Προς το περιεχόμενο

Διαφορές SCSI 10,000rpm με Sata 10,000rpm?

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά η σκέψη μου ειναι η εξης, βολταρα στο ebay και γίνεται χαμός απο παμφινες καρτουλες SCSI controllers καθώς και μικρών δίσκων. Θελω λοιπον να βαλω εναν μικρο δισκο (πχ εναν 38άρη) για το λειτουργικό και τα προγραμματα μόνο.

Θα έχω σημαντική διαφορά σε σχέση με τον 74άρη WD Raptor που εχω τώρα, με δεδομενο οτι ειναι και οι 2 στις 10,000?

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου, αφού έχεις δίσκο Raptor, δεν αξίζει όλη η διαδικασία για να βάλεις SCSI δίσκο.

Μόνο αν χρησιμοποιούσες RAID 0 με δίσκους στις 15.000 στροφές θα έβλεπες εντυπωσιακή διαφορά.

Το να βάλεις ένα δίσκο SCSI, δεν νομίζω οτι θα καταλάβεις την όποια διαφορά. (Μιλάμε πάντα σε σχέση με τους Raptors)

Δημοσ.

Αρα δηλαδη καλυτερα να δωσω κατι παραπανω για 15,000άρη ε?

Παντως ο raptor εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με τον 7200άρη, αλλά η διαφορά τιμής τους ειναι ακραία και δε νομίζω οτι αξίζει για οικιακό χρηστη εκτος αν ειναι πολυ hardcore.

Εγω δηλαδη δυσκολα θα τον ξανάπερνα... Και σιγουρα οχι τον 74αρη αλλα τον 36άρη μονο. Αν και θυμαμαι οταν πηρα τον 74 ειχα εντυπωσιαστει τοσο πολυ που έλεγα χαλάλι του! :)

Δημοσ.

Αμα η μητρικη σου δεν εχει native υποστηριξη scsi μην ασχολειθεις. Θα υπερφορτωσεις τον PCI διαυλο με αποτελεσμα ολα τα αλλα περιφεριακα πανω του να σερνονται. χωρια που ο PCI δεν εχει DMA καναλι (κατι που σημαινει οτι ο επεξεργαστης σου θα απασχολειται αρκετα με εντονη χρηση). Γενικως σου προτεινα να χρησιμοποιησεις την native SATA δυνατοτητα της μητρικης σου και να μην ξοδευτεις. Εξαλλου διαφορα δεν θα δεις (μην σου πω οτι αμα εχεις κατι πανω στο PCI που τρωει πολλυ bandwidth θα δεις χειροτερες επιδοσεις)

Δημοσ.

an thes na petixeis kati kalitero apo scsi stis 15.000 mia pou exo dokimasei scsi stis 15.000 strofes einai ena sata raid .me raid px 2 x 80 pou ixa kai 2 x 160 tora stis 7200 patousa kato aneta scsi stis 15.000 strofes.bebea alli axiopistia to ena allo i allo alla otan se niazoun oi epidoseis katalaveneis.

Δημοσ.

Για controler πάρε καλύτερα της Adaptec έναν 360. Δεν θα έχει πρόβλημα με drivers, θα βρεις για σχεδον όλα τα λειτουργικά.

Δημοσ.

ego pantos ama itan na ftiaxo kati gia na exo megali taxitita tha protimousa me ta idia lefta logika na ftiaxo ena raid 0 me 4 x 120 gb sata i an thes kai axiopistia na paro ena controller tis adaptec gia raid 5 kai na exo kai pentes diskous pou o enas einai parity.

Δημοσ.

εγω παντος πιστευω οτι απο ενα scsi 15,000 rpm

δεν υπαρχει πιο γρηγορος διδκος!

και αυτο επειδη οι scsi εχουν διαφορετικη αρχιτεκτονικη απο τους κανονικους

διδκους και υπερεχουν πολυ στην ταχυτητα!

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου, το κόστος είναι πολύ μεγάλο για προσωπική χρήση.

Μέσα στην βδομάδα παρήγγειλα για την εταιρία που εργάζομαι, ένα δίσκο 150Gb, 320 Ultra Wide στις 10K στροφές, τιμή γύρω στα 450€ αν θυμάμαι καλά.

Δημοσ.
εγω παντος πιστευω οτι απο ενα scsi 15' date='000 rpm

δεν υπαρχει πιο γρηγορος διδκος!

και αυτο επειδη οι scsi εχουν διαφορετικη αρχιτεκτονικη απο τους κανονικους

διδκους και υπερεχουν πολυ στην ταχυτητα![/quote']

enas diskos scsi pragmati opos les iperexei se taxitita apoena disko sata alla ena raid 0 kalos i kakos nikaei me diafora ena scsi alla milame gia diaforetiki axiopistia.ama deis ta apotelesmata tou sisoft sandra tha deis oti ola ta raid einai me sata diskous kai pane pio grigora apo raid.ektos an exeis ta lefta gia scsi raid pou ine poli megalo to kostos.

Δημοσ.

Συνήθως SCSI δίσκο παίρνεις μικρό μιας και τον θες για το λειτουργικό οπότε ένας Seagate 36 Gigabyte U320 64pin πάει στα 250 ευρώ. Αρκεί συνήθως για το λειτουργικό και κάμποσες εφαρμογές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...