά έχει θορυβώδη συμπιεστή , τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά και δεν θα ήθελα να πάω στον 20 litro τους, άσε που είναι πολύ ακριβός .

Δυστυχώς όπως έχει γραφτεί πολλές φορές μόνο αν αγοράσεις κάτι, θα έχεις άποψη σε αυτό εκτός και αν είσαι τυχερός και κάποιος αγοραστής /χρήστης περιγράψει τον τρόπο λειτουργίας αναλυτικά .

Επεξ/σία από andkous
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αφού έγραψα για τον Carrier CDG-255E ας γράψω και για τον Meaco 12L Platinum Low Energy .

Γιατί τώρα με το Black Friday βλέπω ότι ο κόσμος δεν προλαβαίνει να κάνει μια όσο το δυνατόν γίνεται αναλυτική  έρευνα αγοράς .

Meaco 12L Platinum Low Energy . Αγορά του 2015.

1)Παροχή αέρα 100m3
2)Ονομαστική τιμή λειτουργίας 185w?.... Πραγματική στους 19-20c κ υγρασία γύρω στο 65-70 και με κατανάλωση 165w/h με 172w/h
3)Θόρυβος Χαμηλή παροχή αέρα -> χαμηλός θόρυβος / Θορυβώδης συμπιεστής  ( τα πλαστικά του δεν μου τρίζουν αλλά ένα χαλάκι βοηθάει στην απόσβεση θορύβου )
Για κάποιο λογο ο συμπιεστής του Meaco είναι πιο ενοχλητικός απο του Carrier που έχει διπλή παροχή αέρα, ίσως για όλους τους λόγους που έχει προαναφέρει ο yositosi

Τρόπος λειτουργίας ελέγχου της υγρασίας.
Η λογική των παύσεων των 30 λεπτών του Meaco είναι η καλύτερη , όσον αφορά την μακροπρόθεσμη χρήση και καθημερινή χρήση του , όσο αντίστροφα καλή είναι η τιμή του αυτή την στιγμή και η εγγύηση του .
Ο ανεμιστήρας κλείνει μαζί με τον συμπιεστή .

Χρησιμοποιείται ΠΛΕΟΝ ( αφού αγόρασα τον Carrier ) σε κλειστό χώρο ( υπόγειο 60 τμ) που δεν ζεί κάποιος ( υγρασία απο κουζίνα , μπάνιο κλπ ) και υπάρχει σταθερό περιβάλλον και η υγρασία καθορίζεται μόνο από τους εξωτερικούς παράγοντες.
Μπορεί να αργήσει λίγο σε σχέση με έναν μεγαλύτερο αλλά όταν του ορίσεις ένα ρεαλιστικό επίπεδο υγρασίας πχ 60% και το πιάσει θα το διατηρήσει με σχετική ευκολία και οικονομικά.

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καποια απαντηση για εμένα??? ηδη στο MEDIA MARKT εξαντληθηκε ο πρωτος, πειτε αποψεις ποιος απο τους δυο βρε παιδια?

1.  https://www.mediamarkt.gr/el/product/_morris-mde-2428i-1203184.html#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC

2. https://www.mediamarkt.gr/el/product/_rohnson-r-9420-wifi-ionic-air-cleaner-1203510.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, psvctr είπε

Καποια απαντηση για εμένα??? ηδη στο MEDIA MARKT εξαντληθηκε ο πρωτος, πειτε αποψεις ποιος απο τους δυο βρε παιδια?

1.  https://www.mediamarkt.gr/el/product/_morris-mde-2428i-1203184.html#_CF_84_CE_B5_CF_87_CE_BD_CE_B9_CE_BA_CE_AC-_CF_87_CE_B1_CF_81_CE_B1_CE_BA_CF_84_CE_B7_CF_81_CE_B9_CF_83_CF_84_CE_B9_CE_BA_CE_AC

2. https://www.mediamarkt.gr/el/product/_rohnson-r-9420-wifi-ionic-air-cleaner-1203510.html

Moris αλλά τελείωσε 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, yositosi είπε

τι σε μπέρδεψε? Εφόσον έχει ΜΙΑ ταχύτητα λειτουργίας του ανεμιστήρα, έχει και μια στάθμη θορύβου. Τώρα πως γίνεται να βγάζει 250κμ ροής αέρα, με μια ταχύτητα ανεμιστήρα και μόνο 40db πραγματικά δεν μπορώ να το γνωρίζω, και δεν μπορώ να εκφέρω και άποψη γιατί πραγματικά δεν έχω ασχοληθεί να τον μελετήσω σε βάθος σαν αφυγραντήρα.

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ο θόρυβος σε έναν αφυγραντήρα προκύπτει από 3 παραμέτρους. ΠΡΩΤΗ και κυριότερη είναι ο αεροδυναμικός θόρυβος. Εδώ έχεις δύο σκέλη... Ενα είναι το όλο κέλυφος τη συσκευής και η εσωτερική διάταξη. Αν προκύπτουν "περιορισμοί" σχεδιαστικοί τότε ξεκινάς με χοντρό ντεζαβαντάζ γιατί ότι και να κάνεις ο αέρας θα "σφυρίζει" κατά τη διέλευση αλλά και έξοδο του. Το δεύτερο σκέλος είναι ο ανεμιστήρας που θα χρησιμοποιήσεις και το δικό του air-duct. Υπάρχουν ανεμιστήρες που βγάζουν περισσότερο και άλλοι που βγάζουν λιγότερο θόρυβο. Σε αυτά τα 2 σκέλη οφείλεται στα ΚΑΛΑ μηχανήματα ο όποιος θόρυβος ακούμε. Τώρα σε πιο δεύτερα μηχανήματα όπου έχει πέσει μείωση κόστους από παντού έχουμε και το θόρυβο του κομπρεσέρ, όπου είτε λόγω φθηνότερων εξαρτημάτων και κομπρεσέρ, αλλά κυρίως και λόγω περικοπών στα μέρη συναρμολόγησης (βάσεις, μονώσεις κλπ), μπορεί να προκύπτει και θόρυβος από αυτό (το λεγόμενο humming noise που ακούγεται σαν ένα παρατεταμένο χμμμμμμμμμ όταν είναι σε λειτουργία). Αυτό ακούγεται και σε ακριβότερες υλοποιήσεις αλλά πραγματικά πολύ ανεπαίσθητα.

Στην πράξη βέβαια ισχύει αυτό που ανέφερα και παραπάνω, το οποίο είναι η συχνότητα αυτή καθ'αυτή του θορύβου. Μπορεί στα ίδια db να έχεις θόρυβο ήρεμο και μη κουραστικό, ενώ αντίστοιχα μπορεί αν έχεις θόρυβο ο οποίος να σου σπάει τα νεύρα και να μην αντέχεται! Εδώ συνήθως βοηθάνε οι κινούμενες περσίδες που μεταβάλλουν την κατεύθυνση της ροής, και άρα παίζει ο θόρυβος αλλά και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό πάντα!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάτι άλλο εννοώ εγώ. 

Οταν ο κατασκευαστής δίνει τις προδιαγραφές του αυτές πρέπει να είναι απολύτως σαφείς σε όλους τους καταναλωτές γνώστες ή μη και όχι να αναρωτιέμαι τι θέλει να πει ο ποιητής.☺️

Στάθμη θορύβου min 40db max είναι ασαφης κατά τη γνώμη μου. Στεκομαι στο θέμα του θορύβου με ευαισθησία γιατί αγόρασα meaco ο οποίος παρότι δυνατός και γεμίζει το δοχείο, δεν τον λες και αθόρυβο. 

 

Επεξ/σία από Gmario
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...