cyber_funky Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Παιδιά όσο και να μην σας αρεσει, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που παρακολουθεί αυτές τις σειρές και μάλιστα το απολαμβάνει. Σας πληροφορώ ότι δεν προκειται για τις γιαγιάδες μας. Ο μέσος όρος ηλικίας του Ελληνικού Simplemente Natalia Grecia ( http://www.simplementenatalia.gr ) είναι τα 23 χρόνια. Το ξέρω επειδή εγώ είμαι η υπεύθυνη της σελίδας. Όπως επίσης και της μοναδικής Ελληνικής σελίδας για τις τηλενουβέλες, οι επισκέπτες αλλά και τα μέλη του forum της είναι περίπου στον ίδιο μέσο όρο. ( http://www.telenovelas.gr ) Και ναι ο σκοπός είναι να πάψουν οι μεταγλωττίσεις! Πολύ καλό το παράδειγμα με τον Ρεξ!!!
mandate Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Ξεχνάτε κάτι... το μορφωτικό επίπεδο ενός μεγάλου ποσοστού των τηλεθεατών των σειρών αυτών' date=' πολλές φορές [b']δεν περιλαμβάνει [/b]ικανότητες ανάγνωσης. Αν η έρευνα που έκανε το τάδε ή το δείνα κανάλι υποδεικνύει π.χ. πως τα "μεξικάνικα" παρακολουθούνται σε μεγάλο ποσοστό από γυναίκες ηλικίας 60-70 ετών, είναι λογικό να υποθέσουν πως η ομάδα αυτή δεν γνωρίζει ανάγνωση, λαμβάνοντας υπόψιν το σύστημα παιδείας προ 50ετίας και τη θέση της γυναίκας στο θέμα εκπαίδευση τότε. Για τον ίδιο λόγο οι μεταγλωτίσεις είναι διαδεδομένες σε Γερμανία-Ιταλία-Γαλλία και όχι για λόγους εθνικών φρονιμάτων :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
latinsoapsfever Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Yπάρχει κάποιο μέρος να υπογράψω για να σταματήσουν αυτές οι σκουπιδοσαπουνόπερες?[/b'] Καλύτερα αντί για αυτά να έβλεπα τις κάθετες χρωματιστές λωρίδες και να άκουγα το βουητό..[/b'] Γιατί έχετε τέτοιο κόμπλεξ ορισμένοι; Λείπουν τα κανάλια για να κάνετε ζάπινγκ; Προσωπικά η σειρά αυτή ούτε που με ενδιαφέρει, ίσα ίσα έχω και αρνητική γνώμη.[/b'] Θέλω να ρωτήσω απλά γιατί θα τρελαθώ. Έχεις αρνητική γνώμη για τις σειρές τέτοιου είδους γενικότερα ή για την συγκεκριμένη; Γιατί βάση των όσων λες μου δίνεις να καταλάβω ότι συμβαίνει το δεύτερο. Και απορώ εγώ: Πως είναι δυνατόν κάποιος να έχει αρνητική γνώμη για κάτι που δεν έχει δει, δεν έχει ασχοληθεί καθόλου; Γιατί τέτοια προκατάληψη ρε παιδιά; Νομιζω οτι η ουσια ειναι οτι αυτη η κινηση ειναι μια αρχη κατα του μεταγλωττισμου των σειρων κ οχι κατα των μεξικανικων συγκεκριμενα .[/b'] Ακριβώς αυτό. Θα σας γυρίσω λίγα χρόνια πριν όταν το Star έδειξε την Εντατική μεταγλωττισμένη. Ε όποιος πει ότι του άρεσε έχει πρόβλημα. Και αν δεν σταματήσει ΕΔΩ αυτό, θα εξαπλωθεί σε όλα τα ξενόγλωσσα προγράμματα. Ξεχνάτε κάτι... το μορφωτικό επίπεδο ενός μεγάλου ποσοστού των τηλεθεατών των σειρών αυτών, πολλές φορές δεν περιλαμβάνει ικανότητες ανάγνωσης.[/b'] Φίλε μου μπερδεύεις τις γιαγιάδες που βλέπουν Φώσκολο με τις τηλενουβέλλες. Και πες μου σε παρακαλώ αν έχω άδικο αφότου διαβάσεις τα παρακάτω. Σε όλη τη λατινική αμερική οι σειρές αυτές παράγονται με το τσουβάλι. Ξεκινάνε στις 10:00 το πρωί και τελειώνουν στις 23:00 το βράδυ, σε όλα τα κανάλια. Αν λοιπόν στοχεύουν σε target group γυναικείο από 45 και πάνω, είναι δυνατόν όοοοοοοολοι οι υπόλοιποι λατινοαμερικάνοι τηλεθεατές να μην έχουν την επιλογή να δουν τίποτα άλλο; Το "Rebelde Way" που προβαλλόταν μέχρι πριν 2 βδομάδες από την ΕΤ1 με τίτλο "Ανυπότακτες καρδιές" απευθυνόταν καθαρά σε εφήβους και σημείωνε ποσοστά τηλεθέασης μέχρι και 14%, νούμερο εξωφρενικό για την ΕΤ1 που έχει μέσο όρο τηλεθέασης μόλις 4%! Καταλάβετε επιτέλους το εξής: Οι τηλενουβέλλες και όχι σαπουνόπερες, είναι ακριβώς το ίδιο με τις δικές μας εβδομαδιαίες σειρές που προβάλλονται σε prime time ζώνη. Προβάλλονται καθημερινά και έχουν ΠΑΡΑ πολλά εξωτερικά γυρίσματα και διαθέτουν μεγάλο budget, όταν στο Ελλαδιστάν το MEGA με τη μοναδική ίσως σειρά που βγαίνει τόσο πολύ εκτός στούντιο "Στο παρά 5" μόλις και μετά βίας προλαβαίνει να βγάλει ένα επεισόδιο κάθε 15 μέρες. Το "Φως του Φεγγαριού" που παιζόταν πέρυσι στο MEGA και έπιανε 40% ήταν ριμέικ μιας βραζιλιάνικης σειράς που το MEGA είχε δείξει το 1993. Η Χουάνα η παρθένα που έφαγε ΤΟΣΟ κράξιμο, για όποιον έκατσε να ασχοληθεί πριν κράξει, ακολουθούσε το ίδιο concept. Μάθετε επιτέλους να ξεχωρίζετε τα πράγματα. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ της Λάμψης και των τηλενουβελλών, ούτε καν μεταξύ της "Λάμψης" και της "Βέρας στο δεξί". Το ότι προβάλλονται καθημερινά δεν τις κάνει "σαπουνόπερες". Μην βάζετε στο ίδιο τσουβάλι ούτε ανόμοια πράγματα, ούτε ανθρώπους. Μην βάζετε ταμπέλες σε ανθρώπους. Υπάρχουν καλές τηλενουβέλλες και υπάρχουν σειρές που δεν βλέπονται. Όπως υπάρχουν καλές ταινίες και ταινίες που μετανοιώνεις που πλήρωσες 10 ευρώ στο σινεμά. Ποιος από όλους εσάς που κράζετε αυτού του είδους τις σειρές έκατσε να δει ένα επεισόδιο από αυτές; Χωρίς κομπλεξισμό και χωρίς προκατάληψη; Να συμπληρώσω για όσους έχουν αμφιβολίες πως πίσω από το παραπάνω μήνυμα δεν κρύβεται μια αγράμματη γιαγιά 74 χρόνων αλλά ένας φοιτητής 20 ετών.
giankyr Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Δημοσ. 11 Μαΐου 2006 Επισης , υπογραφω με χερια κ ποδια. :twisted: :evil: :twisted: :evil:
gtroza Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου ! ναι στη μεταγλώττιση ναι και στα διαφορετικά τσουβάλια τελικά, πολυπολιτισμικό, το insomnia !
dim_b Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Σας πληροφορώ ότι δεν προκειται για τις γιαγιάδες μας. Ο μέσος όρος ηλικίας του Ελληνικού Simplemente Natalia Grecia ( http://www.simplementenatalia.gr[/url'] ) είναι τα 23 χρόνια. Το ξέρω επειδή εγώ είμαι η υπεύθυνη της σελίδας. Δεν θα ήταν λιγάκι παράξενο να είναι μεγαλύτερος ο μέσος όρος ηλικίας των μελών ενός διαδικτυακού fan club στην Ελλάδα; Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές γιαγιάδες που σερφάρουν στο internet και κάνουν chat γιά την αγαπημένη τους σαπουνόπερα
latinsoapsfever Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δεν θα ήταν λιγάκι παράξενο να είναι μεγαλύτερος ο μέσος όρος ηλικίας των μελών ενός διαδικτυακού fan club στην Ελλάδα; Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές γιαγιάδες που σερφάρουν στο internet και κάνουν chat γιά την αγαπημένη τους σαπουνόπερα Πρόσθεσε λοιπόν τα 90 μέλη του φαν κλαμπ της Ναταλία Ορέιρο και άλλα 300 μέλη στο forum του telenovelas.gr (από τα 366 που είναι κανονικά, αφαιρώ τα 60 μην τυχόν και υπάρξουν μερικοί που πουν πως πρόκειται για τα ίδια άτομα). Ήδη είμαστε κοντά στα 400 άτομα που ασχολούνται ενεργά στο διαδίκτυο, σε μια Ελλαδίτσα όπου μόλις το 20% του πληθυσμού μπαίνει στο ίντερνετ. Από τα 400 λοιπόν αυτά άτομα είναι λογικότατο να λείπουν οι γιαγιάδες. Και είναι πιστεύω μια απόδειξη ότι οι σειρές αυτές δεν απευθύνονται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες. Απευθύνονται στους ανοιχτόμυαλους θα έλεγα εγώ που είναι ανοιχτοί σε όλα και αφότου τα δοκιμάσουν τότε είτε τα πετάνε είτε τα κρατάνε. Μπορείς να δεις και την λίστα των υπογραφών που υπάρχουν έως τώρα. Το λινκ δόθηκε παραπάνω και δεν θέλω να κατηγορηθώ για spamming. Υπάρχει μία εγγραφή ατόμου 56 ετών και οι υπόλοιπες 180 κυμαίνονται από 15 έως 35.
laokratwr Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 καλύτερα έτσι αγώνας για το μεξικό σωστοοοοςςςς...συμφωνω και επαυξανω.
paschalia Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 latinsoapsfever μπερδευτηκες λιγακι . Δεν ειναι δικα μου λεγομενα τα παρακατω ( ειναι τονισμενα ) , ( ασε που μου αλλαξες κ το φυλο). Αρχικό μήνυμα απο paschaliaΞεχνάτε κάτι... το μορφωτικό επίπεδο ενός μεγάλου ποσοστού των τηλεθεατών των σειρών αυτών, πολλές φορές δεν περιλαμβάνει ικανότητες ανάγνωσης.
KaizerSoze Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Απευθύνονται στους ανοιχτόμυαλους[/b'] θα έλεγα εγώ που είναι ανοιχτοί σε όλα και αφότου τα δοκιμάσουν τότε είτε τα πετάνε είτε τα κρατάνε. Ε τοτεεεε....πες μας τι πινεις,εσυ και δεν μας διιιιινεις.... Δεν εχω παει και με αντρα,λες να δοκιμασω?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Ε τοτεεεε....πες μας τι πινεις,εσυ και δεν μας διιιιινεις....[...] Αν είσαι ανοιχτόμυαλος, πρέπει... Να μη σου πω ότι πρέπει να φας και σαρανταποδαρούσες. Άσε που έχουν 38 μπούτια παραπάνω από ένα κοτόπουλο.
paschalia Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 latinsoapsfever λυπαμαι αλλα το οτι ηρθες συστημενος εξαιτιας του παροντος τοπικ μονο καλο δεν του'κανε .... , οπως βλεπεις .
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Ρε μην παίρνετε ναρκωτικά..δεν φτάνουν για όλους.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Δημοσ. 12 Μαΐου 2006 Βασικά με αρέσει που κολλήσατε στις μεξικανικές κτλ...οι αμερικανικες μεταφράσεις δεν σαν χαλάν?Τουλάχιστον τα αλλα τα βλέπει μονο η γιαγιά μου καθώς φτιάχνει φαγητό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.