Προς το περιεχόμενο

Έμπλεξα με ασφαλιστική εταιρεία


tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα,

 

είπα να κάνω γνωστό το πρόβλημα μου μήπως και βρω κάποια λύση απο κάποιον που έχει ανάλογη εμπειρία ή έχει ακούσει κάτι παρόμοιο.

 

Λοιπόν, πρίν απο αρκετό τράκαρα με κάποιον με δική του ευθύνη.

 

Πηγαίνουμε στην ασφαλιστική του εταιρεία και κάνει δήλωση ότι φταίει αυτός.

Κατα σύμπτωση η ασφαλιστική του ήταν αυτή στην οποία έχω ασφαλίσει και εγώ το αυτοκίνητο μου.

 

Αφου βγαίνουν οι απαραίτητες φωτο και βλέπει το αμάξι ο εμπειρογνώμονας (ή πραγματογνώμονας δεν ξέρω) λαμβάνω την διαβεβαίωση ότι πρέπει να αλλάξω όλον τον πίσω προφυλακτήρα. Μου λένε να το φτιάξω και να τους πάω τα τιμολόγια για να πληρωθώ.

 

Εγώ φτιάχνω το αυτοκίνητο στον λαμαρινά και πηγαίνω τα τιμολόγια (σύνολο προφυλακτήρας + εργατικά =370 ευρω).

 

Πηγαίνω τα τιμολόγια στην ασφαλιστική και μου λένε ότι το αργότερο σε ένα μήνα θα έρθει επιταγή με το ποσό των 370 ευρώ.

 

Τώρα, έχουν περάσει 3 μήνες απο τότε που τους έδωσα τα τιμολόγια.

Επιταγή δεν έχω πάρει και μου τα μασάνε συνέχεια. έχω μιλήσει με δεκάδες απίθανους και απίθανες και ο καθένας μου λέει άλλα.

Μετά απο πίεση (και προφανώς δικό τους λάθος) έμαθα ότι το τιμολόγιο έχει κοπεί άλλα όχι 370 ευρώ άλλα μόνο 350 ευρώ. Δεν ξέρω γιατί κόβουν 20 ευρω. Μήπως όταν πληρώνουμε τα ασφάλιστρα μας κάνουν έκπτωση 20 ευρω και δεν το καταλαβαίνουμε?

 

Το θέμα είναι τι κάνω απο εδώ και πέρα.

 

Δώστε συμβουλές φίλοι μου γιατί νομίζω ότι μας κοροιδεύουν όλους μας...

Δημοσ.

Σε όσες περιπτώσεις έχω εμπλακεί με ασφαλιστικές,πάντα μου κόβανε "μπακαλίστικα" κάποια μικροποσά.Είναι το περίφημο "χαρατσόσημο",το οποίο έχει την καταγωγή του στο "baksis",το οποίο θέλουν να μας το (ξανα)φορέσουν οι τουρκόφιλοι,λες και δεν φτάσανε τετρακόσια χρόνια να το εμπεδώσουμε.Βασίζεται στον -εντέχνως καλλιεργηθέντα- ωχαδερφισμό,καθώς και στην άρρυθμη λειτουργία της δικαστικής αρχής.Δηλ,πες ότι θες να βρεις το δίκιο σου,πας δικαστικά,ίσως μετά από καμια διετία να σου επιδικάσουν το ποσό που ζητάς,θα γίνει έφεση,θα περάσουν κανα δυο χρόνια,όλο και καμια απεργία-αναβολή θα λάβει χώρα,μετά από καμια πενταετία και αφού έχεις χάσει πολλαπλάσια σε δικηγόρους/παραστάσεις/χαμένα μεροκάματα κλπ...

 

Ωρισμένες φορές λυπάμαι αφάνταστα που δεν μπορώ να κάνω αντάρτικο πόλης(δεξιό-αριστερό-αχρωμάτιστο,το ίδιο κάνει).

Δημοσ.

μαριε,συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζι σου! ειναι το μοναδικο πραγμα για το οποιο ζηλευω τη δικαιοσυνη στην αμερικη! αρκετα πιο γρηγορη (σε χρονους),με μηδεν εξοδα για τον θιγμενο, και με αποζημιωσεις πολλαπλασιες απο το αρχικο ποσο!!!!αααχχχχ....

Δημοσ.

Σε μία από τις 5-6 φορές που με έχουν χτυπήσει (όχι το ίδιο αυτοκίνητο), ήθελαν να μου κόψουν 200,000 δρχ. από το 1,700,000 δρχ.

Έβαλα ένα φίλο να πάρει τηλέφωνο παριστάνοντας το δικηγόρο, τους είπε ότι θα τους στείλει εξώδικο και την επομένη με πήραν να πάω να πάρω τα χρήματα.

 

Θα μπορούσα να περιμένω ακόμα και και 5 χρόνια που λέει ο Μάριος, μόνο και μόνο για το γαμώτο.

Τα δικαστικά έξοδα και τους δικηγόρους τους πληρώνουν αυτοί αν χάσουν από ότι ξέρω, αλλά καλύτερα θα ξέρει ο paredwse.

  • Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Τα δικαστικά έξοδα και τους δικηγόρους τους πληρώνουν αυτοί αν χάσουν από ότι ξέρω' date=' αλλά καλύτερα θα ξέρει ο paredwse.[/quote']

Όντως.

Αλλά... (υπάρχει ένα μεγάλο αλλά): το δικαστήριο στα δικαστικά έξοδα υπολογίζει την ελάχιστη νόμιμη αμοιβή του δικηγόρου (δεν ξέρω ποιά είναι, νομίζω 60 ευρώ την ώρα απασχόλησης). Όμως ο δικηγόρος δεν θα χρεώσει ποτέ με την ελάχιστη αμοιβή. Στην καλύτερη περίπτωση, αρχίζουμε από 75-80 ευρώ την ώρα. Και ανεβαίνουμε μέχρι τα 250 ευρώ την ώρα.

 

Οπότε ναι μεν θα επιδικαστούν δικαστικά έξοδα υπέρ σου αλλά σίγουρα δεν θα πάρεις όλα όσα έδωσες...

Δημοσ.

...."ένας δικηγόρος στη θάλασσα είναι μόλυνση,πολλοί είναι λύση"...

 

Αποδίδεται καλύτερα στα φραγκολεβαντίνικα.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

 

Τους έχω δηλώσει και είπαν θα το αλλάξουν ότι δεν αποδέχομαι ούτε ευρω λιγότερο απο το πραγματικό ποσό που λέει το τιμολόγιο. Δεν κατάλαβα δηλαδή, δεν έχουμε που να φάμε τα λεφτά μας και τα χαρίζουμε στους ασφαλιστές?

 

Μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να απευθυνθώ στον Συνήγορο του Πολίτη?

  • Super Moderators
Δημοσ.
[...]

 

Μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να απευθυνθώ στον Συνήγορο του Πολίτη?

Όχι' date=' δεν έχει δουλειά ο Συνήγορος του Πολίτη.

 

Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ των πολιτών και των δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας. [...]

Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είναι δημόσιες υπηρεσίες. ;)

Δημοσ.
Όντως.

Αλλά... (υπάρχει ένα μεγάλο αλλά): το δικαστήριο στα δικαστικά έξοδα υπολογίζει την ελάχιστη νόμιμη αμοιβή του δικηγόρου (δεν ξέρω ποιά είναι' date=' νομίζω 60 ευρώ την ώρα απασχόλησης). Όμως ο δικηγόρος δεν θα χρεώσει ποτέ με την ελάχιστη αμοιβή. Στην καλύτερη περίπτωση, αρχίζουμε από 75-80 ευρώ την ώρα. Και ανεβαίνουμε μέχρι τα 250 ευρώ την ώρα.

 

Οπότε ναι μεν θα επιδικαστούν δικαστικά έξοδα υπέρ σου αλλά σίγουρα δεν θα πάρεις όλα όσα έδωσες...[/quote']

 

Συνήθως οι δικηγόροι αμοίβονται με ενα ποσοστό απο το ποσό που επιδικάζει το δικαστήριο.Βέβαια στην αγωγή που καταθέτουν πέρα απο τα τιμολόγια επισκευής προσθέτουν μείωση αξίας αυτοκινήτου απο το ατύχημα, έξοδα γα ταξί, ηθική βλάβη εαν υπάρχει τραυματισμός με αποτέλεσμα το ποσό που θα επιδικαστεί εαν δικαιωθείς να είναι οχι βέβαια αυτο που ζητούσες αλλά σίγουρα πάνω απο οσα είχες δώσει, οπότε αφαιρώντας την αμοιβή του δικηγόρου και υπολογίζοντας τους τόκους υπερημερίας παίρνεις και κάτι παραπάνω.

 

Το θέμα είναι πως οι σοβαρές εταιρείες σε ξεκάθαρες περιπτώσεις ευθύνης δεν αφήνουν την υπόθεση να φτάσει στο δικαστήριο αλλά με το που τους γίνεται κοινοποίηση αγωγής διακανονίζουν εξωδικαστικά την ζημία πληρώνοντας και την δικαστική δαπάνη στον δικηγόρο.

 

Για αυτό τον λόγο και για να αποφεύγονται όλα αυτά ειδικά τώρα με τον φιλικό διακανονισμό θα πρέπει ο καθένας να ασφαλίζεται σε σοβαρές εταιρείες που δεν θα μπούν σε διαδικασία παζαρέματος με τον πελάτη τους για 20 ευρώ, και όχι σε εταιρείες -φαντάσματα που με χαμηλό ασφάλιστρο προσελκύουν ενα μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων και μόλις σου τύχει ζημιά άντε να βρείς το δίκιο σου

Δημοσ.
.... θα πρέπει ο καθένας να ασφαλίζεται σε σοβαρές εταιρείες που δεν θα μπούν σε διαδικασία παζαρέματος με τον πελάτη τους για 20 ευρώ, και όχι σε εταιρείες...

 

Μπα φίλε μου,μπουρδέλλα είναι όλες οι ασφαλιστικές,μικρές και μεγάλες,(προσωπική μου εκτίμηση και έχοντας πλήρη επίγνωση των συνεπειών του νόμου για τον χαρακτηρισμό που τους προσάπτω),δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά στον τρόπο που τα παίρνουν και στα καβούρια που έχουν όταν πρόκειται να αποζημιώσουν.Ότι προβλήματα είχα,αφορούσαν Εθνική και (παλιά) Φοίνικα.Αν αυτές δεν είναι μεγάλες,ποιές είναι;

Δημοσ.

Αυτό που πληροφορήθηκα σε πρόσφατο περιστατικό φίλου είναι ότι η ασφαλιστική είναι υποχρεωμένη να καλύψει το 100% της αξίας των εργατικών. Συνήθως κόβουν από την αξία των ανταλλακτικών (δε ξέρω με ποια λογική και αιτιολογία).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...