Προς το περιεχόμενο

Amd Athlon 64 3500+ 2.20 Ghz Venice Socket 939 Box

xa xaxa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή σκέφτομαι και εγώ για τον AMD 3500, και με έβαλε σε σκέψεις ο akmakas, τελικά ποιος είναι γρηγορότερος και καλύτερη αγορά:

AMD 3500 ή Pentium 4 D 2.66 ?

Για πείτε καμιά γνώμη...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ενα παραδειγμα θα με βοηθουσε.

ΓΙα να βγάλω γενικό συμπέρασμα σε σύγκριση 2 CPU εγω θα έτρεχα τα παρακάτω:

SuperPi Mod 1.5 16M

AMD n-Bench v3.1

BenchEmAll ( 1024x768, NoSound ) [ UT2004 Botmatch, TRAOD, FarCry, Q3Arena ]

SetiBench

CineBench 2003 v9,5

CrystalMark

DVD Shrink Movie An/Compr

ElcomSoft Advanced ZIP Password Recovery ( 6 characters, full ASCII )

3D Mark2001SE

3D Mark05 Score & CPU Test

3D Mark06 Score

Hexus PiFast

Lame MP3 COmpression ( 96kbps, q=0 )

MainConcept H264 Compression

AquaMark 3 Score

Pov-Ray v3.6 R. Test

WinRAR Benchmark

RealStorm Benchmark 2004

ScienceMark 2 Benchmark Routine

SPEC Org SpecViewPerf 8

Mathematica ( Custom test, fibonacci )

PC Mark05

Δημοσ.
Επειδή σκέφτομαι και εγώ για τον AMD 3500' date=' και με έβαλε σε σκέψεις ο akmakas, τελικά ποιος είναι γρηγορότερος και καλύτερη αγορά:

AMD 3500 ή Pentium 4 D 2.66 ?

Για πείτε καμιά γνώμη...[/quote']

Εννοείται ο A64 3500+.

Δημοσ.
Δεν νομιζω πως θα σε βοηθησει κανενα παραδειγμα!

Το αν ειμαι καινουριος στο Forum δεν συμαινει πως ειμαι χαζος!!!

Ουτε που με ξερεις γιαυτο λιγη ευγενια δεν βλαπτει!

Τον πρωτο μου υπολογιστη τον αγορασα το 81 εσυ μπορει να μην ειχες γεννηθει τι συμαινει αυτο!!!Οτι εγω τα ξερω ολα??Οχι

Τα Forum ειναι για να ανταλασσωνται γνωμες οχι για επιδειξη μαγκιας!!!

Λυπαμαι!!!

Πρωτα απο ολα οπως σου ειπα και πριν μαζεψου. ασε τα πιτσιρικος και τις ιστοριες. οταν σταματησεις το παραλληρημα σου θα σου απαντησω. και το παραδειγμα δεν αναφεροταν σε σενα. με πολυ φορα μπηκες και προσεχε γιατι θα χτυπησεις σε κανενα τοιχο. την μαγκεια ηθελα να ξερα που την ειδες. τεσπα οτι θες αν εχεις προβλημα μαζι μου στειλει π.μ δεν ενδιαφερει τους αλλους.

Δημοσ.
ΓΙα να βγάλω γενικό συμπέρασμα σε σύγκριση 2 CPU εγω θα έτρεχα τα παρακάτω:

SuperPi Mod 1.5 16M

AMD n-Bench v3.1

BenchEmAll ( 1024x768' date=' NoSound ) [ UT2004 Botmatch, TRAOD, FarCry, Q3Arena ']

SetiBench

CineBench 2003 v9,5

CrystalMark

DVD Shrink Movie An/Compr

ElcomSoft Advanced ZIP Password Recovery ( 6 characters, full ASCII )

3D Mark2001SE

3D Mark05 Score & CPU Test

3D Mark06 Score

Hexus PiFast

Lame MP3 COmpression ( 96kbps, q=0 )

MainConcept H264 Compression

AquaMark 3 Score

Pov-Ray v3.6 R. Test

WinRAR Benchmark

RealStorm Benchmark 2004

ScienceMark 2 Benchmark Routine

SPEC Org SpecViewPerf 8

Mathematica ( Custom test, fibonacci )

PC Mark05

α αυτο ενοουσες σουιτα. οκ τα εχω τρεξει τα περισσοτερα απο αυτα.

Δημοσ.

Σωστος ο billpeppas!!!!!nk surfer oσo καλυτερα το ψαξεις τοσο το καλυτερο!!

Παντως να ξερεις πως ο Pentium 2.66D ειναι πολυ φτηνος 135 Ε και κανει ανετα Overclock γινεται turbo!Τον εχω κανει κοντpα με αλλο PC AMD 4400+που κοστιζει 420 Ε!!!!

Και οι επιδοσεις ηταν πολυ κοντα!!!

Δημοσ.

Μην ξεχνάμε ότι overclockάρει και ο άλλος CPU όμως :P

anyways, ο καθένας βλέπει τις ανάγκες του, τις απαιτήσεις του, και ζυγίζοντας αγοράζει.

όσο για μετρήσεις,συγκρίσεις, υπάρχουν τα γνωστά και καλά Hardware Reviews sites

Δημοσ.
devill λες πολλα!!Δεν χρειαζεται να πουμε τιποτα αλλο οκ!Ειπες ειπα τελος!

Το forum δεν ειναι για τετοιου ιδους βλακειες τελος!!!

ειπα ειπες ξαναειπες ξαναειπα και ξαναλες. το p.m δεν το ξερεις ?τι προσπαθεις να κανεις δηλαδη? ναι λεω πολλα θα με μαθεις εδω με τον καιρο.

Δημοσ.

Απο οτι βλεπω ο devil ειναι οπαδος τις AMD!

Ειναι καλοι επεξεργαστες ειχα παλαιοτερα τα πηγενουν πολυ καλα!!

Το σιγουρο ειναι πως οι pentium κανουν θεαματικο overclock!

Δημοσ.
Το σιγουρο ειναι πως οι pentium κανουν θεαματικο overclock!

1) Devil Will Cry & akmakas , ξεκολλήστε και οι δύο.

Δεν ήρθαμε εδώ να σας βλέπουμε να τρώγεσται κάθε post.

2) Τι εννοείς θεαματικό overclock καλέ?

Το ότι μπορεί να πάει ένας P4 3GHz @ 3.5GHz δεν είναι διόλου θεαματικό.

Γιατί ? Γιατί εσύ προφανώς το πας κόντρα MHz μεταξύ AMD & Intel.

Κάτι που είναι λάθος.

Διότι ο Athlon 64/Opteron χρειάζεται αρκετά MHz λιγότερα για να έχει τις ίδιες επιδόσεις.

Όσο για το OC, το OC που κάναμε π.χ. σε Opteron 146 ( 2.0GHz ) στα 3.6GHz δεν είναι δηλαδή "θεαματικό" ? :D

3) Ας σταματήσουμε εδώ, γιατί το θέμα προχωράει σε τύπου "ο μπαμπάς μου είναι πιο δυνατός από τον δικό σου, όχι ο μπαμπάς μου είναι..." :D

Δημοσ.
1) Devil Will Cry & akmakas ' date=' ξεκολλήστε και οι δύο.

Δεν ήρθαμε εδώ να σας βλέπουμε να τρώγεσται κάθε post.

2) Τι εννοείς θεαματικό overclock καλέ?

Το ότι μπορεί να πάει ένας P4 3GHz @ 3.5GHz δεν είναι διόλου θεαματικό.

Γιατί ? Γιατί εσύ προφανώς το πας κόντρα MHz μεταξύ AMD & Intel.

Κάτι που είναι λάθος.

Διότι ο Athlon 64/Opteron χρειάζεται αρκετά MHz λιγότερα για να έχει τις ίδιες επιδόσεις.

Όσο για το OC, το OC που κάναμε π.χ. σε Opteron 146 ( 2.0GHz ) στα 3.6GHz δεν είναι δηλαδή "θεαματικό" ? :D

3) Ας σταματήσουμε εδώ, γιατί το θέμα προχωράει σε τύπου "ο μπαμπάς μου είναι πιο δυνατός από τον δικό σου, όχι ο μπαμπάς μου είναι..." :D[/quote']

Σωστος!!!

Δεν εχω κανενα προβλημα με τους AMD ειναι πολυ κορυφαιοι επεξεργαστες

ειχα παλαιοτερα!

Οι Intel απο παλια κανανε πολυ καλο Overclock τωρα που μιλαμε ολοι οι επεξεργαστες μπορουν να ανεβουν με μια καλη ψυκρα και board μεχρι και 1,2 Ghz αυτο ειναι θεαματικο!Στο internet βρισκεις περιπτωσεις με cooling επεξεργαστες να ξεπερνουν τα 7Ghz!Απο την πλευρα τις AMD στο συνολο τον cpu το overclock ειναι ποιο δυσκολο(τουλαχιστον απο αυτα που γραφονται)

Παντως και οι δυο εταιριες σε δυο με τρεις μηνες θα βγαλουν τους multi core 8 cpu σε ενα socket!!!θα δουμε τρελα πραγματα!:-D

Δημοσ.
Οι Intel απο παλια κανανε πολυ καλο Overclock

Προφανώς μιλάς για την εποχή Pentium 4 ( τελειώνει σύντομα αυτή η εποχή ), με το NetBurst "κούφια MHz" Architecture.

Τα πολλά MHz που έβλεπες πάνω και μπροστά την Intel ήταν λόγω της σχεδίασης του επεξεργαστή, και όχι κάποιος άλλος λόγος.

Με απλά λόγια η Intel το πήγαινε καλά πωλησιακά...marketing το γνωστό MHz ( όλος ο κόσμος που δεν ξέρει από PC, θα έλεγε αφού το ένα είναι 2GHz και το άλλο είναι 3.6GHz, το δεύτερο θα είναι φυσικά πιο γρήγορο ) και με λιγότερο ratio Performance/MHz { να μην μπούμε σε IPC, κλπ πεδία }

Ενώ η AMD επέλεξε τον άλλο τρόπο, λίγα MHz, αλλά καλό performance ratio/mhz.

τωρα που μιλαμε ολοι οι επεξεργαστες μπορουν να ανεβουν με μια καλη ψυκρα και board μεχρι και 1,2 Ghz αυτο ειναι θεαματικο!Στο internet βρισκεις περιπτωσεις με cooling επεξεργαστες να ξεπερνουν τα 7Ghz!Απο την πλευρα τις AMD στο συνολο τον cpu το overclock ειναι ποιο δυσκολο(τουλαχιστον απο αυτα που γραφονται)

Η διαφορά πλέον έχει να κάνει στις γενικές επιδόσεις, και το τι παίρνεις με κάθε cooling.

Δηλαδή αν με μια ThermalRight XP-90C πας με έναν Pentium 4 3.2GHz @ 3.8GHz, και με έναν Athlon 64 / Opteron πας στα 2,6-3,1 GHz ( ανάλογα το κομμάτι ) [ βεβαίως έχουμε και τους Opteron 146 που παίζουν σχεδόν όλοι τουλ. στα ~2.7GHz με την μαμά ψύχτρα ] τότε θα πας στον Athlon/Opteron διότι θα έχεις καλύτερες επιδόσεις.

Ανάλογα με τις άλλες ψύξεις επίσης...

Απλοϊκά τώρα, στο extreme overclocking, έχουμε φτάσει να benchάρουν ( τρέξιμο κάποιων μετροπρογραμμάτων, όχι 100% σταθερό σύστημα ) [ ούτε καν 70% ] με Pentium 4 @ 6,5+ GHz και με Athlon 64/Opteron @ 3,8+ GHz ( με τελευταία προσπάθεια πρόσφατα με τρέξιμο SuperPi @ 4GHz + ).

Παντως και οι δυο εταιριες σε δυο με τρεις μηνες θα βγαλουν τους multi core 8 cpu σε ενα socket!!!θα δουμε τρελα πραγματα!:-D

Ώπα, το έχεσες ( με το συμπάθειο ) εδώ.

Η AMD "έχει τάξει" μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007 ( πιθανόν πριν καν τον Ιανουάρη ) να μας στείλει τους Quad-Core ( 4 φυσικοί πυρήνες ) με ολοκλ. στα 65nm

Η Intel δεν φαίνεται να μας δίνει Quad-Core πριν τα τέλη Απριλίου 2007 τουλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...