freakystyley Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Γειά σας! Φτάνει σιγά σιγά η ώρα της πρακτικής τελειώνοντας το Η/Υ/Σ Τει Πειραιά... Τι άποψη έχετε επί του θέματος? Που έχετε κάνει πρακτική και τι αποκομίσατε? Τι να προσέξει κανείς? Εχετε να προτείνετε κάποιες εταιρίες?
clarice Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Κοιτα να κανεις καπου οπου θα μπορεσεις να μαθεις πεντε πραγματα. Μακρυα απο δεη, οτε και τα λοιπα αν θελεις μετα να σε κρατησουν. Αν σε ενδιαφερει απλα να τελειωσει ειναι η καλυτερη λυση. Σε διαφορες εταιριες δουλευεις, πληρωνεσαι κανονικα και υπαρχει πιθανοτητα να σε κρατησουν και μετα. Κοινως αν θες να συνεχισεις για μεταπτυχιακα ή γενικα για τον Α ή τον Β λογο δεν σε ενδιαφερει να βρεις αμεσα δουλεια και να μαθεις ενα αντικειμενο τοτε βρες καμια δεκο καμια τραπεζα κτλ Αν θες να μαθεις και να σε κρατησουν ιδιωτικος τομεας. Αν πας στο γραφειο διασυνδεσης της σχολης σου θα σου δωσουν ενα καταλογο με εταιριες που ζητανε ατομα για πρακτικη. Προσεξε την επιλογη σου γιατι για εξι μηνες θα μαθεις ενα αντικειμενο και ειναι ουσιαστικα ενα απο τα σημαντικοτερα πραγματα στην σχολη, η πρωτη επαφη με τον εξω κοσμο και η πρωτη σου προυπηρεσια.
dimitris74 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 εγω θα σου προτείνω να πας φαντάρος πρώτα και μετα να κάνεις την πρακτική σου. όπου και να πας κανεις δεν θα επενδυσει επάνω σου αν δεν έχεις τελειώσει στρατό. καλύτερα να τελειώνεις απο αυτό πρώτα και μετά να κοιτάξεις κάπου.
freakystyley Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 επειδή μετά έπεται στρατός και μετά μεταπτυχιακό, δεν υπολογίζω να μείνω σε κάποια εταιρία, αλλά να κερδίσω όσο πιο πολλά μπορώ, είτε σε γνώσεις, είτε σε εμπειρία.. απλά να μην πάω κάπου και με βάζουν να φτιάχνω καφέδες ή να τρέχω για θελήματα..
clarice Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Διαλεξε μια ιδιωτικη εταιρια τοτε στο αντικειμενο που σε ενδιαφερει. Και εσυ θα μαθεις πραγματα και αυτοι θα κερδισουν αφου σε ενα μηνα θα τους κανεις δουλεια με 500 ευρω που θα θελαν 850 για υπαλληλο.
sniper_206 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Εγώ τελείωσα την πρακτική μου πριν 10 μέρες σε ένα γραφείο και τώρα με κράτησαν με σύμβαση μέχρι να πάω φαντάρος. Καλύτερα είναι στον ιδιωτικό τομέα, μαθαίνεις περισσότερα πράγματα και ασχολούνται πιο πολύ μαζί σου.
freakystyley Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Θες μήπως να αναφέρεις τι ακριβώς έκανες? ή και σε ποιά εταιρία..
sniper_206 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Η σχολή σου είναι Η/Υ? Εγώ λογιστής τελειώνω (χρωστάω πτυχιακή) κι έτσι έκανα την πρακτική μου σε ένα πολύ καλό γραφείο, ρωτούσα ότι και όποτε ήθελα, είχα ευέλικτο ωράριο και μπορώ να πω ότι έμαθα πάρα πολλά σε σχέση με τις θεωρητικές γνώσεις του ΤΕΙ Αν θέλεις να μάθεις κάτι συγκεκριμένο στείλε μου pm.
NOMIKOS Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Καλύτερα είναι στον ιδιωτικό τομέα, μαθαίνεις περισσότερα πράγματα και ασχολούνται πιο πολύ μαζί σου. Συμφωνώ και επαυξάνω,αν έκανα τώρα την πρακτική μου θα ακολουθούσα ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο περνάς πιο χαλαρά αλλά δεν σου μένουν και πολλά πράγματα.
insomniaK Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Θα πω την άποψη μου, που ίσως φανεί περίεργη ως ιδέα ή δεν ξέρω τι, αλλά εσύ θα κρίνεις τις συμβουλές και θα αποφασίσεις τι θες να κάνεις. Το λοιπόν, έχοντας κάποια χρόνια εμπειρίας με σπουδές και πρακτικές και διπλωματικές κτλ, αν είχα να κάνω κάτι από αυτά ξανά, θα έφευγα από την Ελλάδα ή τουλάχιστον θα πήγαινα κάπου που πραγματικά γουστάρω να δουλέψω ως επιστήμονας. Στη Γερμανία για παράδειγμα, υπάρχουν "ερευνητικά πάρκα" πχ http://www.gitz-online.de/ το συγκεκριμένο είναι μικρό, αλλά αν μπεις στις σελίδες των εταιρειών που φιλοξενεί θα δεις ότι όλες ζητούν φοιτητές για διπλωματικές, πρακτικές κλπ κλπ. Για αυτές τις θέσεις πληρώνουν το ελάχιστο 550 ευρώ στο χέρι + ασφάλεια. Ο μισθός εξαρτάται από το συμβόλαιο σου, το οποίο και μπορείς να διαπραγματευτείς. Αν αναλογιστείς ότι είσαι και φοιτητής, δηλαδή μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, που κι αυτό σου δίνει ένα Α ποσό και στέγαση και μία επιπλέον γραμμή στο βιογραφικό σου, θεωρώ ότι είναι μία καλή εμπειρία. Αφού συνδυάζει ένα αξιοπρεπές ποσό, που κάποιες φορές είναι αρκετό για να ζήσεις, την εμπειρία να ζήσεις έξω, την εμπειρία να επισκεφθείς ένα άλλο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να εργαστείς στη βιομηχανία, σε μία χώρα που έχει μεγαλύτερη παράδοση από ότι η Ελλάδα. Σημείωση, η γλώσσα εργασίας σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης στην έρευνα είναι τα αγγλικά, επομένως μη σε φοβίζει κάτι τέτοιο. Σκέψου το και κρίνε και στο κάτω κάτω της γραφής στείλε και 2-3 email σε εταιρείες που σου φαίνονται ενδιαφέρουσες να δεις τι κάνουν.
freakystyley Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δίκιο έχεις αλλά έχω ήδη φύγει μια φορά από Ελλάδα και σκοπεύω να ξαναφύγω για master.. Οπότε αυστηρά κάτι εγχώριο... Πείτε όλοι σας που έχετε κάνει τις πρακτικές σας!
alexb_10 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 εγώ έκανα πρακτική σε ένα μεγάλο δημόσιο οργανισμό στο νοκ και μπορώ να πω ότι έμαθα όσα δεν είχα μάθει 4 χρονια στο τει. Αλλα είχα γνωστό εκεί με με περιποιήθηκαν!! μονο με άκρες πας μπροστά
haunter_2 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Freakystyley, αφου κατάφερες να ολοκληρώσεις τον άθλο που λέγεται : "Αποφοίτηση από το τμήμα Η.Υ.Σ ΤΕΙ Πειραιά" μην ανησυχείς, θα σε προσλάβουν σε οποιαδήποτε εταιρεία κι αν πας, με όσα χρήματα κι αν τους ζητήσεις!
The_player Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Και εγω αυτον τον αθλο καταφερα...(Γεια σου συναδελφε)....Αφου εχεις σκοπο να κανεις αργοτερα μεταπτυχιακο ....διαλεξε μια ιδιωτικη εταιρια...εγω θα σου προτεινα τηλεπικοινωνιες(που εχει πολυ ψωμι) και μελλοντικες τεχνολογιες που θα πρεπει να ξερει καποιος του χωρου μας οπως (Vo ip ) κτλ ...που τα συναντησα μετα απο 6 χρονια καριερας..... Χαμαλικια θα κανεις να εισαι ετοιμος...και προθυμος....Καλη επιτυχια..!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.