worldcitizen Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 1) Μπορώ να μπουτάρω από εξωτερικό HDD firewire? - Από partition? - Από parition φτιαγμένο με Backup Utilities (και ποιό αν έχετε την καλοσύνη) ? 2) Έστω ότι μπορώ (άρα μπορώ να έχω ένα φορητό Profile) μπορώ να bootάρω από PPC Installation σε Ιντελ μηχάνημα? (πχ. Εγώ έχω ενα PPC MacMini, θα μπορώ να bootάρω την κόπια που μπουτάρω εδώ, σε Intel Μac Mini? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 1) Μπορώ να μπουτάρω από εξωτερικό HDD firewire? - Από partition? - Από parition φτιαγμένο με Backup Utilitie (και ποιό αν έχετε την καλοσύνη) ? Από εξωτερικό HDD FireWire μπορείς να μπουτάρεις. Κανονικότατα. Δεν γνωρίζω από partition φτιαγμένο με backup utility. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Snolly Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 2) Έστω ότι μπορώ (άρα μπορώ να έχω ένα φορητό Profile) μπορώ να bootάρω από PPC Installation σε Ιντελ μηχάνημα? (πχ. Εγώ έχω ενα PPC MacMini, θα μπορώ να bootάρω την κόπια που μπουτάρω εδώ, σε Intel Μac Mini? ΟΧΙ βέβαια. Η έκδοση του PPC Mac Mini δεν θα λειτουργήσει σε Intel Mini αφού είναι μόνο για PPC CPUs και όχι για x86. Ίσως να γίνεται το αντίθετο. Μια Intel έκδοση να μπορεί να μπουτάρει σε παλιό PPC Mac. Αν η Intel έκδοση είναι Universal και όχι μόνο Intel. Γνωρίζει κανείς πως πουλάει τώρα πια η Apple το OS X; Έχει δύο εκδόσεις; Μια για PPC και μια για x86; Η μόνο μια Universal; Αν έχει μόνο μια σημαίνει πως είναι Universal και παίζει σε όλα τα mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Έχω την εντύπωση ότι πουλάει μόνο μία έκδοση του MacOS X - την universal. Αλλά μου κάνει εντύπωση το εξής: τα διάφορα updates (από την 10.4.5 στην 10.4.6 για παράδειγμα) έχουν διαφορετικό μέγεθος - άλλο για τα μηχανήματα PPC κι άλλο για τα μηχανήματα Intel. Οπότε μήπως παίζει τίποτα εκεί; Δεν έχω ιδέα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μπορεί να πουλάει μια έκδοση, τη universal αλλά όταν πας να την εγκαταστήσεις να περνάει μόνο τα αρχεία που ταιριάζουν στο mac σου (ppc ή intel). Αυτό το λέω γιατί δεν ξέρω αν και τα αρχεία του συστήματος είναι universal binary ή μόνο οι εφαρμογές... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worldcitizen Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Have no fear. SuperDuper v2.1 is here!SuperDuper is the wildly acclaimed program that makes recovery painless, because it makes creating a fully bootable backup painless. Its [...] Ωραία.. Πάω να πάρω έναν εξωτερικό σκλερό και έρχομαι να επιβεβαιώσω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Αν εγκαταστήσεις το OSX σε εξωτερικό δίσκο, τότε θα μπορείς να μπουτάρεις κανονικότατα απο εκεί, ακόμα και αν τον δίσκο τον έχεις χωρίσει σε partitions. Έπαιξα κάποια στιγμή με ένα PPC και ένα intel μηχάνημα και τα έβαζα εκ περιτροπής σε target mode για να δω αν το ένα βλέπει το δίσκο του άλλου ως εκκινήσιμο, αλλά δεν γινόταν τίποτα. Το πακέτο του OSX που υπάρχει και πωλείται ξεχωριστά είναι μόνο για PPC επεξεργαστές, γιατί ούτως ή άλλως, όλα τα intel έχουν μέσα στη συσκευασία το 10.4.5 σύστημα οπότε δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να ψάξει να αγοράσει το 10.4 για intel. Μόλις με το καλό κυκλοφορήσει το 10.5 τότε θα δούμε αν θα βγεί σε μια έκδοση ή σε δύο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mac4all Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 T mode einai otan exeis 2 mac ta sundeeis me fw,exeis to ena anoixto me macosx,anabeis to allo me T bgainei to simataki tis fw kai to prwto blepei to disko tou 2ou(autou pou anapse teleutaio)To 2o den exei fortwsei leitourgiko,auto gia na ma8ainoun oi kainourgioi ti einai to T mode.Me external fw,mporeis na ton partitionareis kai na kaneis clone to leitourgiko sou,mono idias arxitektonikis,ston exwteriko pou exeis formatarei HFS+.Meta kaneis boot kai me option dialegeis an 8es na xrisimopoiseis san boot disk ton esw i ton eksw(an den to xeis idi kanei ap ta preferences) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mac4all Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 kai gia na kaneis partition se external anoigeis disk utility epilegeis disko,pas sto partitioning kai epilegeis ari8mo kai xwritikotita twn partitions kai tis dimiourgeis.Meta an 8es rixneis kai to carbon copy cloner gia na clonareis to macosx ston ekswteriko sou.Elpizw na sou dwsa na katalabeis... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
e-tic Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Πέρα απο το carbon copy cloner, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εντολή "asr -source -target" που μπορείς να δώσεις απο τη κονσόλα και σου κάνει τέλεια μεταφορά του συστήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worldcitizen Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 13 Μαΐου 2006 OK, Τα κατάφερα.. Το Τ-mode δεν έπιανε για να μπουτάρω από firewire, αλλά έπιασε το Option που σου βγάζει μενού με πιθανά boot .. - Ο Δίσκος ήταν 3 κομμάτια.. - Το BackUp έγινε από SuperDuper ... Edit: Υπάρχει ένα hint που μπορείς να φτιάξεις Universal Boot Image.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.